Robi randizós korszakában van. Egyszer azt kérdezte tőlem, mégis miért van az, hogy a pasiknak kell fizetniük az első, a második, de talán még a harmadik randin is. Eddig nem zavarta, csak azóta kezdte el, amióta csak egy alkalmas randikra jár el. Úgy érzi, rengeteg pénze megy el arra, hogy ismerkedjen. Néha szabályosan az az érzése, hogy a nők csak kihasználják!

 

 

miert a pasi fizet 01

kép:  freepik.com

 

Harminckét éves vagyok és eddig nem zavart, hogy én fizettem az első randikon. Ez a szokás magától alakult ki bennem, legalábbis nem rémlik, hogy apám leült volna vele beszélni erről és azt mondta: fiam, az első randikon te fizess. De tény, hogy ezt láttam a filmekben, és ezt hallotta másoktól is. Aztán rájöttem, hogy kifejezetten ettől érzem magát férfinak, hogy meghívom egy kávéra, italra vagy épp vacsorára a hölgyet.

 

Való igaz, hogy hosszú évtizedek óta ez így működik. Már-már alapvetőnek, természetesen érezzük, hogy a férfi fizessen minimum az első és a második randin. Valószínűleg ez azért is alakult ki bennünk, mert régen a férfi keresett jobban vagy egyáltalán ő volt az, aki keresett. Ezért is volt alap, hogy a férfiak fizetnek. Elvégre később sok esetben ők tartották el a nőket és valahol ez is elvárás volt, hogy a férfi, mint kenyérkereső, gondoskodjon a családjáról. Már akkoriban is sok esetben arra törekedtek a nők, hogy olyan udvarlót fogjanak, aki pénzes és el tudja tartani őket meg a leendő gyerekeiket. Persze ennek megvoltak az előnyei-hátrányai. Egyes nők örültek neki, mások úgy érezték, hogy kiszolgáltatott állapotba kerültek. A pasik egy része biztonságban érezték magukat, hogy lekötelezték a nőt, mások pedig teherként élték meg, mert fenn is kellet tartaniuk ezt az állapotot.

 

Rengeteg randin voltam már és voltak nők, akikben fel sem merült, hogy fizessenek. Néhányukban igen, de azoknak azt mondtam hagyják csak, majd én. Őszintén megmondom, az utóbbi valamivel jobban esett. Mindig kész vagyok arra, hogy fizessek, nekem is jól esik a tudat, hogy megtehetem azt, hogy állom a cechet. De attól még nem kelleni ezt elvárnia a férfiaktól. Legalább a gesztus legyen meg a nők részéről, hogy megkérdezik, menjen-e felesbe, mert így akkor kevéssé fogom azt érezni, hogy aranyásóval van dolgom vagy legalábbis olyannal, akinek tengernyi elvárása van velem szemben.

 

miert a pasi fizet 02

 

Őszintén megmondom, azért is kezdte zavarni az önérzetemet ez, hogy mindig a férfiak fizessenek, mert egyre több cikket olvasok arról, - illetve hallom a barátokat erről beszélgetni – hogy a nőknek mennyi elvárásuk van. A pasi nézzen ki jól, legyen pénze, jó munkája, mesebeli szerető az ágyban, romantikus hőslovag és a végtelenségig lehetne sorolni, hogy manapság mennyi mindent várnak el. Mégis, mit szólnának, ha mi is mindenfelé azt hangoztatnánk, mit várunk el tőlünk?

 

Különben is, virágzik a feminizmus. Temérdek nő van, aki a „férfiuralom” ellenzője, aki kikéri magának, ha egy férfi kinyitja neki az ajtót, merthogy ő egyedül is képes rá. Előszeretettel hangoztatják, hogy egy nő is viheti sokra, lehet karrierista és tehetős. Na, tessék, ha ilyen sok pénzük van, és büszkék a sikereikre, akkor hívják meg ők a pasikat az első randin! Ennyi erővel mi is elvárhatnánk, hogy fizessenek. Majd akkor meglátják milyen az, mikor bekoktélozom ötezerért meg tízezerért megvacsorázom.

 

Mert ez az agyrém az egészben. Hiába döntöm el hosszas levelezgetés után, hogy elmegyek randira, nem lehetek biztos abban, hogy megéri. A személyes találkozáson áll vagy bukik minden. Nem egyszer jártam úgy, hogy személyesen egyáltalán nem volt szimpatikus a nő és otthagytam tízezret egy ebédért. Meg tulajdonképpen a semmiért. Olyan is volt, hogy a második randin nekem továbbra is nagyon bejött a nő, hittem is benne, hogy lesz folytatás, erre aznap este vagy másnap közölte, hogy engedjük el egymást. Miután jóllakattam. Az eszem megáll!

 

miert a pasi fizet 03

 

Jó, talán ez az én hülyeségem is. Jobban odafigyelhetnék arra, hova viszem őket vagy milyen randit ajánlok fel. De az istenért, nem létezik egy átokverte kódex arról, mit illik pontosan tenni, ellenben van bennünk egy csomókérdőjel és íratlan szabály. Elvégre ciki lenne szólni a nőnek, hogy bocs, de csak kétezret szánok erre a randira, légyszi inkább csak igyál. Ha olcsó helyre hívom meg, akkor arra gondol, hogy nem tisztelem, nem értékelem és milyen szar alak vagyok, hogy kifőzdébe viszem vagy egy kocsmába. Ha meg második alkalomra mondjuk nem kajálni hívom meg, hanem megint kávéra, ugyancsak azt hiheti, hogy nem értékelem eléggé, nem vagyok elég romantikus meg nagylelkű. Szóval kész őrület randizni. Ezek mind-mind csak terhet rónak ránk. Alapból a legtöbb esetben a pasi hívja el a nőt a randira. Aztán sok esetben nekik is el kell eldönteni, hová menjenek.  Ugyanis a nők persze szeretik a határozottságot, a magabiztosságot. Ha tudnák, mennyit kell egy pasinak rugóznia azon, hogy vajon jól választott-e… és akkor ebből kifolyólag, mivel mi választunk, nyilvánvaló is, hogy mi fizetünk, mert ha mondjuk, egy drágább helyre viszem, miért is várjam el, hogy ő fizessen. Ám lazán beleszaladtam már olyanba is, hogy a nő választott helyszínt és akkor is elvárta, hogy én fizessek. Könnyezve fizettem ki háromezer forintot egyetlen kávéért. Milyen ciki is lett volna mondani, hogy bocsi, de menjünk már máshova, mert kicsit drágállom a helyet!

 

Komolyan, eddig nem zavartak ezek a dolgok, legyőztem a félelmeit, az aggodalmaimat alkalomról-alkalomra, csak amióta sorra belefutok abba, hogy én fizetek mindent és még csak előrébb sem vagyok a párkapcsolat kiépítésében, bosszantani kezdett a dolog. Értem, hogy a randi zsákba macska, csak kezd fájni a bankszámlámnak ez a sok szerencsejáték. De természetesen mégsem mondhatom a randi végén a nőnek, hogy bocsi, de ez nem fog összejönni, szóval fizess te vagy fizessünk közösen. Vagy add már vissza a pénzemet, ha már nem kellek neked. Talán csak peches vagyok és kifogom azokat a nőket, akik aranyásó képzőre járnak és az ingyen kajára, piára vágynak. Ám az is lehet, hogy egyszerűen csak rossz emberismerő vagyok.

 

Szó sincs arról, hogy spúr vagyok. De nem is a pénzzel akarom lenyűgözni a nőt és igen, bosszantanak a kimondott és kimondatlan elvárások. Csak néha hálás lennék valami egységes, elfogadott szabályért, hogy ne a férfi szívjon mindig egy-egy szar vagy bukott randi miatt.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

 

 

Így fest a 21. században a férfi – Egy modern pasi leírása következik

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!