Már három éve együtt vannak. Kornélnak korábban is feltűnt, hogy Gabi féltékenytípus. Észrevette, hogy barátnője rosszallóan néz, ha megjegyzi egy színésznőre, énekesnőre, hogy az szép vagy mikor arról mesél, mit beszélgetett a kolléganőjével. Fél éve viszont volt egy nagyobb veszekedésük és akkor Gabi megkérte, hogy ne beszélgessen más nőkkel.

 

 

 

ne beszlgess mas nokkel 01

Kép: cooktopsale.pw

 

Kornél pedig be is betartja. Bár eredetileg nem szándékozta. Már akkor is éppen elég dolgot kellett betartania. Kerülte, hogy túlságosan megnézzen más nőket. Nem azért, mert igénye lenne rá, mert nem elégedett a kedvesével, de nem tehet róla, van szeme. Ráadásul nem is feltétlenül azért néz meg egy nőt, ahogy kinéz, hanem amit visel. Érdekes a pólója vagy túl rózsaszín a táskája. Sőt, ha van is, hogy egy nőt a külseje miatt néz meg, akkor is azért, mert elképesztőnek tartja, hogy lila a haja vagy mert lóarca van. De Gabi persze mindig azt hiszi, hogy szebbnek látja vagy érdekesebbnek.

 

Fél év után már arról is le kellett szoknia, hogy az ex-barátnőivel beszélgessen. Nem mintha mindennapos beszélgetések lettek volna. Csak sikerült baráti viszonyban elválnia kettővel és néha váltott velük egy-két szót. Különben is, hangsúlyozta: van barátja mindkettőnek. De természetesen Gabi úgy fogta fel, hogy még érez irántuk valamit, vagy ha most nem, majd később. Sose csinált nyílt hisztit belőle, de addig-addig célozgatott vagy puffogott hosszasan azután, hogy látta, Kornél visszaírt valamelyiknek, hogy elérte azt, férfi többé ne is írjon nekik. Egyszóval érzelmileg kizsarolta.

 

Ugyanígy építette le Kornél volt osztálytársait és elve azokat a lányokat, akikkel beszélgetett. Volt, amelyikkel személyesen is találkoztak, mondani sem kell mi lett a vége: hidegháború. Még Kornélnak kellett kipuncsolnia, hogy Gabi megbocsásson neki, holott nem tett semmit. Egyszer le is esett neki, hogy hahó, nem tettem semmit, miért kellene bocsánatot kérnem?

 

ne beszlgess mas nokkel 02

 

Elmondta, hogy sosem csalta meg, - eddig soha nem is csalt meg senki – szereti őt, belenézhet a telefonjába, a laptopjába, mindenbe. Akkor mégis miért kell mindenkivel megszakítania a kapcsolatot? Senki másba nem szerelmes és nem is az a célja, hogy szerelmi szándékkal tartsa melegen a kapcsolatait. Ő se tiltja meg Gabinak, hogy más férfiakkal beszélgessen.

 

Gabi reakciója az volt, hogy ő nem is beszélget más pasikkal, szándékosan kerüli a lehetőséget, és hogy őt igenis zavarja, hogy Kornél más lányokkal beszélget. „Ne beszélgess más nőkkel!” Elmesélte, hogy őt már csalták meg már korábban és azóta nehezére esik megbíznia másban. Jó sokára mondta el Kornélnak, akinek persze megenyhült a szíve és úgy gondolta, annyit megér a kedvese és a kettejük boldogsága, hogy ne beszélgessen más lányokkal. Talán később megváltozik Gabi véleménye, ha már biztonságban érzi magát.

 

Persze mindenki furcsállotta, hogy eltűnt, nem beszélget velük, már ami a lányokat illeti. Más közös ismerősöktől tudta meg, hogy volt, aki elfogadta, valakinek meg rosszul esett. Igyekezett a kolléganőivel is minimalizálni a beszélgetést – hogy ne keljen hazudnia párjának – de ha muszáj volt velük szóba állnia, inkább bevallotta.

 

ne beszlgess mas nokkel 03

 

Mondani sem kell, Kornélt a barátai bolondnak tartják. Igaz, ott is akad egy-kettő, azt mondja, hogy az asszony nyugalma mindent megér, meg minek is beszélgetne más nővel, ha van barátnője. Mások szerint őrültség, hiszen ennyi erővel legyen vak és süket, akkor tutira nem lép kapcsolatba más nőkkel. Szerintük Gabi teljesen eluralkodott Kornélon, aki saját bevallása szerint nem így érzi, és abban bízik, Gabi meg fog változni.  Addig hallgatja barátai élcelődését azon, hogy mi minden van neki megtiltva: pornó, más nők megnézése, hogy szóba álljon velük, és ha ráadásul mindenhová együtt mennek, mert Gabi mindenhova Kornéllal megy. Nem tudnak vele külön találkozni, mert ott van mellette a nő is, mint valami fegyőr, aki pórázon tartja a kedvesét, hogy valóban nem néz másik nőre. Persze ez igen kellemetlen, amikor egy-egy barátja is elhozza a barátnőjét, de olyankor Kornél hozzájuk sem szól. Mert mikor megteszi, otthon kap a fejére, hogy neki tetszik a haverja barátnője vagy biztos jobbfejnek találja.

 

ne beszlgess mas nokkel 04

 

Őszintén szólva, Kornélnak kissé elege van. Soknak érzi, hogy mennyi mindenre kell figyelnie, hogy szabályok között kell élnie. Szereti Gabit és tényleg szeretné, ha elengedné a félelmeit és megbízna benne, de kezd olyan érzése lenni, ha vajon három év alatt nem sikerült, akkor van értelme még következő háromnak?

 

Nem tudja még, hogyan vezesse fel, mert nem akar szakítani, de úgy gondolja, hogy a kapcsolatuk sem mehet így tovább a jelen formájában. Valaminek muszáj történnie, mert Kornél megőrül, akinek egyre csak szűkül az élettere és kezd boldogtalan lenni. Lehet, hogy Gabi sokat ad neki és sok örömöt szerez, de ugyanannyit el is vesz.

 

Annyi bizonyos, hogy a kapcsolatuk aligha mondható egészségesnek és ha Kornél nem áll ki magáért, ez rosszabb lesz. Hiszen az a nő, aki három év után sem változik, az utána is aligha fog, ha nem helyeznek rá nyomást. Úgyis lehetne mondani, Ha Kornél túl gyenge ahhoz, hogy  kiálljon magáért és számára is elfogadható kompromisszumokat kössön, akkor élete végéig rövid pórázon fogja őt Gabi tartani.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

 Értsd meg, nem lopták el a pasidat, mert soha nem is volt a tiéd!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!