Találkoztam egy régi munkatársammal, Robival. Elpanaszolta, hogy nincs szerencséje a nőkkel. Leültünk egy kávéra, és arra kértem, mesélje el, hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy egy jóképű, harmincas pasi nem talál magának párt. A beszélgetés végére már nyilvánvaló számomra, hogy miért nem akar egy nő se tartósan a barátnője lenni…

direkt ilyen bunko pasi 01

 

Kép: AwesomeJelly.com

 

Hozzá kell tenni, hogy Robi nem volt mindig ilyen. Úgy emlékeztem rá, hogy egy kedves, udvarias, jó fej és okos srác volt, bár az is igaz, hogy jó ideje nem láttam. Leültünk a kávézóba és mikor odajött hozzánk a pincérnő, Robi mindjárt burkolt szexuális ajánlatot tett neki flörtnek álcázva és még a pincérnő számára is nyilvánvalóvá tette, hogy a melleit bámulja. Míg vártuk, hogy kihozza a kávékat észrevettem, hogy az én narancsaimat is stíröli, és jeleztem, hogy a szemeimet kicsit feljebb találja… erre közölte, hogy „Tetszik ez a ruha, igazi ribancnak nézel ki benne”.

 

Azon kívül, hogy leforráztam a nyelvemet és a torkomat, megkérdeztem ezt, hogy a bánatba gondolja. Mire ő: „Bocsi, csak őszinte vagyok.” Mivel tényleg máshogy emlékeztem rá, megjegyeztem, hogy ez elég tapló megjegyzés volt, de még nem küldtem el a búsba.

Szóval elpanaszolta, hogy a nő, akivel - együtt járt már akkor is, mikor együtt dolgoztunk - öt évig együtt voltak, és azt hitte, örökké fog tartani. Meg volt az összeköltözés, a lánykérés, majd a csaj megcsalta és elhagyta. Azóta csak rövidebb kapcsolatai voltak, de a legtöbbször „üresfejű, buta libákkal” sikerült pár hétig, esetleg hónapig együtt maradni, de azokat már unja. Voltak azért eszesebb nők is a trófeái között, de „valamiért” mindig leléptek.

 

direkt ilyen bunko pasi 02

 

Megjöttek a kávék, a pincérnő szépen lerakta őket, közben Robi megjegyzéseket tett a fenekére, hogy milyen formásak és húsosak, mire szegény nő totál zavarba jött és lángoló arccal elrohant.

 

Ott tartottunk, hogy az intelligens, „komolyabb” nők nem akarnak vele lenni. Megkérdeztem mi volt az oka annak, hogy szakítottak vele, mit mondtak? Válasz: „A legtöbbször azzal jöttek, hogy egy bunkó paraszt vagyok.”

 

De igazán nem érti, miért mondják ezt neki. Miért bunkóság az, ha közli a nővel, hogy meghízott és le kellene fogynia, mert úgy néz ki, mint egy bikinis víziló? Miért baj az, ha megmondja egy nőnek, hogy szerinte arra valók, hogy otthon mossanak, főzzenek, takarítsanak, és kiszolgálják a férfi minden igényét. Miért baj az, hogy szerinte undorító a feminizmus, egy nő az ágyban legyen készséges és ne karriert akarjon építeni. Miért bunkóság az, hogy egyszerre két nőt is fűz és fel is hívja erre figyelmüket, hogy megpróbálja összeboronálni őket, hogy megkapja az édes hármasát? Mitől bunkóság az, hogy részegen megy haza úgy, hogy előtte meg se mondta az aktuális barátnőjének, hogy hol és kikkel van, majd összehányja a lakást?

 

És csak sorolta, sorolta a színesebbnél színesebb sztorikat, hogy mi mindent csinált meg a nőkkel és abszolút nyilvánvalóvá tette, hogy már nem az a Robi, mint aki régen volt. Egy hímsoviniszta, bunkó lett belőle, aki szerint természetesen a nők a bunkók és ők tehetnek mindenről. De mivel ismertem őt, tudtam, hogy valójában nem tősgyökeres bunkó, hanem sajnos ilyen lett. Ilyenné változott. Egy sérült férfi lett belőle, aki bunkósággal palástolja magát.

 

direkt ilyen bunko pasi 03

 

Belegondoltam, hogy durva mennyi ilyen van. Robin kívül is találkoztam már ilyen tipikusan bunkó pasival. Ott vannak az ismerősök, a kollégák, meg a sok vadidegen között az utcán. Rengeteg nehézsorsú, éppen kínok között vergődő férfi van, akit elhagyott a felesége, egyedül neveli a gyerekét, nem talál párt vagy párkapcsolati gondjai, munkahelyi, anyagi problémái vannak. Lassan és fokozatosan csorbul az önbizalmuk és sokuk már a külsejükkel, a személyiségükkel, a képességeikkel sem lesznek megelégedve és mindenben kételkedni kezdenek. Egyszóval totálisan elgyengülnek. Hosszasan lehetne sorolni ugyanazokat a gondokat, amikkel egy nő is szenvedhet. Csak éppen a nők ritkán mennek át pasigyűlölő-pasifalóvá.

 

A jó hír az, hogy azért elég sok olyan pasi van, aki nem megy mindjárt Dunának, hanem képes felnőtt, érett férfiként viselkedni és megküzdeni a problémáival. A rossz hír viszont az, hogy sokan összeroppannak a terhektől. Olyankor inni, szerencsejátékozni, zülleni kezdenek vagy simán bedepresszióznak. Elvégre nem mindenki kezeli jól a stresszt és ez a férfiakra is igaz. Robi meg sok más pasi pedig egy taplógomba lesz. Robi is az utóbbi időben már csak alkalmi kapcsolatokba bonyolódik, mivel azok „könnyen jönnek és mennek”, ahogy ő fogalmazott. De ha már komoly kapcsolatra terelődik szó, nem tudja, mit kezdjen. Igyekszik erősnek, magabiztosnak mutatkozni. Próbálja előadni, hogy az ő élete habos torta és mekkora ász. Miközben szenved és dolgozik benne az ellenszenv a nők iránt. Kissé ambivalens, nem igaz? Párra vágyik, de közben címkézi a nőket és sokszor megbízhatatlan, hazug és szívtelen perszónának tartja őket, akik csak kihasználják a férfiakat és visszaélnek a bizalmukkal, a szerelmükkel. Merthogy vele is ez történt és mivel még mindig sérült, ezért tipikusan abba a hibába esik, hogy általánosítgatja a nőket. Hát így jó sokára lesz barátnője…

 

direkt ilyen bunko pasi 04

 

Jól van, most már minden világos. Azt eddig is tudtuk, hogy a férfiaknak is van lelkük és sérülhet. Legalábbis ha nem vagyunk azok a fajta férfigyűlölő feministák, akik azt is tagadják, hogy a pasinak lelke van. Értem, hogy Robi is szenved a bunkóság maszkja alatt. De ő vagy a többiek… miért nem tudják a tudtunkra adni? Miért csinálnak úgy, mintha az ég egy adta világon semmi gondjuk nem lenne? Minden szép és jó? Miért kell megjátszaniuk magukat és adni a macsót ahelyett, hogy őszintén bevallanák, hogy gondjaik vannak? Hogy félnek? Stresszelnek? Hogy szomorúak?

 

Talán már sejted is a választ: férfi büszkeség. Mert attól tartanak, hogy így gyengének tartjuk őket. Hiszen ősidők óta azt nevelik a férfiakba, hogy legyenek erősek, tartsák vissza könnyeiket, izzadjanak vért és legyenek ők családfenntartók, szóval dolgozzák magukat halálra. A panaszkodás, a félelmek bevallása, az mind gyengeségre utal és az ilyen pasi csak is selejtes lehet, aki az életben nem viszi semmire! Hogy ez mekkora marhaság! Pont ezért nem fog egyről a kettőre jutni, mert ezt hiszik! Képtelenek őszinték lenni, és felvállalni azt, hogy gondjaik vannak és esetleg segítségre lenne szükség! Sokkal hamarabb véget érhetne a szenvedésük, ha nem néma csendben akarnának kínlódni, hanem jeleznék, hogy gondjaik vannak. Ha félretennék az egójukat, a büszkeségüket, sokuk már rég tényleg áloméletet élhetne. Ám amíg nem képesek rá… persze erre sok nő azt mondja majd, „aki hülye, haljon meg.” Azért ne legyünk ennyire szigorúak. Nem könnyű egy pasi helyzete, aki szeretne erősnek és sikeresnek mutatkozni. Elvégre mindenki szeretne az lenni. Ha tudnák, hogy egyes nőknek mennyit jelentene a tudat, hogy a férfiak is képesek elérzékenyülni, hogy van egy gyenge oldaluk, sokkal imponálóbbak lennének. Hiszen még egy vad és erős férfi is lehet néha gyenge kisfiú, nincs ezzel a baj. A nők pedig segítenének nekik és támaszuk lennének. Vagy legalább a barátaik, ha azoknak bemernék vallani és nem lenne az íratlan törvény sokuknál, hogy „két pasi nem picsoghat együtt”.

 

direkt ilyen bunko pasi 05

 

Azt hiszem, ez áll a bunkóságuk mögött. Nem mondom, hogy minden esetben így van és természetesen a nők is lehetnek a maguk módján bunkók. De Robival is közöltem gondolataimat, aki persze letagadta az egészet. Neki fel sem tűnt, hogy az volna. Talán már zsigerből adja a taplót. Kerek-perec megmondtam, hogy amíg ilyen mocskosan viselkedik a nőkkel, nem változtat a stílusán, nem is lesz egy tartós, normális kapcsolata vagy érje be azokkal, akiknek alapból nincs önbizalmuk, amit rombolhatna és fel sem tűnik nekik, hogy mekkora bunkó.

 

De jó volna, ha észbe kapna, ahogy a többi bunkó pasi is és nem akarnák bunkóságba csomagolni a fájdalmukat és a gondjaikat. Az őszinteség a nyerő, a bunkóság nem!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ne kényeztesd el túl hamar a pasit, mert lőttek a megbecsülésednek

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!