Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a szexuális zaklatás és egyre többet is foglalkozunk vele. Hála a fejlődő szellemiségnek, a kornak és a nők bátorságának, gyakran derül fény a különböző molesztálásokra és végre intézkedések is történnek a zaklatások ellen. Ám egyes férfiak szerint a nők kezdenek kicsit túllőni a célon. Valóban, mindent el lehet túlózni. De tényleg csak a nők spilázzák túl ezt a kérdést?

 

 

szexualis zaklatas ferfit 01

kép: nerop.pw

 

Ez csak az én véleményem, bár hozzáteszem, sok más pasi is így gondolja. Kíváncsi voltam, hogy csak én látom-e úgy, ahogy a dolgokat vagy van bennük ráció. És bizony az derült ki, hogy nem képzelem a dolgokat. Nem minden nő, de sokan tényleg túltolják a szexuális zaklatás kérdést, jobban mondva: visszaélnek vele.

 

Azt már most le kell szögeznem, hogy magam is a szexuális zaklatás ellen vagyok. Örülök, hogy ez olyan központi probléma, amivel foglalkoznak az országok és mindent megtesznek azért, hogy nők – és férfiak – egyaránt biztonságban érezzék magukat és elnyerjék méltó büntetésüket a zaklatók.

 

Nekem csak az a bajom, hogy emiatt kissé paranoiás világban élünk, ahol hihetetlen könnyű lett valamire rásütni azt: szexuális zaklatás. A saját bőrömön tapasztaltam. Egy nagy hipermarketben dolgozom az irodai részlegen. Rengeteg kolléganőm van. Rólam azt kell tudni, hogy mindig mosolygok, mert alapjáraton pozitív embernek tartom magam. Nálam a kedvesség az alap. Szeretek másokat jó kedvre deríteni. Érdekes módon eddig ezzel nem volt baj. Ahogy azzal se, hogy viccből – vagy akár komolyan – bókoltam a hölgyeknek és néha megveregettem a vállukat. Olyan is volt, akinél eddig egy ölelés is belefért.

 

Erre, amióta egyre nagyobb nyilvánosságot kapott a #metoo meg az ehhez hasonló mozgalmak és sorra buknak le a zaklatók, a nők egy kissé… megzavarodtak. Jó páran mindenütt csak a farkast látják. Az én kolléganőim között is akadtak olyanok, akik egészen megváltoztak. Annyit mondtam nekik, hogy csinosak, vagy tetszik a ruhájuk, frizurájuk, és mindjárt megkaptam, hogy nem fognak velem lefeküdni. Az újak konkrétan megfenyegettek, hogy van pasijuk és ha kell idehívják és munka után beleágyaz a parkolóban betonba.

 

szexualis zaklatas ferfit 02

 

Még rosszabb volt, ha túlságosan közel álltam meg hozzájuk vagy egy pillanatra a vállukra tettem a kezemet. Már azokéra sem lehetett, akiknél korábban igen. Az új kolléganőknél elég volt annyi, hogy – esküszöm az égre – véletlenül hozzáért a kezem a hátukhoz és már az arcomba fröcsögték, hogy nem fogják elviselni azt, hogy a munkahelyen szexuális zaklatom őket, szóval állítsam le magam vagy feljelentenek.

 

Egyszerűen meg vagyok félemlítve és ezzel nem sajnáltatni akarom magam, hanem istenigazán így van. A nők az ellenséget látják bennem, aki biztos meg akarja fektetni őket. Még azok is, akikkel korábban jóban voltam. Már félek kedvesnek meg normálisnak lenni velük, mert tényleg képesek feljelenteni. A semmiért. Az eszem megáll, hogy attól kell rettegnem, hogy megvádolnak, pedig nem tettem semmit.

 

Jó, hogy megvédik magukat és a jogaikat. Oké. Tegyék is, nagyon helyes, én, mint férfi is védem és támogatom őket. De olyan jó volna, ha meg tudnák különböztetni a kedvességet, az optimizmust a valódi szexuális zaklatástól. Soha nem sütöttem el szexuális vicceket, nem érintettem meg senkit illetlen helyen vagy módon és nem tettem utalást arra, hogy bárkit is meg szeretnék dönteni. Nemcsak, hogy rosszul esik ez a bizalmatlanság, hanem valós félelemmel tölt el, mert ha meg nem feljelentéssel, akkor kirúgatással fenyegetnek.

 

szexualis zaklatas ferfit 03

 

Komolyan, értem én a nők problémáját. Egyáltalán nem lekicsinyítendő és komolyan kell venni. A valódi zaklatókat meg kell büntetni. De ne lássanak már mindenütt rémeket és ne éljenek vissza a lehetőségeikkel. Mivel sajnos olyan nőt is ismerek, aki keményen visszaélt azzal, hogy manapság egyre szigorúbbak a körülmények a szexuális zaklatás terén és nem egy kollégáját rúgatta így ki. És miért? Mert nem tetszett azoknak! Addig ravaszkodott, amíg el nem érte, hogy kirúgják őket. Jó, szerencsére nem minden nő ilyen, de tudniuk kell a hölgyeknek az érem másik oldaláról!

 

A másik, hogy jó volna, ha nem sajátítanák ki a problémát. Lehet, hogy nem sokszor, de arról is lehet hallani, hogy egy nő zaklat szexuálisan egy férfit. Igen, ilyen is van és egy pasinak is rosszul eshet, zavaró lehet, ha egy nő próbálja magát mindenáron rátukmálni. Nehogy azt higgyék, hogy úgyis minden pasi kapható erre. Nem egy házas barátomra mászott már a főnöknője és munkát kellett váltaniuk miatta, mert nem kértek abból, hogy a nő fogdossa a töküket vagy az arcukba tolja a melleit. Mégsem állunk neki feljelentgetni meg fenyegetni a női kolléganőinket. Mi is meghúzzuk a határainkat.

 

Tehát több rugalmasságot kérünk a hölgyektől vagy legalábbis odafigyelést. Olyanokat fenyegessenek, akik valóban megérdemlik és ne a jófej srácokkal toljanak ki, akik csak kedvesek akarnak lenni. Mert utána meg lehet szidni a pasikat, miért nincsenek közöttük normálisak és hogy csak bunkók vannak meg érzéketlen jéghegyek…

Győző történetét meséltük el.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová lett a híres női méltóság? Te is engeded, hogy mások lábtörlőnek használjanak?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!