Mi nők, imádunk csókolózni! Konkrét véleményünk, elképzeléseink, vágyálmaink vannak a tökéletes csókról meg egyáltalán a csókolózás művészetéről, amivel kapcsolatban természetesen azt hisszük, verhetetlennek vagyunk és mind úgy csókolunk, mint egy szexistennő, amitől menten lángra kap a pasink és persze el is várjuk ezt a hatást. De tényleg így van? Megkérdeztük a pasikat, hogy ők miként látják ezt a csókostémát…

 

csoktema 01

 

Kép: Freepik.com

 

Szedjük össze, mit akar egy nő! Csókot. A legtöbb nő imád csókolózni és a kapcsolat alapfeltételeként tekintenek rá. Csók kell a szerelemhez, a szexhez és különben is, jöhet bármikor, amikor úgy adódik, mert csókból sosem lehet elég. Az egyedülállóknak – de még a pároknak is – tele van a fejük a sok-sok romantikus film kultikus csókjelenetével, - meg persze a ponyvaregények lapjaival - aminek köszönhetően élénken él a fejükben az elképzelés, hogy az a tökéletes, olyannak kell lennie a mindent elsöprő csóknak. Húsz méterről egymásnak szaladva, majd kib***va egymás fogát, esőben a pasi nyakában, meg a szakadék szélén állva, hajat tépve, majd felfalva egymást. Némelyik tényleg ütősen néz ki és azt sem mondom, hogy a nők fantáziátlanok, mert biztos ezek nélkül is meg van a maguk kis elképzelése az „igazi” meg a tökéletes csókról.

 

Ha már ennyire számít a nőnek a csók, nem kérdés, hogy az első csók is meghatározó! Tudjuk, hogy a nők olyan kifinomult lények, akiknek megérzéseik vannak, a sorssal meg a csillagokkal állnak kapcsolatban és zsigerből tudnak dolgokat. Éppen ezért náluk már az első csók is döntő lehet, ami alapján eldöntik egy kapcsolat folytatását és amiből „megismerik” a férfit. Számukra az első – és valójában utána minden más is csók is – egyfajta szertartás. Ha akkor átmegy a szűrőjükön a pasika, meg volt a romantika, a hollywood-i jelent, akkor van jövőjük, lángra is lobbanhat a szerelem.

 

csoktema 02

 

De vajon a pasiknál is ennyire bonyolult a dolog? Ennyire összetett a csókkérdés és ekkora hatalommal ruházzák fel, mint a nők, akiknek a csók olyan, mint maga a szentlélek?

 

Az volt a legegyszerűbb, hogy megkérdeztük néhányukat és most te is olvashatod, mi sült ki belőle:

 

A férfiaknál a csók kérdés egyáltalán nem ilyen bonyolult. Nem cifrázzák túl a dolgot. Nincs számukra ekkora jelentősége, legalábbis csak nagyon keveseknek. Nem álmodoznak tökéletes csókokról, mert nem a képzeletvilágát akarják megélni, hanem a valóságot. Nem egy ideát akarnak szeretni, hanem a valódi nőt, éppen ezért kevesebb csalódás is éri őket az első csóknál meg egyáltalán a csókolózásnál.

 

Eleve vannak férfiak, akik nem szeretnek csókolózni. Ugyanis viszolyognak tőle és nem azért, mert félnek a száj- és körömfájástól, hanem mert nem tartják olyan fontos, nem vágynak rá vagy mert egyszerűen túl nyálas nekik. A 27 éves Zolival például ezért is szakítottak, mert nem szeretett csókolózni, márpedig a barátnője igen, aki megunta, hogy Zoli max csak havonta egyszer smacizik vele. Egyébként Zoli is pontosan azt mondta, amiről az előbb is szó volt, hogy nem volt igénye rá, sőt, kifejezetten zavarja a csók, mert túl nyálasnak találja, márpedig ő nem az a „típus” és nem vágyik romantikára.

 

csoktema 03

 

Ezen a szálon tovább haladva, egyes pasiknak nincs komolyabb gondjuk vele, de szerintük a csók max előjátéknak alkalmas. Legalábbis a 31 éves Barni is azt mondta, hogy ő csak szex előtt meg esetleg közben csókolózik, egyedül akkor esik jól neki, meg tudatában van annak, - kicsit se számító módon! - hogy ezzel lehet beindítani egy nőt, akinek fontos az intimitás ilyen formája és aláírja, hogy a csók valóban vágyfelkorbácsoló erővel bír. Nála is megesett már az, hogy elég volt egy csók ahhoz, hogy megjöjjön a kedve hozzá. Viszont az sem zavarja, ha szex előtt elmarad a nyelvcsata, neki is úgyis jó, durr bele.

 

Más férfiak szerint a nők hajlamosak túlzásba esni, ha egymás csócsálásról van szó. Egyfelől sokan alapból nem szeretik azt a tipikus, hosszas csókolózást. Pláne azt, ha „csak úgy” csókolóznak. Ha csók, akkor legalább kövesse szex vagy valamiféle kényeztetés. De csak „csak úgy” a kanapén smacikázni, az inkább bosszantja őket, mert ezer másik dolguk lenne és hasznosabban, kellemesebben is eltölthetnék az idejüket. Ám ha szexre is kerül a sor, akkor se essenek a nők túlzásba. A 29 éves Andrásnak ezzel az a baja, hogy a nők képesek „lagymatagon csókolózni”. Sokkal célravezetőbb lenne, ha kicsit bolondosabban vagy vadul csinálnák, mert a gyengéd csók az ő vágyait inkább lehervasztja. Számára azaz ideális, ha pár perc dinamikus nyelvpödrés van szex előtt, esetleg szex közben és egy „picike” szex után. Merthogy szex után a legkevésbé sem akar hosszasan nyalakodni.

 

csoktema 04

 

És szerencsére azért nem egy, de több olyan férfival is beszélgettünk, akik kimondottan szeretnek csókolózni. Nekik nem csak akkor fér bele, amikor szexelnek vagy legalábbis várhatóan az lesz, hanem bármikor máskor is szívesen megcsókolják a kedvesüket. A 39 éves Feri szerint ez a jó kapcsolat, illetve házasság titka. Hogy nem csak fiatalon kell csókolózni, meg csak akkor, amikor célunk van vele, hanem egyébként is. Ő tisztában van vele, hogy ez mennyire fontos egy nőnek és szerinte is képes a csók szinten tartani a szerelmi és a szexuális lángot, a kölcsönös vonzalmat a másik iránt.

 

Na és hogyan látják a pasik a nők csókját?

 

A megkérdezettek is fel voltak háborodva azon, hogy mindig a nők szidják a pasikat, meg beszélik ki egymás között, hogy az egyik nem tud csókolózni, túl nyálas meg mindig büdös a szája, és hogy majd bekapja az egész fejét. Márpedig a férfiak is mesélhetnének erről, akik szintén rendelkeznek ilyen tapasztalatokkal és mégsem rohannak a barátaikhoz kibeszélni a randi csajt meg a párjuk csók technikáját. Kezdjük azzal, hogy nekik is fontos a megfelelő szájhigiénia és nem bírják, a dohányos, alkohol-hagymás nőket. Őket ugyanúgy elrettenti a büdös száj. Még a reggeli szájszag is.

 

csoktema 05

 

Aztán számukra is lehet kellemetlen, amikor egy nőnek valamivel aktívabb a nyálelválasztása és szabályosan elárasztja a pasit. Ugyanúgy zavarja őket az is, ha össze-vissza csapkod a nyelvével, hát még az, ha harapdálják közben a száját. Lássuk be, a csók egy nagyon egyedi dolog, mindenki másképp csinálja és másképp is szereti. Egyszóval a férfiak kikérik maguknak, nem igénytelenek, nekik sem mindegy a nők csóktehetsége, úgyhogy a hölgyek se higgyék magukról azt, hogy ők a verhetetlen csókkirálynők. Csak legfeljebb a pasi nem teszi szóvá sem neki, sem másnak, mert képes ezen a tényen felülemelkedni, legalábbis egy részük.

 

Úgyhogy mi nők se bízzuk el magunkat, vegyünk leckéket a párunkkal – már amelyikkel lehet – és bizonyosodjunk meg afelől, hogy jól csókolunk és ha igen, akkor is igyekezzünk megtalálni az egyensúlyt a csókolózás mértékében és az sem árt, ha kevesebb elvárást támasztunk leendő vagy meglévő kedvesünk felé.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogy csókol a pasid? – A csókja elárulja, hogy milyen ember igazából!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!