A nőkről alkotott sztereotípiák ma már nem állják meg a helyüket.

Változnak az idők, a szokások. Hogyan élik ezt meg a férfiak? Vajon mit gondolnak?

Régen és most

Néhány évtizede még tényként kezelték, hogy a nőnek otthon a helye a tűzhely és a gyerekek mellett. A férfiak különös megbecsülésnek örvendtek, hiszen ők teremtették elő a kenyérre valót, amit rendszerint éreztettek is a családdal.

Ezt a helyzetet egyre kevésbé fogadták el a hölgyek, hiszen ők is szerettek volna karriert építeni, vagy akár önállóan megállni a saját lábukon. Van, aki rákényszerült erre és van, aki önként lépett a dolgozók táborába.

Ma már egyre kevesebben tehetik meg, hogy otthon maradjanak, hiszen a férfiakkal közös célok felé haladunk, együtt dolgozunk meg mindenért. Kevesebb időt fordítunk a családi tűzhely őrzésére. A munkában szinte egyenrangúak vagyunk, a párkapcsolatban viszont ez az egyensúly felborulását eredményezheti.

Az elvárások és a tények

A férfiak elvárásai is változóak, attól függ, hogy barátnőről, feleségről, vagy a nőről általában gondolkodnak.

Azt határozottan állítják, hogy a nők egyre több férfias szerepet vállalnak, ami nem tesz jót a férfiak önbecsülésének. Fontos, hogy megmaradjanak a csak férfi-csak női feladatok. Persze ők is szívesen besegítenek a pelenkázásnál, vagy elmosogatnak, főznek időnként, de ez alapvetően a nő feladata. Ezt akkor is elvárják, ha a hölgy dolgozik, úgy érzik, hogy együtt kell tudni vállalni mindkét feladatot.

Mivel a nőknek helyt kell állniuk több fronton is, ezért megerősödtek, önállóbbak, ezáltal nehezebben formálhatóak. Céltudatosak és sokszor átveszik az irányító szerepet. Mivel a maguk urai, ezért könnyebben lépnek ki kapcsolatokból ahelyett, hogy megoldanák a problémákat. Ezzel a viselkedéssel megfosztják a párjukat attól, hogy igazán férfinek érezze magát.

Mit szeret a férfi a nőben?

Legyen csinos, ápolt, humoros és jó az ágyban. Ezt mindenhol olvashatjuk. De vajon ennyi az egész?

A nőiesség megélése a lényeg. Legyen tetőtől talpig nő. Ne másokkal hasonlítsa össze magát, hanem önmagával legyen azonos. Merjen önmaga lenni, hiszen csak így hiteles. A férfiak nem szeretik a zsákbamacskát – amikor az első néhány randin sziporkázó és vicces valaki, pár hónap elteltével pedig ki sem lehet robbantani a négy fal közül.

Ha anya, akkor legyen kívül-belül édesanya, ne egy rohanó dolgozó nő, aki mellesleg el tudja látni a csemetéjét. Az életben keményre edzett nők is lehetnek simulékonyak, lágyak, amire még egy macsónak is szüksége van.

Ki kell mondani!

Tévhit, hogy a férfiak nem szeretnek beszélgetni. Nem az órákon át tartó lelkizések hívei, de a fontos dolgokat ők is szívesen megvitatják. Itt nem egy autó vásárlására gondolunk, hanem olyan helyzetekre, melyek érzelmileg pozitív, vagy negatív nyomot hagytak bennük. Egy vita akkor van lezárva, ha mindkét fél megnyugszik, közösen találnak megoldást és nem marad tüske egyikükben sem. Szeretnék elmondani azt is, ha jól esett, hogy elkísérted az orvoshoz, vagy elé siettél a munkahelyére, hogy együtt sétálhassatok haza anélkül, hogy szentimentálisnak bélyegeznéd.

Mondj ki mindent! Valami nyomja a szívedet, vagy vágysz valamire? A férfiak nem fognak a gondolataidban olvasni. Ha erre vársz, akkor csalódások sorozatának teszed ki magad.

Mi a megoldás?

A férfi akkor fog a tenyerén hordozni, védelmezni egy nőt, ha ő hagyja ezt neki.

Ha túl erősnek és önállónak bizonyul a nő, akkor a férfi nem érzi kötelességének az alapvető szerep megélését, mivel a másik fél úgyis leveszi a válláról a terhet.

És itt el is érkeztünk az alapvető problémához: Csak akkor tud mindkét nem kiteljesedni a kapcsolatban, ha tisztázottak a szerepek és egyensúlyba kerül a férfi-női lét.

Az alapvető nemi szerepek diktálják, hogy milyen helyet foglalunk el az életben. A férfi a védelmező erő, a fényével mindent betöltő Nap. A nő pedig a gondoskodó lény, aki egyensúlyt hoz, mint a lágy fényű Hold.

Engedjük, hogy így létezzünk! Megfelelnénk önmagunknak és egymásnak is.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!