Bizonyára te is rengeteg megcsalásos sztorit hallottál már. A legtöbbjükből az derül ki, hogy a férfi – vagy ritkábban nő – nem kapott elég szexet, vagy legalábbis nem élt minőségi, változatos szerelmi életet. Persze, a nők is megcsalják néha a kedvesüket, de ők főleg azért, mert a kedvesük elhanyagolta őket, nem törődött a lelkükkel. Szóval a férfiaknál inkább a testi kielégülés marad el, a nőknél pedig a lelki. Igaz, akadnak ezekre is ellenpéldák. De lényeg, ami lényeg, ha már nincs szex, vagy mondjuk úgy, rendszeresen szex, nem is lehet jó a kapcsolat? Annak tuti megcsalás vagy szakítás lesz a vége?

 

 

szex nelkul jo kapcsolat 01

Kép: baomoi.com

 

Rengeteg minden kell egy jó kapcsolathoz. Nemcsak szerelem vagy szeretet. Hiszen lássuk be, eleve vannak, akik úgy jönnek össze, hogy nem is szerelmesek egymásba, pedig a szerelmük erős szeretetté alakult. De érzelmeken kívül szükség van jó kommunikációra, kompromisszumkészségre, őszinteségre, meg nem árt, tiszteljük és megbecsüljük a másikat, amellett, hogy odafigyelünk az igényeire. Vagyis nincs olyan, hogy „a párkapcsolat titka”, mert rengeteg mindenre szükség van ahhoz, hogy jól működjön. Mert működni működhet ezek nélkül is, maximum nem jól, de annak meg az lesz a vége, hogy az egyik fél előbb-utóbb elégedetlen lesz, vitázni vagy szakítani fognak.

 

És mindehhez jön a szex. Hiszen nem vagyunk állatok, hogy csak összejárjunk kufircolni és mindenki megy, amerre lát. Illetve ezt lehet csinálni, de azt aligha lehetne társas kapcsolatnak nevezni. Kétségkívül igaz, hogy a jó féle szex képes meghatározni az egész kapcsolatot, pozitív irányba terelni és összetartani. Ám a rossz szex, akár szét is szakíthatja, de azon legalább lehet segíteni, ha esetleg csak az a baj vele, hogy valaki nem jól csinál valamit, nem elég ügyes, illetve azon is lehet változtatni, ha egyhangúnak ítélik. Amennyiben igény van rá.

 

Mert valóban, a szex hiánya ugyancsak szakításhoz vezethet, de nem minden esetben. Vagyis az, hogy fontos-e a szex, az egyénenként változik. Ha olyan a kedvesünk, hogy tudjuk róla – mert ki is jelentette – hogy neki fontos szex, akkor fontos. Ám ha az a féle – mert ilyen is van! – aki azt mondja, hogy neki annyira nem, boldog és elégedett akkor is, ha egy hónapban egyszer van, és esetleg a lelkiség számít neki jobban, akkor azt el kell fogadni és persze akár lehet örülni is. Ez nem azt jelenti, hogy az illető beteg vagy nem kívánja a partnerét. Egyszerűen alacsony a libidója, nincs akkora igénye a szexre. Hogyha ezzel ugyanígy van a párja is, akkor az ő kapcsolatuk lehet ugyanolyan nagyszerű, mint bárki másé. Ezeket az igényeket érdemes időről-időre letisztázni a kapcsolatban, mert akár változhat is. De a szakértők azt mondják, hogy az igazán boldog és sikeres párkapcsolathoz szükség van a szexre, hogy részen legyen az életünk, valamilyen rendszerességgel. Ha egyáltalán nincs szex az életünkben, az probléma, de jó eséllyel gondokat fog szülni. Amennyiben havonta csak egy szex van, az még bőven jó.

 

szex nelkul jo kapcsolat 02

 

Ugyanis bizony vannak párok, akik alig-alig szexelnek. Mert nincs hozzá kedvük, nincs rá igényük, túl fáradtak hozzá, vagy nekik ugyanolyan intim a csók, az ölelés az összebújás, esetleg szívesebben néznek együtt valamit vagy sétálnak, beszélgetnek. Nekik ezek ugyanolyan meghitt tevékenységek. Igenis lehet annyira jó az ágyon kívüli kapcsolatuk, hogy az simán elvigye a hátán az egész kapcsolatukat. Nem kell attól tartaniuk, hogy a másik boldogtalan, elégedetlen, nem kell izgulniuk a megcsalás miatt, ha mindezt képesek megbeszélni egymás között és tapasztalják is, hogy napi vagy heti szintű szex nélkül is kielégítő, sőt akár kifejezetten a boldog a kapcsolatuk.

 

Az más persze, ha valaki feláldozza a nemi életét, és lemond a szexről, mert a párjának nincs igénye rá vagy fáradt, nincs hozzá jó formában. Ha az egyik félnek lenne rá igénye, de nem élheti ki, abból adódhatnak gondok, pláne akkor, ha nem kap „cserébe” semmilyen más intimitást. De az ugyanolyan problémás lehet, ha valaki kényszerből szeretkezik. Beteg, depressziós, szorong a munkahelyi stressz miatt, ám kötelességtudóan ellátja a hitvesi szerepet. Ez sem egészséges. A legrosszabb kombináció természetesen az, ha a szürke vagy stresszes hétköznapok miatt nemcsak szexuálisan távolodunk el egymástól, hanem érzelmi szinten is.

 

Az sem tesz jót senkinek, ha egyik vagy mindkét fél azzal takarózik, hogy szex nélkül is lehet jó a kapcsolat, de a háttérben csak önámítás áll akár az előbb említett egyik ok miatt. Mivelhogy a természetes ösztön azt diktálja, hogyha a kapcsolatban van intimitás, minimum csók és ölelés, akkor előbb-utóbb be fog indulni a testi vágy és át fogják lépni a határt. Ha csak nincs valaki teljesen padlón lelki szinten vagy esetleg nincs valami olyan betegsége, ami megakadályozza, hogy szexuális vágyat érezzen, ott időről-időre létre kell jönnie a szexnek.

 

szex nelkul jo kapcsolat 03

 

Ha pedig valaki azt állítja, hogy boldog és jó a kapcsolata, akkor miért nem szeretkezik? Hiszen a szeretkezés szó pont arra utal, hogy alaposan megszeretgeti partnerét, csak éppenséggel az ágyban.  Természetes velejárója lenne, hogy időnként átlépik azt a bizonyos boldogságot és szexuális szinten élik meg, kilépve a hétköznapi intimitás határai közül. Lehet akármilyen harmonikus, kiegyensúlyozott, boldog a kapcsolatuk négy héten keresztül, de képesnek kell lenni arra, hogy bizonyos időközönként a meghittséget szenvedélybe fordítsuk át és szexuális vágyat generáljunk a másikban. Ellenben arra is képesnek, nyitottnak kell lennünk, hogy elengedjük magunkat és hagyjuk, hogy felszínre törjön bennünk a vágy.

 

Vagyis valamennyi szex kell a jó kapcsolathoz. Még jobb, ha az a szex nemcsak rutinból történik, hanem vágyból és ennek okán minőségi szexről beszélhetünk. Ezért is jobb néha a kevesebb. Inkább legyen akkor havi egy, de az olyan, hogy a szomszéd is megirigyli. Ezért kell időnként frissíteni, tanulni, fejlődni, dolgozni a szerelmi a lángon.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A házasságig várt a szexszel és meg is bánta – Mit gondolsz, miért?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!