Mirjam három hónapja szakított a párjával. Négy és fél éve voltak együtt. Ez volt az eddigi leghosszabb kapcsolata. Nagy szerelemmel indult és egy év után már össze is költöztek Dénessel. Ám az utolsó egy évük meglehetősen viharos és hullámzó volt. Voltak jobb-rosszabb időszakaik, de gyakran veszekedtek. Végül Dénes utalt rá, de közös megfontolás után arra jutottak: szakítanak.

 

 

szakitas utan ket honappal 01

Kép: twitter.com

 

Mirjam valahol még most is szereti. Gondolni sem tud arra, hogy ismerkedjen. Hiába mondja neki mindenki azt, hogy minél előbb vissza kellene ülnie a nyeregbe. Most ért véget a komoly kapcsolata. Még csak három hónap telt el. Ő úgy érzi, még nincs túl a gyász időszakon, időre van szüksége. Amúgy sem egy kalandozós típus, neki nem szexre, hanem szerelemre van szüksége. Illetve, valahol még mindig Dénesre.

 

Mert bár voltak közöttük súrlódások, ellentétek, attól még szerette. Bár Dénes nem szeretett vele utazgatni, nem volt oda a barátaiért, és a házasság gondolatával sem cimborált, de attól még szerette. Bár rengeteg dologban különbözött a véleményük, és mások voltak a jövővel kapcsolatos elképzeléseik, annyi minden más is volt, ami összetartotta őket. Voltak közös pontjaik. Dénes sokszor kifejezetten gyengéd és szeretetteljes volt. Lehetett vele jókat beszélgetni, szeretkezni. Volt egy gyengéd oldala és amellett egy humoros, szórakoztató, akivel Mirjam jókat tudott bolondozni. Mintha nemcsak szeretők, hanem barátok is lettek volna. És kimerte mondani a szeretlek szót.

 

Úgy érezte, szoros a viszonyuk és persze hinni szerette volna, hogy örökké tart. Tudja magáról, hogy sokszor volt féltékeny, hisztis, és talán sok elvárása is volt. Ám Dénes is gyakran volt önző és ugyancsak hisztis. Végül arra jutottak, hogy úgyis egyre többet veszekednek, nem egyezik a jövővel kapcsolatos elképzelésük, nem kellene húzni egymás idejét. Ezért könnyek között, gyötrelmesen, de szakítottak.

 

szakitas utan ket honappal 02

 

Erre mit ad Isten, Mirjam a legnagyobb letargiájában sétált a WestEndben, amikor meglátta Dénest egy másik lánnyal csókolózni ott, ahol a gyorskajáldák vannak. Azt hitte, menten összeomlik. Nem bírta levenni róluk a szemét, de nem látták meg. Ellenben annyira rátört a sírás, hogy elrohant a női mosdóba. Egy ideje már nem nézett rá Dénes profiljára – akit törölt is ismerősei közül – és akkor döbbent rá, hogy új barátnője van. Egy szebb és idősebb nő. Teljesen sokkot kapott, hogy épp csak eltelt két hónap és máris új barátnője van?

 

Nemrég még egymás ölében sírtak, hogy szakítanak, most meg már más nőt csókolgat? Mégis mennyire szerethette őt? Talán az utóbbi években, amikor egy viharosabbá vált a viszonyuk, a szerelem is megfakult. Attól a függetlenül fájhat az elválás. De lehet, hogy már nem volt annyira szerelmes és nem esett nehezére új kapcsolatot kialakítania. Elvégre nem biztos, hogy ez szerelem, hiszen nem mindenki úgy jön össze, hogy már szerelmes. Lehet, hogy csak jól érzik magukat együtt. Ha hihetünk a szerelem első látásra – vagy legalábbis az azonnali vonzódás kialakulásában – az is lehet, hogy az a nő képes volt hirtelen ilyen nagy benyomást tenni rá. Bár Mirjam egóját sérti, hiszen ők hosszú hónapokig ismerkedtek, mire összejöttek, de attól még senki sem tehet arról, ha közöttük hirtelen fellángolhatott a szerelem. Ettől még Mirjam nem lesz kevesebb. Lehet, hogy Dénes és az új barátnője egymásnak lett teremtve. Nem kizárt, hogy bár fellobbant a nagy szerelem, hamar ki is ég. Ez Mirjammal is megtörténhetett volna, ha nem akart volna tudatosan elzárkózni a szerelem, a pasizás, a párkapcsolat elől.

 

szakitas utan ket honappal 03

 

Az is igaz, hogy egyes férfiak kimondottan úgy állnak az ilyen helyzetekhez, hogy kutyaharapást szőrivel. A barátok is erre bíztatják őket. Talán Dénes megfogadta a tanácsot vagy magától döntött így. Ráadásul nagyon sok nő és férfi van, aki kapcsolatfüggőségben szenved, így az sem zárható ki, hogy nemcsak felejtés gyanánt szeretett volna mielőbb párt találni, hanem azért is, hogy ne legyen egyedül. Na, és mi van, ha pont így akarja elfelejteni Mirjamot?

 

Azt is mondják, hogy a férfiaknak könnyebb a szakítás, mert nem élik meg olyan mélyen érzelmi szinten, mint a nők, vagy mert képesek a gyors felejtésre, pláne azért, mert hajtják őket az ösztöneik. Szerintem ez azért nincs kőbe vésve, nem minden egyes férfi ilyen. Van, amelyiket jobban megviseli a szakítás, mint a nőt. De lehet, hogy Dénes pont egy ilyen alkat, aki hamarabb túltette magát, gyorsabban felépült. A személyisége is lehet olyan, hogy inkább előre néz, mintsem a múltba, és próbál optimistán állni a jövőhöz. Nem ez alapján kellene megítélni őt. Mert attól nem lesz gonosz vagy alávaló, amiért hamarabb felépült. Nem lesz kevéssé értéktelen a valaha volt szerelme. Amúgy sem kellene ebből versenyt csinálni, ki szerette jobban a másikat. Az a lényeg, hogy jó volt együtt, de vége van, mert elmúlt. Felesleges haragudni rá azért, mert hamarabb túl lépett.

 

Az más lenne, ha mondjuk már korábban is ismerte volna a nőt és akár miatta szakítottak. Ugyanis ez is megfordult Mirjamban. Bár egy közös ismerősük úgy látta a közösségi oldalon, hogy nem régóta ismerősök. De ha nem történt testi megcsalás, akkor nem is lenne oka számon kérnie. Sokszor előfordult már az, hogy egy harmadik miatt ért véget a kapcsolat, de testi nem, legfeljebb érzelmi szintű megcsalás történt. Szomorúnak szomorú, de nem történt vétség, hiszen az egyik fél meghozta a döntését és a másik felet választotta. Bár, ha még az is derülne ki utóbb, hogy Dénes megcsalta Mirjamot és azután döntött, hogy akkor az újat választja, számon lehetne kérni? Jobb lenne attól bárkinek is?

 

Csakhogy valójában mindez találgatás. Hiszen nem ismerjük Dénes történetét és álláspontját. Számos oka lehet annak, miért sikerült két hónap után újra kapcsolatba kerülnie. Az, hogy Mirjam ezen agyal, nem segíti elő a gyógyulását. Neki már előre kellene néznie, nem pedig hátra.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ugye tudod, hogy nem vagyok az exed?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!