Véget ért egy kapcsolat. Ez önmagában is lehet elég trauma, akár mindkét fél számára a szakítás okától függően. Ezt pedig még meg lehet fejelni azzal, ha a szakító fél visszakéri mindazt, amit az együtt töltött idő alatt adott a kedvesének. Szerinted ez teljesen normális, mondhatni természetes vagy bunkóságnak, érzéketlenségnek minősül?

 

 

visszakerte ajandek 01

kép: pinterest

 

Először egy csoportban olvastam erről a kérdésről. Aztán egy kis kutatás után az ismeretségi körömben is találtam olyat, akitől tényleg visszakérték az ajándékokat. Három évig voltak együtt és Gábor szakított Krisztinával, mert úgy érezte, nem működik a kapcsolatuk. Ezért vissza is kérte mindazt, amit adott neki. A ruhákat, a plüssöket, a könyveket, meg azt a néhány nem túl drága ékszert is. Krisztina meg volt ezen lepődve, mert még soha nem találkozott olyannal, aki visszakérte volna az ajándékokat. De annyira dühös lett, hogy egy dobozban mindent visszaadott.

 

Nemcsak Kriszta érzi ezt sértőnek, hanem sok más nő is. Éppen elég nekik a szakítás terhe és fájdalma, miért kell ezt még érzéketlenséggel is megfejelni? Azzal, hogy a másik visszakéri az ajándékokat? Hiszen, mégis mit árul el ez? Nem is szívből, őszintén adta? Talán ennyire zsugori, és ezeket akarja adni a következő partnerének? Mi van, ha Kriszta is már ilyen visszaigényelt ajándékot kapott? Netán boldogabb lesz ettől a férfi (vagy éppen nő)?

 

Akárhonnan nézzük, valahol tiszteletlenségnek számít visszakérni az adott ajándékot. Elvégre ez az ajándék lényege. Azért adjuk, hogy örömöt szerezzünk. Ajándék, tehát nem várjuk vissza, nem kölcsön. Így nagyon is meg lehet érteni azokat, akik sértve érzik magukat. Egyedül talán a jegygyűrű képezhet kivételt, pláne akkor, ha családi ékszer. Ez azért egészen megérthető, hogy a nagyi ékszerét az igazinak szánják a férfiak.

 

visszakerte ajandek 02

 

De hozzá kell tenni, hogy a legtöbb nő magától visszaadja a jegygyűrűt. Vagy éppen az ajándékokat. Hiszen mi a csudának akarnák nézegetni, magukon viselni őket, amikor elmúlt a szerelem vagy fájdalmat okoztak nekik. Fogják és maguktól visszaadják a gazdájának, illetve a kisebb-nagyobb ajándékokat simán kidobják, elajándékozzák. Kevesen vágynak arra, hogy emlékeket őrizzenek az exüktől. Egyrészt azért, mert nem érzik szükségét, nem kötődnek ahhoz az adott dologhoz. És mert gondolnak a jövőre: jön majd egy új partnert és annak nem biztos, hogy jól esik, ha az extől kapott tárgyak veszik körbe. Ám ezt mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit óhajtanak megtartani az ex-partnerüktől. Abban sincs rossz, ha megtartják az ajándékokat, de azért sem kell senkit megkövezni, ha inkább megválik a fullasztó, a kellemetlen vagy szimplán zavaró emlékektől.

 

Tehát, mit lehet tenni azzal, aki visszakéri az ajándékokat? Természetesen meg lehet tőle tagadni. Bár ha annyira követeli őket, sokáig elnyúlhat a teljes elválás, ami nehezítheti a továbblépést, ha az ex állandóan ránk ír, mikor kapja már vissza azt, amit adott. Ám sokkal valószínűbb, hogy mérgünkben, meglepettségünkben inkább visszaadjuk őket. Hiszen úgy tűnhet, az illetőnek fontosabbak a tárgyak, semmint az érzéseink. Még akkor is, ha már nem szeret. Legalább gondolhatna arra, hogy épp szenvedünk, szarul érezzük magunkat, nem kell ezt még továbbfokoznia. Jó, hogy nem nyújtja be a számlát, hogy mennyit költött ránk az évek alatt és kéri vissza a mozi vagy éppen az ebédek árát. Lehet, hogy a kapcsolat véget ért, de attól még a tiszteletnek nem kellene. Márpedig, ha nemrég szerettünk valakit, akkor feltételezhetően szívből igyekeztünk kedveskedni neki. A szakítással együtt ezt is visszavonjuk?

 

visszakerte ajandek 03

 

Biztos megvan a maga oka, miért kéri vissza. Az ékszert el lehet adni, de tovább is lehet ajándékozni a többi csecsebecsével együtt. De ha a sértett fél kéri vissza, mert a párja megbántotta, testi vagy lelki szenvedést okozott neki, valahol azt is meg lehet érteni. Nem szeretné, ha örömét lelné az ajándékaiban. Vagy ha az új partnerének adná őket, ha esetleg már ott van egy harmadik a képben, aki miatt szakítottak. Nem, ettől nem lesz boldogabb, de szomorúbb sem.

 

Tehát azt lehet mondani, akadnak esetek, amikor egészen elfogadhatónak tűnik a visszakérés. Ettől függetlenül mindenki döntse el maga: bunkóságnak találja-e vagy sem.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogy válhat valaki újra idegenné a számodra, ha nemrég még szeretted?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!