Épp hazafelé tartok, sétálok az utcán, mire a szembejövő autó lelassít. Ablak le, a napszemüveges csávó kidugja a fejét, megnyalja a száját és közli velem: „Nyalnálak!” Majd torz vigyorra áll a szája, egyre csak vár, mintha ez lett volna a mágikus szó és nekem menten be kellene pördülnöm a kocsijába. Az én mágikus szavam erre a fenék és a fej társítása volt és otthagytam a francba. Még szerencse, hogy már rég nem érintenek meg ezek az esetek. De korábban még kifejezetten megalázónak éreztem volna.

 

 

nyalnalak pasi 01

Kép: mujerpandora.com

 

Biztos azt gondolod, azért ért ilyen atrocitás mert „úgy” voltam felöltözve. Hát elárulom neked, hogy nem. Térdig érő, és nem a köldökömig dekoltált ruha volt a rajtam. De úgy vettem észre, mindegy mit veszek fel, mindig megtörténik. Korábban is kaptam már hasonló beszólásokat a legváratlanabb helyeken és pillanatokban.

 

Például mikor ültem egy kávézóban, a nővéremre várva. Vedelem a jegeskávémat és közben olvasok, mivel szeretek, és így legalább láthatatlanná válok a környezetem számára. Mert hát merje az ember lánya felvenni egy pasival a szemkontaktust és némelyik egyből azt hiszi, keringőre hívod. Sose értettem, hogy lehet egy sima lapos pillantást úgy érteni: „Gyere és szedj fel!” De azt hiszem a magyarázat erre az: ő így akarja értelmezni.

 

Ebben az esetben elmélyülten olvasok, és az üti meg a fülemet: „Úgy megdugnálak, hogy ketté állna a füled.” Felnézek és látom, hogy egy pasi áll az asztalomnál. Lányos zavaromban visszakérdeztem, hogy ezt most nekem mondta? Mire azt felelte, megtudom, ha kimegyek fele a mosdóba. Közöltem, hogy eszem ágában sincs és hálát adtam a nővéremnek, aki abban a pillanatban befutott és egyből közölte a csókával, hogy zavar bennünket. Igen, a nővérem nagyon hatásosan tudja azt mondani, hogy „el lehet húzni innen”. Na, hát ez pár évvel ezelőtt történt és akkor még szarul éreztem magam utána. Valahogy a nő ilyenkor pucérnak érzi magát vagy mintha megrontották volna. Hogy jön ahhoz valaki, hogy egy darab húsnak a nézze a másikat?

 

nyalnalak pasi 02

 

Manapság pedig azt vettem észre, egyre több az ilyen alak és incidens. Másoktól is hallottam és látom is, hogy egyes férfiak ilyen dumákkal akarnak becsajozni, hogy „De szívesen a fa**omra húználak.” Meg hogy: „Add meg a számodat, akkor nem fektetlek meg itt helyben.” Az előbbit mondatot a buszmegállóban sütötték el egy egyáltalán nem kihívő öltözetű, de csinos lánynak, míg az utóbbit egy barátnőm mesélte, hogy így mentek oda hozzá egy bárban úgy, hogy közben a barátnőivel beszélgetett.

Mi ez, ha nem siralmas? Hogy vannak olyan beképzelt és egyben tapló férfiak, akik azt hiszik, hogy ez az udvarlás művészetének netovábbja és ezzel célt érhetnek bárkinél is. Van egyáltalán olyan nő, akinek bejön ez a duma? Persze, biztos akadnak ilyenek, de nem valószínű. hogy számottevő arányban. Azt pedig végképp ne higgyük, hogy a „mai fiatalok” ragadtatják magukat ilyen dumára, hanem a simán a harmincasok között is akad olyan jól szituált férfi, aki képes ilyen igénytelen szöveggel odamenni egy nőhöz, akár társaságban van, akár nem.

 

nyalnalak pasi 03

Értem, hogy én nem divat ma már a verselés, és hogy rém unalmas az „Úristen, egy angyal szállt le közénk, ugye nem ütötted meg magad?” sablonszöveg, de könyörgöm… hogy jutottunk odáig, hogy a kedves bókokból szexuális töltetű felhívások lettek? Értem én, hogy az ilyen pasik aligha párra, csak szexre vágynak, de azt gondolnám, hogy az alkalmi, egyéjszakás szexre hívásnak is van valamiféle etikettje vagy valamiféle igényes változata és nem pusztán így megy:

 

- Akarod, hogy megb*ssz*lak?

- Akarom.

 

Megy ez azért kulturáltabban, nem? Mindig is voltak egyéjszakás kalandok, és ha nem is lírai módon, de lehet a szándékainkat igényesen is a másik tudtára adni. Mindennek a tetejében nemcsak személyesen, de már az írásos is kommunikáció is így megy. Nem egyszer futottam bele a Facebookon is abba, hogy egy pasi (még csak nem is privátban!) kiírta a nő üzenő falára:

 

- Átmegyek és úgy szétkeféllek, hogy könyörögni fogsz a folytatásért.

nyalnalak pasi 04

Hogy a francba lehet valaki ekkora… tahó? Mi változott, hogy ma már egyre több férfi próbál így bevágódni a neten meg fényes nappal? Merthogy régebben legalább olyan volt, mintha ezek az alakok csak a sötétség leple alatt mertek volna átváltozni, szexéhes démonokká, és akkor is főleg bárokban, de ma már mintha nappal is sétálnának a lélekrabló puncivadászok. Mivelhogy azok. Rengeteg nő érzi utána kellemetlenül magát, amiért ennyire nem tisztelik és méltatlanul bánnak velük.

 

Tehát mi lehet a magyarázat arra, hogy megszaporodott a jelenség? Az egyik elméletem az, hogy egyes férfiakkal valamiért annyira elszaladt a ló a mai világunkban, hogy ennyire tartják a nőt. A kis agyukban az fogalmazódott meg – mintha csak a középkorban lennénk – hogy a nő csupán kardmelegítőnek jó és annyi. Talán azért is ilyen pipák, mert manapság a nők keményen dolgoznak az egyenlőségért, a jogaikért és ők akarnak lenni azok, akik „letörik a szarvukat”. Ami a fiatalokat illet, az simán generációs probléma, hogy nincs bennük tisztelet, meg jól neveltség.

 

A másik teóriám az, amiről valahol elkeserítő lenne, ha kiderülne, hogy igaz, hogy ez bejön a nőknek. Mert egyszerű és kényelmes. A napnál is világosabb a szándék. Nincs randi, sem nagy cécó, csak kettyintés és mindenki megy utána a maga dolgára. Persze ha valakinek az így jó, akkor áldás rá, tegye, ahogy jónak látja. Pedig nem olyan rossz dolog a női méltóság. Hát már ennyire divatjamúlt a randi vagy legalábbis egy kis flörtölés? Ma már elég valakinek egy ilyet beszólni és máris megy a bokorba vagy ahol éppen megtörtént a felajánlás?

 

Amíg vannak ilyen nők és férfiak, ne is csodálkozzanak a nem képviselői, hogy úgy bánnak velük, ahogy. Ám az igazság az, hogy mindig voltak és lesznek ilyenek. Ezért sem szabad általánosítani, mert hála az égnek, nem minden férfi ilyen bunkó és nem mindegyik nő ilyen könnyűvérű.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A lovagiasság már a múlté?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!