A szerelmet nem lehet kérni, kierőszakolni, pláne nem rendelni, parancsolni. A szerelem egy szabad erő, amire semmi, de semmi befolyásunk nincs az ég egy adta világon. Akkor jön, amikor jönni óhajt, mikor úgy állnak a csillagok az égen, mikor elérkezettnek látja a Mindenható vagy akárki más odafönt. Ha meggebedsz, akkor sem fog neked semmi mágia, vonzás törvénye vagy görcsös imádkozás hatására megjelenni.

 

 

 

szerelem idopont 01

kép: unsplash

 

Sok minden felett van befolyásod. Sok minden felett van hatalmad. De jobban teszed, ha egy valamit elfogadsz: a szerelem fölött nincsen. Egyáltalán. Ám ha kicsit is hajlandó vagy kitekinteni és meglátni a fától az erdőt, rá fogsz jönni: ez pont így jó.

Gondolj csak bele, mit szeretsz annyira a romantikus regényekben és filmekben. Azt a csodás, mindent elsöprő szerelmet, amit a szereplők éreznek és ahogy összejönnek. Sorsukat egy pohár kiöntött bor pecsételte meg egy étteremben. Esetleg az, hogy egymás mellett ültek a tanfolyamon vagy a buszon. Szövődtek már ragyogó szerelmi történetek, lerobbant autók mellett állva vagy éppenséggel a boltban, ahol varázslatos módon ugyanazért a borsókonzervért nyúltak.

 

Ugyanis ettől olyan földöntúli, csodás dolog ez a szerelem: bármikor lecsaphat ránk. Aphrodité hálója bármikor elkaphat bennünket, akár az orvosi rendelőben várva, a bank előtt sorban állás közben vagy a futás során a parkban. Elég lehet egyetlen szó, mozzanat, érintés, mosoly, pillanat ahhoz, hogy Ámor nyila eltaláljon és megváltoztassa az életünket.

 

Mi nem tudjuk, hogy fog történni. Még akkor se, ha randizni járunk. Ezt egyedül a sors tudhatja vagy az a titkos, feljebbvaló hatalom, amely a háttérben mozgatja a szálakat. De nekünk nem is kell ezzel törődnünk. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy nyitott szemekkel és fülekkel járunk-kelünk a nagyvilágban, közben pedig éljük az életünket. Boldogan.

 

szerelem idopont 02

 

Mivelhogy fölösleges mindennemű görcsösség. Attól még, hogy ráparázol a szerelemre és tényleg mindent megteszel azért, hogy összejöjjön, még nem biztos a siker. Hiába lennél kész jóformán az első szembejövő karjaiba ugrani. Ezzel legfeljebb csak azt éred el, hogy belemész egy egyoldalú, kihasználó vagy éppen mérgező, de minimum időrabló kapcsolatba, ami sérüléssel és csalódással érhet véget. Megéri? Ha nem, akkor ne is próbáld belekényszeríteni magadat!

 

Ahogy ne is igyekezz elzárkózni a szerelem elől, mert felesleges. Érthető, hogy a sok sérülés és csalódás után félsz és bizalmatlan vagy. De értelmetlen és ugyancsak idő- és energiapazarlás az, hogy harcolsz a szerelem ellen. Nehogy mégis beleszeress valakibe vagy jobban megszeresd a partneredet a kelleténél. Ha így kell történnie, így is fog, ezt garantálhatom neked.

 

Fogadd el: a szerelemhez nincs tökéletes időpont. Ahogy a családalapításhoz sincs. Hiába mondod azt, hogy majd akkor, ha felértél a karrieredben a csúcsra, ha van elég spórolt pénzed, ha már kiélted magadat. Amíg talán épp azon vagy, hogy mindezt megvalósítsd, elszalasztod az életre szóló szerelmet, azt, amire igazából annyira vágysz! Ne próbáld meg erőnek erejével uralni az életedet.

 

szerelem idopont 03

 

Az lenne a legjobb, ha engednéd, hogy a dolgok a maguk medrében folyjanak és úgy történjenek, ahogy akarnak. Ettől még lehetnek terveid, céljaid. Csak éppen rugalmasabban kellene hozzájuk állnod. Amíg azon dolgozol, hogy saját lakásod legyen, nyugodtan megengedheted magadnak a szerelmet vagy a családot. A kettő nem zárja ki egymást. Sajnos az élet nem lehet egy olyan lista, amely esetén pontról pontra haladhatunk. Talán könnyű és kényelmes lenne, de nem lehet, hogy egyúttal színtelen és unalmas is?

 

Az a baj, hogy sokan szeretik azt hinni, végtelen idővel rendelkeznek. Persze, legyünk optimisták! De igazság szerint, miközben talán te arra gyúrsz, hogy 36 éves korodra mindent elérj és utána jöhet a szerelem a gyerek, mi lesz… ha akkor már nem jön? Mi van, ha addig ne adj’ Isten becsapódik egy aszteroida és véget vet mindennek? Hiszen megtörténhet, akármikor. Ezt sem tudjuk uralni.

 

Azt viszont megteheted, hogy nyitottan állsz az élethez. Hagyod magad megfűzni, mikor eljön az ideje, bízva abban, hogy egy rejtett erő talán jobban tudja, mi a jó neked és mikor van itt az ideje a szerelemnek. Nem mondod azt, hogy most nem, majd később. Nem zárkózol el, de nem is erőlteted. Menj le nyugodtan a postára smink nélkül, mert talán épp akkor futsz össze vele. Nyugodtan kérj segítséget az utcán, ha eltévedtél. Sosem tudhatod melyik lesz az a tökéletlennek tűnő pillanat, amikor megleled a szerelmet.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Igen, bevallom szeretetkoldus vagyok. Na és akkor mi van? 

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!