Természetesen akár férfi, - mert tudjuk, hogy egyáltalán nem olyan érzéketlenek, mint azt hisszük! - akár nő legyen az, aki elválik, mindkettő megsínyli. Fáj-fáj, megy a gyász meg a depresszió. Csakhogy állítólag a pasik hamarabb szökkenek talpra, rázzák meg magukat és mennek tovább új feleség után kutatva, mint a nők, akiket meg rohadtul zavar, hogy az exük meg egyáltalán a pasik olyan hamar rendbe szedik magukat…

 

pasik valas utan 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Oké, megint csak tisztelet a kivételnek, mert biztos akad olyan férfi is, aki hosszasan szenved és siratja nejét. Igen, akadnak érzelmesebb vagy éppen mérgesebb példányok, akiknek tele lesz a tökük a nőkkel és azt mondják: még egyszer a büdös életben nem.

 

De a mi a szitu a nagy átlaggal? Mindenféle felmérés, meg a sok-sok elbeszélés alapján, amit hall az ember, arra lehet következtetni, hogy a férfiak bizony tényleg igazi túlélők és hamarabb lesznek túl a váláson, semmint a nők. Ugyanis amíg a nők éveken át kínlódnak, és keményen dolgoznak azon, hogy többé ne legyenek szerelmesek és ne kerüljenek közel senkihez mert beindult náluk a „minden férfi disznó” vagy a „mostantól csak magammal foglalkozom” effektus. Vagy egyszerűen óvatosak. Teljesen érthető, hogy egyik sem mazochista és nem vágyik arra, hogy újra és újra összetörjék a szívüket. Bár hozzá kell tenni, némelyikük igazán túlontúl óvatos…

 

 

pasik valas utan 02

 

Ami egyébként onnan is látszik, ha egy nő rászánja magát utána az ismerkedésre, többnyire inkább a neten teszi, online kerek között, mert „biztonságosabb” és a gép mögül túráztatja a férfiakat hetekig, mire eldönti, kivel érdemes a találkozni. A férfiaknak elég lehet ehhez egy nap is, akik eleve szívesebben ismerkednek személyesen. Ez azért nem tűnik egy szörnyen bűnös, megvetendő dolognak…

Kétségkívül a pasik nem féltik annyira a szívüket, nincsenek rá annyira ráparázva. Kevéssé akarnak megszállottan hinni a „szemét mocsok nők, mind egyformák” hitvallásban. Ez nem jelenti azt, hogy akkor ők érzéketlen barmok és hogy Óz elfelejtett nekik szívet adni. Egyszerűen gyorsabban halad náluk a feldolgozás, hamarabb ébred fel bennük a vágy a társas kapcsolat iránt, hogy párt találjanak. Hozzá kell tenni, hogy a háttérben az is mozgatja őket, hogy biztonságra vágynak és nem szeretnének egyedül maradni. Bármilyen hihetetlen, az a pasi, aki már egyszer házasságra adta a fejét, sok esetben utána szívesen teszi újra és újra, mert jól érzi magát férjként.

pasik valas utan 03

 

Biztos lesz olyan női olvasó, aki erre zsigerből rávágja, hogy „igen, mert a farkuk után mennek” és hogy a testi vágyaik hívó szava miatt akarnak párt találni. Hogy ez náluk úgyis a génjükben van, felébred a vadászösztön. Erre megint csak azt lehet mondani: biztos akad ilyen is. Ám ha még így is van, mi ezzel a baj? Mivel lesz jobb annak a szerencsétlennek, ha éveken át önmegtartóztatósdit játszik és hörögve bámul a nők után, hogy mindegyik gonosz? Miért szenvedjen? Mert ez a „normális”? Ez jelenti azt, hogy van szíve? Ugyan már, ne ez alapján mérjünk meg valakit, hogy a válása után mennyi idővel kerül újra kapcsolatba. Az pedig teljesen mindegy ki vagy mi miatt váltak el. Ha egyszer a pasas azt érzi igen, készen áll ismét nyeregbe szállni, hát hadd tegye anélkül, hogy ferdén néznénk rá!

 

Azt is lehetne mondani, hogy csak menekülnek, hogy azért kell nekik a másik nő öle, hogy legyen hol vigasztalódniuk. Ez is igaz lehet. De ha csak nem olyan alacsony az önbizalma, hogy a béke popiját súrolja, akkor nem valószínű, hogy bárki alkalmas lesz a számára, szóval higgadt fejjel választja ki az új kedvest, akivel akár jól is elsülhet a kapcsolata. Na, erre varrjunk gombot! Ezek alapján megint kérdés: miért baj az, ha a pasi máshol vigasztalódik? Jól jár vele ő is, meg a nő is. Nem kötelező mindegyiknek utána lelki nyomoréknak lennie. Nem örök igazság az, hogyha nem szenvedett eleget, utána nem tanul a hibáiból, nem ad elég időt magának, hogy feldolgozza a dolgot vagy nem tudja elengedni az exét. Úgyhogy totál jól is elsülhet ez a dolog!

 

pasik valas utan 04

 

Ettől függetlenül kezdetben lehet ugyanolyan bizonytalan, mint egy nő. Mégiscsak vált és kitudja mi miatt, de ettől függetlenül rég volt már randizni, talán az önbizalma is megcsorbult kicsit. Valahol ők is sérülékenyek, mint a nők, de még mindig jobban dolgozik bennük a vágy, hogy párt találjanak. Ők így dolgozzák fel a válást. Attól még lehetnek kezdetben haragosak, fájlalhatják is a történteket. Tessék, a nők meg úgy dolgozzák fel, hogy ország-világnak köpködnek az exükről, panaszkodnak és látványosan kínlódnak. Mégis melyik jobb? Nem kell ítélkezni egyik felett sem, a pasi menjen csak a következő ágyba vagy kapcsolatba, ha ő ettől gyógyul, a nők meg óbégassanak meg zárkózzanak el, ha nekik ettől jobb. Senkinek se akarjuk előírni, hogy szenvedjen vagy miként próbálja újra felépíteni önmagát meg az életét egy válás után.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Utálni akarom őt, de még mindig szeretem

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!