Férfiaknak nevezzük őket, holott csupán pasik. Fiúk. Akik bár a korukat illetően férfiak, érzelmi szinten inkább csak kisfiúk. Nehezükre esik megérni és talán nem is akarnak. Legalábbis nem sietik el, hogy minden téren felnőtté váljanak és egy komoly, erős nő párjává legyenek. Nem méltóak egy ilyen nőhöz addig, amíg meg nem érnek.

 

 

eretlen ferfi 01

kép: unsplash.com

 

A férfi egy céltudatos, határozott ember, akinek vannak tervei, jövőképe, aki „felépült”. Megvannak benne azok a tulajdonságok, amellyel megszerezhet és megtarthat egy nőt. Udvarol, őszinte, nyitott, kész energiát fektetni a hódításba majd a kapcsolat megtartásba is. Nem ijed meg a konfliktusoktól, sokkal inkább kompromisszumkész és hajlandó beszélni a kapcsolatról, az érzéseiről annak érdekében, hogy az sokkal jobb legyen a viszonya. Nem fél kimondani, sem pedig kimutatni az érzéseit. Nos, ilyen egy érzelmileg érett férfi.

 

Na és milyen az érzelmileg éretlen férfi? Mindez szöges ellentéte. Kényelmes fickó, aki nem szeret küzdeni, dolgozni, jobban értékeli az ölébe pottyanó örömöket. Talán arra még hajlandó energiát áldozni, hogy megszerezze a nőt, de utána szinte rögtön el is engedi magát. Ez idő alatt a legtöbbjükről le is hull a lepel és kiderül, hogy teljesen másnak adták ki magukat. Gyerekesek. Egy nagy gyerek rejlik bennük, aki szeretne egész nap játszani, magával törődni, azt csinálni, amit akar. Pontosan azt teszi, amit egy kisfiú: feszegeti a határait, mert tudni akarja, meddig mehet el. Addig-addig táncol a nő idegein, amíg ki nem derül, mennyi fér bele a kapcsolatba.

 

Közben önző módon elvárja, hogy a párja kitegye a lelkét érte és maximálisan gondoskodjon róla. De ő nem ad cserébe semmit, csak elvárásokat támaszt. Napközben legyél konyhatündér és pótanyuka, este viszont jöjjön el a szexistennő az ágyban. Milyen vicces, hogy épp ez a baja az erős nővel: szerinte az támaszt túl sok és túl bonyolult elvárást. Az ő szemében mindig a nő a hibás, akinek semmi nem elég és mindig többet akar. Valójában megrémíti a NŐ. Az igazi, egyedi erős nő, aki becsüli és tiszteli önmagát, így ezek az alapvető elvárásai is a partnerével szemben is a kölcsönösség elvén. Az ilyen nő a jég hátán is megél, lehet vele felnőtt módjára is beszélgetni. A pasi szemében túlságosan igényes, összetett, neki meg nincs kedve azzal szórakozni, hogy kiismerje és felnőjön hozzá. Főleg, hogy egy ilyen nő a tartalmas kapcsolatot keresi, ahol az érzelmei otthonra találhatnak, míg egy éretlen fiú felszínes kapcsolatot óhajt kialakítani.

 

erzelmileg eretlen 02

 

Természetesen egy ilyen férfi nem vágyik elköteleződésre. Retteg a házasságtól, a családtól, mert ezek túl komoly, felelősségteljes dolgok, márpedig ő szabad és gondtalan szeretne lenni. Az viszont belefér, hogy a nő irányítson, addig sem kell neki igyekeznie vagy döntéseket hoznia. Ő a „nekem mindegy” pasi. Ezért van az, hogy bár ígér, de szinte soha nem tartja be. Nincs hitelessége, súlya a szavainak, mert csak hangoztat, de nem cselekszik. Legfeljebb drámázik, mert hisztizni nagyon tud. Nem tudja helyesen kifejezni az érzelmeit, a vitáktól meg egyenesen rosszul van, hiszen csak a saját igazával, sértettségével törődik. Nem megoldani akarja a gondokat, hanem elfojtani és besöpörni őket a szőnyeg alá.

 

 

Ráadásul ez a pasi nem őszinte. Nem tudja és talán nem is akarja igazán beavatni a másikat a világába, de annyira a nő világa sem érdekli, ezért kerüli a mélyreszántó beszélgetéseket. „Csak legyünk el.” – ez az elve. De hát persze, hogy nem is akar lelkizni, hiszen talán nem is rendelkezik annyi gazdag érzelemmel. Az ő egyszerű világába nincs is szükség rá. Ugyanakkor nincs türelme gyengédnek lenni, nem akar empatikus lenni és hülyeségnek, időfecsérlésnek tartja mindezt a romantikával együtt. Nem tudja és nem is akarja megadni a nőnek, amire vágyik. Emiatt keresnek inkább egyszerű nőt, kevesebb igénnyel, hogy ne keljen dolgozni a kapcsolaton, sem küzdeni a nőért.

 

erzelmileg eretlen 03

 

De miért lett ilyen? Talán mert nem tudja, milyen az igazi férfi. Az érett. Nincs előtte egy példa. Nem volt olyan a családban, aki ezt megtanította vagy akitől elleshette volna. Senki sem árulta el neki, mire van szüksége a nőnek, miként lehet rabul ejteni a testét és a lelkét. Nem neveltek belőle úriembert, így számára az érett nő maga az ismeretlen, amitől félni kell és messzire elkerülni.

 

Ugyanakkor nemcsak a nőkkel kapcsolatos leckék maradtak ki. Nem kapott leckét a férfiasságból, hogy milyen egy igazi férfi. Nem tanult meg küzdeni, felelősséget vállalni, gondoskodni, védelmezni. A klasszikus férfiszerep nem alakult ki benne, ezért maradt gyerek egy felnőtt férfi testébe zárva. Viszont mivel nem lett megedzve, érthető, ha számára ez a világ az érett nőkkel együtt hátborzongató és arra törekszik, hogy megőrizze a maga kis biztonságos világát és ne keljen abból kijönnie. Nagyon tud a csodára várni. Ha pottyan valami az ölébe jó, ha nem, akkor az sem baj. Hiszen nincsen igazán igénye.

 

Ezért nem tart sokuk sehol harminc felett és élnek az anyukájuk szoknyája mellett. Lehet, hogy külsőleg vonzóak, és sokéig szeretik is megjátszani magukat, akár igazi férfinak kiadni, de rövid időn belül lepereg róluk a cukormáz és az érett nő csak egy kisfiút fog találni.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová tűnt a nők önbecsülése? Mikor lett belőlük lábtörlő és szeretetkoldus?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!