Miért nincs még kész a kaja? Most ahhoz miért kellett hozzányúlnod? Hova raktad a tegnapi zoknimat? Mire költöttél már megint húszezret? Miért fárasztasz? Nem megmondtam, hogy ez lesz? Meddig akarsz még hisztizni? – hosszasan lehetne még sorolni még a jellegzetes pasi hiszti tüneteit, mert bizony ezek a csípős, gúnyos kérdések szokták megelőzni a gigavitákat, mikor előtör a pasiból a tűzokádó fenevad.

 

 

pasi sarkany 01

Kép: soothethis.cf

 

Nemcsak a nők válhatnak egy idő után a kapcsolatban, a házasságban sárkánnyá, hanem a férfiak is. Az igazság az, hogy az egyik fél mindig előbb lesz sárkány és csak azután rántja magával a másikat és változtatja sárkánnyá. Természetesen minden eset más és más, van. Mondják, hogy a nők előbb szoktak sárkánnyá válni, de egyáltalán nem azért, beüt a klimax, vagy mert gyűrű került az ujjára, ami előcsalta Smaugot a pusztaságról. Hiszen annak mi értelme lenne? Bár kevesen ismerik be, de azért kezdenek behisztizni a nők, mert ezt válja ki belőlük a kedvesük. Na és miért pont az összeköltözés vagy épp a házasság után? Pontosan azért, mert sok esetben akkor kezdik elengedni magukat a férfiak.

 

Hiszen övék az asszony. Minek tovább teperni? Most már be lehet gyógyulni a kanapéba a tévé meg az Xbox elé, el lehet tűnni a haverokkal kocsmázni egy éjszakára, el lehet kicsit hanyagolni magukat, egyszóval megszűnik a kezdeti hajtás és már nem akarja kihozni magából a maxot, nem akarja elkápráztatni a nőt. Hangsúlyozom: nem mindegyik ilyen, vannak, akik tudják, hogy a titok a megtartásban rejlik és nem engedik el magukat totálisan mint az ernyedt lufik.

 

 

Akik viszont megteszik, azt érik el, hogy a nő elégedetlenkedni kezd. Elhanyagolva érzi magát. Talán még egy kicsit be is csapva, hogy hát nem ilyen volt ez a Jani és hogy a Petya is totál megváltozott. Persze kezdődnek a kísérleti célozgatások, amik általában három véget érhetnek: Egy ígérettel, hogy jól van szívem, majd visszaváltozok és mehetünk megint randizni. Vagy egyik fülén be, a másikon ki. A harmadik esetben kap egy leteremtést az asszony, hogy mit hisztizik.

 

pasi sarkany 02

 

A lehetséges reakciók az asszonytól: csendben marad és beletörődik a sorsába. Felveszi a kesztyűt és harcolni fog. Megpróbálja ismét magába bolondítani a párját és szelíden kimozdítani a puha burgonya állapotából.

 

Természetesen az ideális az lenne, ha a férfi venné a lapot és igyekezne továbbdolgozni a kapcsolaton. Ahogy a nő esetén is az lenne, ha puffogás, célozgatás és támadás helyett, tisztán és egyenesen közölné problémáját a férfival és igyekezne a maga módján színt vinni a kapcsolatba, mintegy példamutatás gyanánt.

 

Csakhogy sajnos kevesen logikázzák ezt így ki, avagy kevesen ilyen érett gondolkodásúak és mindenki csak a jussát akarja. Az asszony a törődő és gondos férjet, míg a férj a hagyjon békén, de szolgáljon ki feleséget.

 

Nosza, ez a mentalitás az, ami kihozza a sárkányt az asszonyból vagy éppen a férjből, mert olyanról is lehetett már hallani, hogy a nő eresztett le hamarabb egy kapcsolatban.

 

De! Ahogy a pasik hátán feláll a szőr a parancsolgató és mindenért leharapom a fejedet házisárkánytól, úgy a nők is sikítófrászt tudnak kapni egy hisztis Pafftól. Ugyanis nemcsak egymás miatt válhatnak sárkányokká a párok, hanem a körülmények okán is. Ha mondjuk a férjet állandóan szekálják a munkahelyén, lelki gondjai vannak, igen, sajnos előfordul, hogy a nején óhajtja levezetni a feszültségét. Vagy tele volt ideákkal a kapcsolatot illetően, hogy milyen is lesz a házasság: napestig kényeztet az asszony és lesi a kegyeimet, de ehelyett inkább karriert épít a szentségit neki és akkor majd ez okozza benne a stresszt. A rejtett lelki problémákról, mint az esetleges önbizalomhiányról nem is szólva. Egyszóval számos oka lehet annak, amiért a másik elsárkányosodik.

 

pasi sarkany 03

 

 

Olyankor pedig érthető, ha épp nem lesz a másik fél a szívünk csücske attól függően, hogy mennyire tolja túl a dolgot. De tény és való, a férfiak is eltudják érni, hogy a párjuk inkább a kanapét válassza, csak ne kelljen hallgatniuk, hogy: láttam, hogy nézel arra a fickóra, valld be, hogy szívesen lefeküdnél vele. Nem hiszem el, hogy arra sem voltál képes, hogy kivasald az ingemet. Egész nap a kurva telefont nyomkodod, csak akkor nem veszed fel, amikor én hívlak? Megmondtam neked, hogy ne csináld, én tudtam előre, hogy ez lesz, de te már csak azért is! A te hibád, hogy bedöglött laptop.

 

Rosszabb esetben mellékel hozzá némi csapkodás, tányértörést is, falba bepancsolást, kiabálást, hogy erősítse dominanciáját és tutira felhívja a magára a figyelmet és lásd: nagyon pipa, nagyon sárkány.

 

Mindegy, mi a valódi problémája a pasinak, min hisztizek be, ha nem tudja megfelelően tálalni a problémáját és dől belőle a matéria, akkor a nőnek sem kötelező elviselnie. Nem kell csendben meghunyászkodnia és nem is kell behódolnia, görcsösen törekedve arra, hogy keblére ölelje és megnyugtassa a fenevadat. Ő is mondhatja, hogy elege van, nincs kedve ezt hallgatnia és majd visszatérnek rá akkor, ha a pasi kihisztizte magát és lehiggadt.

 

pasi sarkany 04

 

Amennyiben nagyon a gyökerét nézzük a dolognak, az elsárkányosodás oka a nem megfelelő kommunikáció. Ha tűzokádás helyett képesek lennének a párok civilizáltan beszélni a valódi gondjaikról és megoldást találni rájuk, nem lenne annyi szakítás, válás és sallang, hogy „dobtam, mert sárkány lett belőle”.

 

Vagyis ne várjuk meg a napot, hogy felvirradjon a sárkány hajnala, hanem tegyünk arról, hogy el se jöjjön. Ha már bunkózik, kioktat, direkt szenyózik, mindenbe beleköt, akkor várható a sárkány megjelenése. Csak egy kis odafigyelés és empátia kell hozzá. Könnyebb megelőzni, mint utána páncélt ölteni és kardot rántani…

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

A házisárkányokkal egy pasi sem akar ágyba bújni!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!