Mamahotelből a házasságba, avagy anyu óvó karjaitól a feleségig, átmenet nélkül… Tényleg azt gondolják a mai pasik, hogy ez normális? Nem kellemetlen, hogy harmincasként a családi fészekbe viszik haza az akár évekkel fiatalabb, de már rég önállóan élő aktuális barátnőt? De, az!

 

 

oriasbebi 01

kép: playbuzz.com

 

Kidolgozott testű, határozott fellépésű, értelmes férfi, aki teljesen levesz a lábadról… amikor hazavisz, a torkodban dobog a szíved és azt érzed, hihetetlen mázlid van, hogy pont vele akadtál össze. Benyomja a kulcsot a zárba, az éjszakai csendben minden sokkal hangosabbnak tűnik, jó kedvetek van, ahogy belépsz, elneveted magad, ő a szája elé teszi az ujját, hogy halkan… Nem érted, csak amikor kézen fog és átlopakodik az előszobán és ahelyett, hogy a nappaliban folytatnátok a beszélgetést, iszogatást egy szobába vezet lábujjhegyen. Ekkor jössz rá arra, amit álmodban sem gondoltál volna, a félisten(nek hitt) pasi ezek a falak közt igazából még csak egy gyerek! Légy üdvözölve a mamahotel vendégeként!

 

oriasbebi 02

 

Rákérdezel, hogy ezt mégis hogy, így harmincegynehány évesen, mire ő értetlenül néz rád. Mi ezzel a gond? Van lakás, fűtés, víz, meleg vacsora, tiszta ruha, és mindezek mellé még szabadság is, mi kell ennél több? Persze legközelebb találkozhattok nálad is, ott mégiscsak tietek az egész lakás, úgy kényelmesebb lenne… A saját otthon vagy az albérlet drága mulatság, lehet, hogy Neked belefér, de ő szívesebben költi el mutatós ruhákra, a kiszemelt lány meghódítására vagy a hétvégi bulira. Alapvetően, valljuk be, nem hangzik rosszul a dolog, mi lányok is szívesen élveznénk a családi fészek melegét, a gondoskodást és nem lenne rossz megvenni egy-egy csodás holmit minden hónapban, amire a havi kiadások, a lakás fenntartása mellett esetleg nem telik, mégis magától értetődő, hogy évekkel a tanulmányaink befejezése után nem gyerekstátuszban folytatjuk az életünket. Zárójeles megjegyzés is lehetne, hogy mindez annak ellenére így van, hogy régebben az volt a gyakorlat, hogy a vőlegény többnyire a szülőktől „hozta el” a menyasszonyt a közös életre, tehát a legtöbb nő akár egész élete során egyetlen hetet sem élt egyedül, önállóan. Ma már ennek szinte nyoma sincs, a nők nagy része hosszú éveken át él külön a szüleitől mielőtt férjhez megy, illetve összeköltözik valakivel. A férfiak viszont mintha egyre tovább maradnának otthon… persze minden kitolódott, a tanulmányok, a házasság, a gyerekvállalás időpontja, de mégis mi köze van ennek ahhoz, hogy akkor ugyanennyivel tovább maradjon egy pasi a szülei nyakán és élje a nagyra nőtt tinik gondtalan életét? Miközben ezek a helyzetek legtöbbször nem úgy néznek ki, hogy ők segítik a szülőket, hanem éppen fordítva, az anya ugyanúgy gondoskodik a harmincas éveit taposó, nála egy fejjel magasabb kisfiáról, mint amikor még a leckét is ki kellett kérdeznie tőle délutánonként.

 

oriasbebi 03

 

Vonzó tud lenni egy ilyen pasi? Ha abból indulunk ki, hogy fontos, hogy egy nő felnézzen a párjára (ez amúgy fordítva is így van), akkor nagyot csökken az esély arra, hogy e nélkül az alapvető érzés nélkül bármi kialakulhasson egy ilyen férfival, legalábbis komoly kapcsolat nagyon nehezen. Hiszen hogyan is lehetne komolyan venni egy olyan férfit, aki még mindig minden nap a szüleihez megy haza, aki egy meghosszabbított gyermekkorban él és főként, hogy ezt a saját kényelme érdekében teszi, nem egyéb okból. Aki nem osztja be a pénzét, nem próbál előre jutni a jövedelméből és nem átmeneti megoldásként választja anyagi okokból az otthon maradást, amíg összejön annyi, hogy a saját útjára léphessen, hanem vígan eléldegél a szülei szárnyai alatt arra várva, hogy majd jön egy nő, aki kiemeli őt az anyukája karjaiból és átveszi a sajátjába. Nőként ilyenkor nem árt, ha egy olyan vészcsengő is megszólal bennünk, hogy vajon a mamahotel szolgáltatásaiból mennyi ragadhatott át az elhúzódó tinikorát érő úriemberre, ugyanis amellett, hogy ma már nem is divat, a legtöbbünknek nem is fűlik a foga ahhoz, hogy mindent egymaga csináljon a háztartásban. Egy ilyen életmódot folytató férfi ugyanis, még ha ki is robbantatható a családi kényelemből, elképzelhető, hogy ugyanolyan kiszolgálást vár el a párjától, mint amit az édesanyja nyújtott neki.

 

Nincs ennél jóval több értelme összeköltözni egy önálló, felnőtt férfival és közösen összehozni egy igazi gyereket, ahelyett, hogy egy harmincas óriásbébit nevelgetnénk talán az idők végezetig? Dehogynem!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Ide figyelj, te kis ficsúr, aki bepalizta a gazdag barátnőmet!

 

 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!