Életemben nem találkoztam ilyen esettel. Mostanáig. Valóban, nagyon sok mindent eltűrünk a másik féltől, pláne a nők szeretnek benne maradni egy bántalmazó, egyoldalú, kihasználó kapcsolatban. De azért, amikor már megcsalás merül fel még ők is kivágják a balhét. Ám ha még meg is bocsátanak – mert ez sem ritka – előtte azért összevesznek. Az viszont, hogy vita se legyen, csak csöndben asszisztálás, az már hihetetlennek tűnik!
 
 

 

 

megcsal nem tesz semmit 01

Kép: viva.nl

 

Ott bizony valami nincs rendjén. Ha az adott nő vagy férfi, ilyen-olyan módon tudomást szerez arról, hogy kedvese félrek…kettyint, és a válasza erre a nagy büdös semmi. Csak hagyja. Szó nélkül. Nincs balhé, számonkérés, egyszerűen benyeli a békát. Mindezt úgy, hogy még csak nem is nyitott kapcsolatban vannak, mert akkor érthető lenne, hogy miért nem szól semmit. Minden más esetben, amikor az ember ilyet hall, azon töpreng, mi baja lehet az illető nőnek, férfinak. Hát nincs neki önbecsülése?

 

Lehet! Legalábbis ez derül ki Flóra esetében, aki 8 éve van együtt a férjével, ebből három éve házasok. Tavaly fedezte fel, hogy a férje csalja. Előbb csak a tipikus jelek tűntek fel neki, hogy későn jár haza, furcsán viselkedik, eltünedezik, és hogy a céges telefonján jelszó van, amire Tivadar csak annyit reagált: „biztonsági előírás”, holott korábban még érdekes módon ez nem volt. Mikor már nagyon nem bírta tovább a kételyeket, kis segítséggel feltörte férje levelezőrendszerét és ott minden kiderült, hogy már hónapok óta csalja egy számára ismeretlen nővel.

 

Azon kívül, hogy abban a pillanatban megzuhant, azt hitte helyből elviszi a mentő, nem tett semmit. Mert szereti. Nem akarja elveszíteni. Ha kivágja a balhét, biztos le fog lépni Tivadar. Csakhogy ő azt nem akarja. Barátnőjének, akit beavatott, azt mondta nem azért nem tesz semmit, mert nincs pénze és nem tudna hová menni és fél a megélhetési problémáktól. Váltig állítja, hogy szereti férjét és ezért nem akarja elengedni.

 

megcsal nem tesz semmit 02

 

Szóval nem elég, hogy csendben tűri, hogy feltehetően heti egyszer-kétszer elmegy megcsalni őt a férje, olykor egész hétvégéket kimarad, mert „továbbképzésen” vagy „csapatépítőn” van, hanem mindent ugyanúgy csinál, mint addig. Most, főz, takarít. Szeretkezik vele. Bár azt már egyre kevésbé kell, de még mindig van rá Tivadarnak igénye.

 

Azt kérded, miben reménykedik? Hogyha továbbra is egy mintafeleség marad, újra belészeret és átvészelheti ezt az egészet patália nélkül. Hogy férje megunja a másik nőt – vagy az őt – és újra csak az övé lesz. Azt hiszi, ha kisangyal módjára viselkedik, megmentheti a házasságát. Úgy van vele, hogy az csak szex. Nem úgy veszi észre, hogy a férje egyebet is akarna a nőtől. Amíg hozzá jár haza és nem égeti a szerelem, hogy elváljon a másik nőért, addig ő van előnyben és van esélye.

 

Kicsit inkább úgy tűnik, mintha Flóra társfüggőségben szenvedne. A barátnője szerint is. Nem akar egyedül lenni. Fél a válás okozta megszégyenüléstől. Így is éppen eléggé össze van roppanva, még ha igyekszik nem mutatni, de jelenleg csak annyit kell tennie, hogy elhiszi azt, amit a férje mondd neki. Nem kell belegondolnia abban, hogy hazudik és valójában dugni jár el. Úgy akarja megmenteni a házasságát, hogy nem tesz semmit. Vagyis legfeljebb azt, hogy igyekszik a kedvében járni. Azt reméli, hogy amíg a lelke, szíve hozzá tér haza, nincs mitől félnie. A válástól. Attól, hogy elveszíti.

 

megcsal nem tesz semmit 03

 

Szomorú, hogy a barátnőjének is hazudni próbál, hogy „annyira” nem zavarja a dolog és mindenféle statisztikával jön, hogy minden második házasság válással végződik és ő nem akar azért, mert épp van egy kis kalandja a férjének. Ha pedig meg is szabadul és máskor is lesz, na és aztán? Amíg csak szexelni jár el, nincs oka félni. Addig őt szereti.

 

Van valami görcsös csökönyösség a szavaiban. Aki a félelemtől vezérelve mindent megtesz azért, hogy a férje ne akarjon elválni. Kétségkívül szeretne hinni a saját szavaiban, hogy az ő drága férje szereti őt, de valamiért megkívánt egy más nőt – ez egyébként biztos az ő hibája – ám ha jó felesége lesz, akkor testi szinten is visszatér hozzá.

 

Persze, sok mindent betudunk mesélni magunknak, de azt senki se mondja, hogy nincsenek néha álmatlan éjszakái, mikor azt kérdezi magától: „Mit csinálok?” Nem létezik, hogy ne szenvedjen, ne érezze azt, van egy szebb, jobb nő, aki képes volt eltekerni – vagy legalábbis megtartani – a férje fejét. Hogy ne érezze magát egy rongynak, egy idiótának, merthogy férje feltehetően hülyének nézi és semmibe veszi, ha lazán képes megcsalni és hónapok óta így élni, a legnagyobb kényelemben a feleségével. Nem túl hihető, hogy Flórának van bármiféle önbecsülése, önszeretete, hogy tisztelné magát annyira, hogy legalább szóvá tegye a megcsalást, ha nem is azonnal a válást dobná fel.

 

Mondják, hogy aki hülye – szenvedjen. Sajnos nem alaptalan a mondás. Hiszen Flóra nem áll kényszer alatt, nem lenne kötelező szenvednie és tűrnie. A válása sem lenne elkönyvelhető, lehet, hogy valóban megmenthetnék a házasságukat. Ám ő felelősségteljes felnőttként, beszámítható állapotában úgy döntött, nem tesz semmit. Ez már az ő sara. Egy ilyen embert talán nem is lehetne meggyőzni arról, hogy őrültség az, amit csinál.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Szakítás után 2 hónappal már más nővel volt. Vajon mennyire szerethetett?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!