Sajnos ez egy elég gyakori probléma. Csak éppen nem beszélnek róla. Férfiak – de sokszor még a párjuk is – inkább eltitkolják, pedig foglalkozni kellene vele. Már csak azért is, mert néha egészen apró dolgokon múlik a siker, vagyis minimális változtatással és odafigyeléssel lehetne tenni ellene és akkor senki sem sérülne.

 

 

merevedesei zavar 01

kép: pinterest.com

 

Hiszen nemcsak a férfiakra van rossz hatással a merevedési zavar, hanem az egész kapcsolatra is. És egyáltalán nem azért, mert a szexéhes nő nem bírja türelmesen kivárni, amíg újra feláll a rendszer, hanem mert senki sem szereti nézni, ahogy a partnere szenved. Márpedig egy férfi önbecsülését nem is tiporhatná meg jobban semmi, mint az, hogy nem áll fel neki, de legalábbis csökken a szexuális teljesítőképessége. Nemcsak fizikai szinten gyötri meg a férfit, hanem pszichésen is. Azt pedig fontos hozzátenni, hogy nemcsak a 40 feletti férfiakat érintheti, hanem akár a fiatalabbakat is is.

 

Bár néha olyan dolgok okozzák, amiken aránylag könnyen lehet segíteni, mégsem lehet egyszerűen félvállról venni, mert komolyabb szervi megbetegedések is húzódhatnak a háttérben. Erre már egy egyszeri szűrővizsgálat is fényt deríthet, hogy mi okozza a potencia zavarokat. Tehát, ha huzamosabb ideig fennáll a probléma – nem kell évekig várni! – akkor mindenképpen érdemes felkeresni egy szakorvost. Minden jóra való hölgynek ezt kell szorgalmaznia a partnerénél. Tudjuk, hogy ez sok férfinál nem lesz egyszerű, mert szégyellik a helyzetüket. Úgy érzik, hogy nevetség tárgyát képezi az, akinek nem áll fel és hogy „ciki”. Inkább eltitkolják és reménykednek abban, hogy majd magától megoldódik. Ez az alapvető kifogás, amivel húzzák - halasztják a dolgot és csak azt érik el, hogy még rosszabb lesz, mert akár szövődmények is kialakulhatnak.

 

Tehát, a merevedési zavart erektilis diszfunkciónak nevezik. Vagyis a férfi tartósan, hosszabb ideig képtelen a szexuális aktushoz szükséges merevedés elérésére vagy annak megtartására, mivel olyanok is vannak, akiknél menetközben ér véget a varázs. Ez még nem jelenti azt, hogy akkor az illető impotens, mert azt arra mondják, akinél soha nem jön létre a szexuális aktus. Úgyhogy már is meg lehet nyugtatni a férfit, hogy nem azért kell orvoshoz mennie, hogy közöljék vele a legrosszabb hírt, amitől sokuk annyira tart. Sőt, a merevedési zavarnál többfélét is megkülönböztetnek. Enyhének számít, amikor a zavar eseti jellegű és többnyire nem az együttlét közben jelentkezik. Mérsékelt, amikor esetenként nem jön létre az erekció. Na és csak akkor súlyos, ha egyáltalán nem jön létre vagy a férfi nem tudja megtartani.

 

merevedesei zavar 02

 

A potencia zavarok eredete 80%-ban organikus eredetű, 20%-ban pedig pszichés problémára utal a házi patika oldala szerint. Ezért nagyon fontos érzelmi, lelki szinten is megvizsgálni a problémát! Gyakran annyi is elég, ha a férfi tartósabb ideig van stressznek kitéve, munkahelyi gondokkal küzd. Esetleg depressziós, mert alacsony az önértékelése, úgy érzi, sikertelen, nem tart sehová az élete. De természetesen a különböző tragédiák, mint például egy szeretett rokon eltávozása is okozhatja a problémát. A párkapcsolati gondok, az örökös viták a pénz, a gyerekek körül vagy az elvárások miatt szintén merevedési zavart eredményezhet. Akárcsak a teljesítménykényszer, hogy a férfinak az ágyban helyt kell állnia és ki kell elégítenie a nőt.

 

Ebből pedig az szokott kisülni, hogy a férfi fél, hogy nem elég jó a kedvesének, nem tudja kielégíteni, így ráparázik, ami viszont merevedési zavart okoz és megint odalyukad ki, hogy fél attól, hogy nem tud megfelelni a partnerének. Színtiszta ördögi kör, ebből csak egy türelmes, megértő feleség és egy orvos képes kirángatni a férfit.

 

Máskülönben, ha jobban belegondolunk, az hogy lelki okokból kifolyólag nem jön létre az erekció, nem nagy meglepetés. Hiszen, ahogy a nőknél is elmarad az orgazmus, ha depressziósak vagy más lelki gondjaik vannak, ugyanez igaz lehet a férfiakra is. Tévhot, hogy a férfi egy mindig működőképes szexmasina. Ugyanúgy érhetik őket olyan dolgok, ami a lelkükre megy és sokszor teljesen tudattalanul.

 

merevedesei zavar 03

 

Ami az organikus részt illeti, nem csak a hímvesszőt érintő betegségek (pl. erek beszűkülése vagy elzáródása) okozhatják a bajt, sokkal inkább az olyanok, mint a túlsúly, elhízás, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, cukorbetegség, magas vérnyomás, de akár a különböző gyógyszerek mellékhatásai felelősek lehetnek. Szóval összességében a helytelen életmód is lehet a ludas.

 

Mint olvashattad, igen, lehetnek egészen komoly okai a merevedési zavarnak, viszont sokuk könnyen orvosolható, ha időben kezdenek foglalkozni vele. Olykor elég lehet az életmódváltás, némi terápia a pszichológusnál vagy akár otthon a feleségnek. Ha egy párnak jó kapcsolata van, remek kommunikációval rendelkeznek és kellően nyitottak egymással, ott tudnak segíteni a lelki eredetű merevedési problémán. Kell, hogy ebben az esetben a férfi kibeszélhesse magából azt, ami bántja és kellő türelemben és megértésben részesüljön. De, mielőtt ti magatok nekiállnátok kísérletezgetni, jobban jártok, ha felkerestek egy szakorvost! Egyes férfiaknak szükségük van arra, hogy a párjuk végig mellettük legyen és motiválja, bátorítsa őket, mások hősiesen, de egyedül szeretnének szembenézni az orvosokkal. Az a fontos, hogy eljusson odáig! Nőként az a feladatod, hogy bíztasd a párodat, férjedet arra, hogy ezt megtegye. Ám ha férfi olvasó vagy, akkor az a harci feladatod, hogy beszélj a problémádról a kedveseddel, mert ez elengedhetetlen és utána felkeress egy orvost. Sokkal jobb lesz azután, hogy tudni fogod mi a baj és még akár a komolyabb félelmeidet is megcáfolják. Ne feledd: a merevedési zavarban nincs semmi szégyellnivaló!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A nők kielégítése fontosabb lehet, mint a férfiaké!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!