Pörgeted lefelé a Facebookod idővonalát és látod a barátaid képeit, amin boldogan feszítenek a párjukkal, a gyerkőcükkel, ahol épp a tengerpart mellett sütik ropogósra magukat. Vagy mikor találkozol velük, négyesben randiztok, összeaszalódik a szíved, halálosan féltékeny vagy, mert ők olyan boldogok, annyira tökéletes a kapcsolatuk, a tied meg egy nagy szar. Ó, ne aggódj! Az övéké is, csak éppen rohadt jó színészek!

 

facebook kirakat 01

Kép: freepik.cpm

 

Mielőtt totál bedepiznél azon, hogy a barátnőid, kollégáid vagy akár a rokonaid élete maga a megtestesült Walt Disney, minden kurva szép és jó és csak téged nem vesznek feleségül, csak neked nem csinálnak gyereket, csak a te párod egy büdös bunkó vagy egy érdektelen, lusta, unalmas fráter, hadd nyugtassalak meg: Tévedsz. Nem csak a te párod nem tisztel, nem becsül meg. Rengeteg sorstársad van még. Csak ha körbenézel és nem látsz éppen egy darabot se, az sokszor amiatt van, mert ők rejtőzködő üzemmódban vannak. Akkora színészek, hogy nekik minden évben járna egy Oscar-díj.

 

Jó, talán nem az összes ismerősödnél van így, de elhiheted, nagyon soknál. Főleg azoknál, akik a közösségi oldalakon nagyon nagy energiát fektetnek bele abba, hogy teleposztolják a boldogságukkal az oldalukat. De ha igazán azok, mi szükség lenne arra, hogy rendszeresen megosszák ország-világgal a tökéletes, izgalmas, bombasztikus életüket? Jó, talán csak feltűnési viszketegségük van, vagy még az is lehet, tényleg maga a Mennyország az életük. De sok esetben ez csak a kirakat része.

 

Azt mutatják kifelé, amire maguk is vágynak, és amiről azt szeretnék, hogy te elhidd. Hidd csak el, hogy tele vannak lóvéval és bármit megengedhetnek maguknak, egy hétvégi kiruccanást Rómába, egy Thaiföldi nyaralást vagy, hogy minden nap étteremben vacsorázzanak, és méregdrága holmikat vegyenek maguknak vagy éppen a gyereküknek.

 

facebook kirakat 012

 

Szeretnék, ha elhinnéd, hogy a nő, a feleség a legboldogabb asszony a világon, aki hetente kap tonnás virágcsokrokat, arany ékszert, akit mindig visz valahova az imádott hercege. A pasi meg a legboldogabb hapek, férj a világon, mert gyönyörű asszonya van, aki mindent megenged neki, aki egy házi istennő és a konyhában meg a csilliárdos autóján tehénkedik. Néha ezeket megspékelik a gyerekkel is, hogy elhitessék ők a minta család, bármit megengedhet maguknak, maximálisan boldog és elégedett a gyerekük és kiváló szülők.

 

Jesszus, mire leírom, magam majd elhiszem. Egyesek elképesztő energiákat ölnek abba, hogy mindezt képekben vagy személyesen elhitessék. Mint mondottam, nem minden esetben van így, biztos vannak, akiknek valóban áloméletük van, de azért nem minden szembejövőnek. Szóval ezek az emberek pénzt, energiát, időt fektetnek abba, hogy meghülyítsenek téged, meg mindenkit.

Most komolyan azt kérded, mi a jó ebben? De hát te is tudod! Nemcsak a lájkeső, hanem az, hogy elismerésre vágynak, hogy mások leboruljanak előttük és istenítsék őket, azt kérdezzék tőlük, mi a titkuk. Mert szeretik, ha irigykednek, féltékenykednek rájuk, nekik ettől nő az önbizalmuk. Ez lenne a jobbik esett.

 

facebook kirakat 03

 

A rosszabbik az, amikor valójában dől a szar az életükben és azt próbálják mindenáron bedugaszolni. Amikor valójában komoly anyagi gondjaik vannak, de ezt azzal kompenzálják, hogy még jobban szórják a pénzt – azt is, ami már nincs – hogy igazolják: tehetősek. A sok boldog kép és pillanat mögött veszekedő, egymást maró párok vannak, akik talán nem is szeretik már egymást, akiknél valami nagyon elcsesződött és állandóan gondjuk van egymással. Az ilyen pároknál készülnek a sérült gyerekek, akik valójában kurvára nem boldogak, nincsenek megfelelően nevelve és ahol a szülőkkel együtt kölcsönösen tönkre teszik egymás idegeit és életét.

 

Mégis miért nem mondják akkor egyszerűen azt, hogy gondjaik vannak? Vagy miért próbálják mindenáron azt mutatni, hogy nincs? Azért mert baromira félnek. Felépítettek egy szép kis imázst, amit meg kell tartani. Mindenki azt hiszi róluk, hogy tökéletesek és talán kezdetben így is volt. De most már Isten őrizzen, hogy kiderüljön, hogy a rózsaszín cukormáz mögött rohadó tetemek vannak. Nem bírnák elviselni a lebőgést, inkább küzdenek azért, hogy fenntartsák a látszatot. Úgyhogy az egész nem más, mint küzdelem az ego megtartásáért. Féltik az énképüket, amit már csak a cellux tart össze. Nem akarnak szembe nézni a tényekkel: hogy pocsék szülők, pocsék párok, hogy mindenben kudarcot vallottak.

 

facebook kirakat 04

 

Félnek attól, hogy mások kiröhögik, lenézik majd őket, ami sok esetben teljesen indokolatlan. Most egy rokon vagy barát miért állna neki kinevetni a másikat, hogy „Tudtam én, hogy a ti házasságotok is szar!” vagy, hogy „Na, mi van, mégsem olyan nagy a boldogság?” Igen, sok a kárörvendő ember, de a legközelebbi rokonokban, barátokban, illene megbízni, akik előtt néha a legjobban fényezzük magunkat. Az meg nem mindegy, hogy mások mit szólnak? Sőt, egyébként is: nem tök mindegy ki és mit szól? Miért másokhoz igazítva élik az életüket? Mert félnek csalódást okozni a szüleiknek? Nem akarják, hogy bárki is sajnálja őket? Nem akarnak ők is egy lenni a sok elvált házaspár között vagy akik benne ragadtak egy pocsék kapcsolatban? Mind-mind az egóhoz vezethető vissza, hogy félnek megmutatni a valódi önmagukat, a valóságukat és hogy kiderül: mégsem tökéletesek.

 

Úgyhogy mikor legközelebb dupla randin vagytok vagy a Facebookon látod a sok boldog embert egy pillanatra állj meg és gondold át: Vajon az igazságot látod tükröződni vagy csupán egy szépen berendezett kirakatot?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Egyre kevesebbszer mondja, hogy „szeretlek”! – Ezek szerint vége?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!