Dóri és Attila 9 éve voltak már együtt, mikor úgy döntöttek: szünetelnek. Ugyanis nem egyeztek a jövővel kapcsolatos elképzeléseik. Dóri házasságra és gyerekre vágyott, Attila viszont egyikre sem. Ellenben azt mondták szeretik egymást és nem szeretnének szakítani. Ezért az tűnt nekik a leglogikusabbnak, ha időt adnak maguknak, átgondolják a dolgokat, vagyis egy ideig nem találkoznak. Pihentetik a kapcsolatot. Erre az derült ki, hogy a három hónapos szünet ideje alatt Attila félrelépett…

 

 

szunet 001

Kép: aljamila.com

 

Sokan mondják, hogy a szakítás előszobája a szünet. Ugyanis vagy megmenti a kapcsolatot, vagy véget vet neki, de ha már szünet van, akkor a kapcsolat megléte kérdésessé válik. Attól függ, mi célt szolgál a szünet. Van, ahol csak arra kell, hogy a felek erőt gyűjtsenek a szakításhoz. Mások arra használják, hogy elgondolkozzanak, megoldást találjanak a gondjaikra és megújítsák a kapcsolatukat. Dóriéknál is ez lett volna a cél.

 

Három hónapig nem találkoztak. Megakarták nézni, mennyire hiányoznak egymásnak, mennyire érzik azt, hogy szükségük van a másik félre. Csak hébe-hóba váltottak pár szót telefonon vagy facebookon. Dóri azt szerette volna tudni, hogy képes-e lemondani a házasságról, és arról, hogy gyerekük legyen. Míg Attilának azt kellett volna átgondolnia, hogy képes-e felnőni, és szereti-e annyira Dórit, hogy feleségül vegye és egy szép napon családot alapítsanak.

 

Dóri arra jutott a három hónap alatt, hogy nem tud lemondani egyik vágyáról sem. Talán a házasságról, ha nagyon muszáj. Mert igazán szereti Attilát és mellette szeretne maradni. Úgy érezte, nem tudja nélküle elképzelni az életét.

 

Három hónap után találkoztak először. Előbb szeretkeztek egyet, mert az már igencsak hiányzott Dóri életéből és utána úgy beszélgettek, mint két barát. Elmesélték kivel-mi történt a három hónap alatt. Akkor Dóri viccesen megkérdezte, hogy „Te közben ismerkedtél mással?” Attila furán reagált. Mint aki megrémült, de persze letagadta. A következő kérdés persze az volt, hogy „Lefeküdtél valakivel?” Még mindig próbálta viccesen kérdezni, de akkor már rossz érzése volt. Nem tagadta egyértelműen, de nem is vallotta be. Addig-addig nyúzta, hogy „Jól van, bevallhatod.”, amíg csak kibökte. Többször is lefeküdt egy lánybarátnőjével.

 

szunet 02

 

El lehet képzelni mit érezhetett Dóri. Ő küzd a kapcsolatért, komolyan veszi a szünetet, képes lenne lemondani a házasságról, míg a nagy szerelme más nőt kefélget. Persze, hogy neki esett, hogy jutott az eszébe szünet idején megcsalni.

 

Attila azzal védekezett, hogy nem csalta meg. Szünetük volt. Márpedig szerinte, ha egy pár szünetel, le lehet mással feküdni.

Dóri persze ezzel nem értett egyet, hiszen nem szakítottak, csak a társas viszonyt szüneteltették, hogy át tudják gondolni a távolból, hogy mit szeretnének, hátha másképp látják a dolgokat. Attól még együtt vannak, ergo megcsalás történt.

 

Ebből egy több órás vita kerekedett és egyik sem engedett az álláspontjából. Dóriban így mindjárt fel is merült a kérdés, mekkora lehet a szerelem, ha Attila kapott a lehetőségen és mással szexelt. A férfi azzal jött, hogy az nem jelentett neki semmit, Dórit szereti, az csak testi a kielégülésről szólt. Ő is megtehette volna, igazán megértené. Dóriban viszont még csak fel sem merült és akkor sem használta volna ki a lehetőséget, ha tudja, mit jelent Attila szótárában a szünet. Mert szereti őt, nem lett volna képes csak úgy mással lefeküdni.

 

szunet 03

 

Ennek nagyjából két hónapja és újra kapcsolatban vannak, de még mindig nem tudják, mit akarnak. Ott van Dóriban a tüske, hogy Attila megcsalta. Az sem segít neki, hogy mindenki mást mond. A barátok, a kollégák egy része szerint megcsalás történt, mások szerint nem és meg kellene bocsátania. Dóri már teljesen elvesztette a realitás érzékét, nem tudja, kinek kellene hinnie.

 

A probléma az, hogy valóban rosszul álltak a szünethez. Eleve meg kellett volna beszélniük, kinek, mit jelent a szünet, hiszen lehet, hogy valóban félreértés történt. Mindketten túlságosan magától értetődőnek vette a jelentését. Ugyanakkor persze, a szünet alatt történő szex is árulkodó lehet. Valóban azt jelentené, hogy nem olyan fontos a kapcsolat, ha mással is képesek vagyunk lefeküdni? Vagy az nem számít, mert tényleg csak testiség, egy ösztönös igény került kielégítésre és a szív attól még Dóriért dobog? És az mit árul el, hogy nem is egyszer, hanem többször is félrelépett Attila? Mindenki máshogy tekint erre a kérdésre, nem lehet egységesen kijelenteni, hogy megcsalás történt, mert sokan meg azt mondják, hogy a szünet alatti szex nem minősül annak.

 

szunet 04

 

A kérdés ezek után az, mit lehet itt tenni? Hiszen ők már elrontották a szünetet. Ha lefektették volna a szabályokat más lett volna a helyzet és talán hamarabb billen helyre a kapcsolatuk. Ám így, hogy közben becsúszott egy be nem tervezett szexuális viszony (Dóri szerint megcsalás), ez igencsak megnehezítette náluk a békülés esélyeit, pedig már kezdtek volna nyitni a másik vágyainak irányába, hogy valamicskét engedjenek.

 

Azóta is egy helyben topognak és átment a kapcsolatuk egy se veled-se nélküled viszonyba. Dóri kedve elment az újabb szünettől, de szakítani sem akar, ám a kapcsolatában sem biztos. Attila pedig mivel nem érzi vétkesnek magát, nem is igazán dolgozik azon, hogy helyrebillenjen közöttük a megtört a bizalom. Talán ennek a kapcsolatnak már befellegzett, csak nem képesek kimondani. Ám az is lehet, ha Dóri megbocsátana, szent lenne a béke. Csakhogy esetükben már fennáll annak az esélye, hogy a megszokás tartja őket össze, nem pedig a szerelem. Bár ha a szünet után sem tudnak egyértelmű válaszokat adni, hogy ki és mennyit hajlandó beáldozni, illetve megváltozni a kapcsolatban, akkor talán tényleg keresztet lehetne vetni a kapcsolatukra.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Ha nem bizonyítom be, el sem hiszed, hogy szeretlek?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!