Randi, azután szex. Vagy randi sem kell, csak szex. A hangsúly az utóbbin van, ugyanis, ha az jó és működik a kémia, akkor lehet tovább ismerkedni. Egyre több olyan sztorit hallok, amelyből az derül ki, hogy manapság rendesen felcserélődött az ismerkedési sorrend. Nemcsak a pasik, hanem a nők között is akadnak olyanok, akik elkezdték ezt az új filozófiát vallani.

 

 

 

elobb szex 01

kép: unsplash.com

 

Bogi mesélte, hogy nemrég randizott egy pasival. Randi után egyből rátértek a szexre. Meg is beszélték, hogy az mindkettőjüknek fontos és szerintük többek között azon áll vagy bukik egy kapcsolat. Minek húzzák egymás idejét, ha nem működik a kémia? Csapjanak a lovak közé, vacsi után irány az ágy.

 

Hasonló sztorit hallottam egy férfi ismerőstől is. Ő el sem jutott a randiig. Csak levelezgetett a lánnyal, és már úgy beszéltek meg egy találkozót, hogy szexelni fognak. Az kétségkívül kiderült számukra, hogy érdeklődnek egymás iránt, de ők is azt vallották: minek pazarolják egymás idejét, ha nem jó a szex. Szóval előbb összefeküdtek és csak utána mentek el tisztességes randira. Ez a férfi ismerős és Bogi is azt mondta: manapság ez így megy.

 

Észbontó. Több, mint meglepő. Ennyire megváltozott volna a világ? Az egy dolog, hogy vannak egy éjszakás kalandok. Az mondhatni külön műfaj, hiszen a felek nem várnak egymástól semmit, csak szexet. Ők nem társra vágynak, csak szexre. De hogy változhattak meg ennyire a dolgok, hogy az embereknek már randizni sincs kedvük? Annyira felesleges idő- és pénzpazarlásnak tartják, hogy inkább átugorják és egyből az ágyba mennek?

 

elobb szex 02

 

Eddig is tudtuk, hogy a világ szex-, pénz- és hatalomközpontú. De most már kezd tényleg igazán úgy tűnni, hogy a szex dominál. Mindenki szexet akar, méghozzá minőségi, jó szexet. Persze, hogy az ember arra törekszik párválasztásnál, hogy neki legyen jó, tehát olyan társra leljen, aki minden téren kielégíti és el tudja vele képzelni az életét. Csak eddig nem tűnt úgy, hogy a szex egy kiemelten fontos tétel lenne.

 

Mostanáig fontosnak tűntek az olyan dolgok, minthogy van-e a potenciális párok között lelki kapcsolódás. Mennyire hasonló a természetük, az érdeklődési körük. Mik a jövővel kapcsolatos elképzeléseik és azok mennyire passzolnak. Akarnak-e házasságot, gyereket vagy inkább utazgatnának, buliznának? Milyen értékrendekkel bírnak és azok mennyire passzolnak?

 

Nos, a jelek szerint, egyre többen tartják ezeket mellékesnek vagy legalábbis másodlagosnak. Onnan is megközelíthetnénk, hogy az ismerkedés már a nehéz falat. Szóval mielőtt fölöslegesnek tépnék a szájukat, inkább szeretnék megvizsgálni közelebbről is a potenciális partnert. Elvégre szexelni még mindig könnyebb – sőt, talán kellemesebb is – mintsem hosszasan ismerkedni.

Bár felmerül a gyanú, hogy az ismerkedéssel kapcsolatos lustaság, illetve az, hogy megkímélik magukat az ismerkedéssel járó ceremóniától, inkább kifogás a szexre. Az alkalmi szex burkolt formája. Ez a tetszik valaki, de nem vagyok biztos benne, hogy akarom, ezért lefekszem vele, hátha az meggyőz.

 

elobb szex 03

 

Akár így van, akár nem, egy kissé kiábrándító ez a sajátos „ismerkedési” módszer, ha annak lehet nevezni. Szerencsére azért eddig nem mondható el nagy általánosságban, hogy mindenki ezt csinálná, de feltűnt, hogy egyre több ilyet hallani. Ez pedig elkeserítő, hiszen hová tart így a világ? Rettenetesen megváltoztak a randizási szokások és nem csak az online tér meg az appok miatt, hanem mert sokan tényleg tehernek, feleslegesnek tartják és szeretnél lerövidíteni. Egyre kevesebb az úriember és az úrihölgy, a lovag és meghódításra váró hercegnő, akik időt szánnak arra, hogy alaposan megismerjék egymást, mielőtt egyáltalán szóba kerülne a szex. Egy csomó szép randizási szokás eltűnt és maradt az hűvös, valahol igenis személytelen online tér meg a szélhámosság.

 

Hiszen temérdek sztorit hallani arról is, hogy randi után szexeltek majd szó nélkül eltűnt az egyik fél. Vagy a szexig el sem jutottak, csak szimplán felszívódott a potenciális partner és csak annyit se mondott: bocsika, ez nem jön össze. Egyrecsak kivesznek az ismerkedésből az értékek, mint a fantázia, a felelősségvállalás, az őszinteség, a kíváncsiság, meg az odaadó figyelem a másik irányába. Inkább térjünk a lényegre van meg a szex legyen jó mentalitás maradt.

 

Hová vezet mindez? Oda, hogy az emberek már csak szexelni járnak össze és egy-két esetből születik majd egy-egy kapcsolat is? Egyre több lesz a sérült férfi és nő, akik kihasználva érzik magukat? Ezt a két végletet lehet elképzelni: egy részről elk*rvul a világ, másrészről teljesen lesérül és bezárkózik. Ne történjen meg egyik se, ezért lenne jó, ha nem csak a szex lenne érték a világban, hanem az egyén!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A nők kielégítése fontosabb lehet, mint a férfiaké!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!