Légy szerelmes. Szeresd szerelemmel a partneredet. De akkor lesz igazán tartós és boldog a kapcsolatotok, ha ez a szerelem megváltoztat. Téged is és őt is. Ugyanis ez az erő képes megváltoztatni az embereket. Kihozza belőlük a legjobbat. A párkapcsolat nemcsak a szerelem, a testi és lelki gyönyörök megéléséről szól, hanem arról is, hogy jobbá válunk egymást mellett.

 

 

olyan partnert 01

kép: unsplash

 

Egy nem megfelelő partner mellett legjobb esetben csak az időnket pazaroljuk. De ritkán áll meg ennyiben a dolog. Általában lehúzzuk, megmérgezzük egymást. Elrejtjük, megtagadjuk az egyéniségünket azért, hogy szeressen. Azt hiszik, akkor lesz virágzó a kapcsolatunk, ha a kedvesünk képére formálódunk. Dúl bennünk a megfelelési kényszer és az amögött álló szeretet-, önbizalom-, és figyelemhiány. Ezek sarkallnak bennünket. A sérült részünk.

 

Képesek vagyunk egészen kiszolgáltatott állapotba kerülni csak azért, hogy megkapjuk, amire vágyunk. Szép lassan a kedves és a kapcsolat rabjai leszünk. Az idő előrehaladtával pedig egyre kevésbé lesz lehetőségünk arra, hogy kitáncoljunk belőle. Miért kezdünk ragaszkodni a rosszhoz? Mert nem tudjuk, hogy rossz. Azt hisszük, ezt érdemeljük, számunkra ez is jó. Vagy mert gyengék, gyávák vagyunk feladni és beérjük vele. Egy idő után viszont szinte mindig tudatosul bennünk: rossz kapcsolatban vagyunk. Nem a megfelelő partner mellett kötöttünk ki. De hát jobb, mintsem egyedül lenni. Ez a rossz biztonságot ad. Ám egy valódi kapcsolatban félelmek, megalkuvás nélkül is biztonságban érezhetjük magunkat.

 

Vagyis egy ilyen kapcsolatban nemhogy nem fejlődünk, hanem még el is halunk. Szép lassan elcsoffadunk. Egy ilyen kapcsolat nem motivál, nem sarkall fejlődésre, nem tesz jobbá. Pont az ellentétes hatást éri el és ezt az ember nagyon is érzi magán. Ezért kell továbblépni és megkeresni azt, aki mellett szabadok lehetünk és felemel, nem pedig elnyom. Nem mondja meg, mit tegyünk, hanem nyitottan áll az elképzeléseinkhez és esetleg jó tanácsokkal lát el, tükröt mutat. Nem egy papucsot kell találni, hanem valakit, aki őszinte és egyenes. Nem fél rámutatni a hibáinkra, de nem is akar irányítani és nem is csendes közömbösséggel fogadja minden szavunkat.

 

olyan partnert 02

 

Olyan partnert válassz, aki elfogad téged olyannak, amilyen vagy. Nem akar megváltoztatni és önmagad lehetsz mellette. Nem kell másnak kiadni magadat azért, hogy szeressen. Anélkül is szeret, tisztel és megbecsül, hogy ezt szóvá kellene tenned. Hagy téged kibontakozni, motivál és engedi, hogy felemelkedj, sőt, még segít is benne! Megdicsér, elismer és mindig egyenlő társaként tekint rád. Mellette sosem fordulsz ki önmagadból, nem kell szégyenkezned, megalázkodnod. Mikor vele vagy, az idő szárnyra kel és fantasztikusan érzed magad. Hiszen gondosodik a testedről és a lelkedről. Meg akar ismerni, hódítani és tartani téged. Mindezt természetesen teszi, a legkevésbé sem mesterkélten, behízelgően. Nem manipulálni akar. Egyszerűen így cselekszik, aki őszintén szeret.

 

Mert a valódi szeretet nem okoz fájdalmat. Nem kelt benned félelmet és nem is kontrollál. Nem öl meg szép lassan, hanem táplál és életet ad. Nem kér olyat tőled, amit te nem szeretnél megtenni. Akiben megvan ez a szeretet, az inkább ad, semmint kér, viszont nem túl büszke ahhoz, hogy elfogadjon, ha kap.

 

olyan partnert 03

 

Élesen láthatod a különbséget a két partner között. Ebből fel tudod ismerni, hogy te a megfelelő társ mellett vagy-e éppen. Vagy legalább megtudhattad azt, kit kell keresned. Ha még keresed az igazit, ne is érd be kevesebbel. Elhiheted, létezik azaz ember, akiről ezek a sorok szólnak. A társ, aki nem tipor el, hanem felemel, akinek fürdőzhetsz szeretetében és figyelmében. Igazán téged, a lelkedet szereti és nem azt, amit nyújtasz neki. Nem szabad nála kevesebbel beérned.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Házasságban vagy párkapcsolatban jobb a szex?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!