Mi az, a mágikus ok, az a megmagyarázhatatlan vonzalom, ami miatt mind lessük, mi van vele, melyik filmjét adják éppen a tévében, amiért felkapjuk fejünket a nevére és valósággal meghajlunk előtte? Mit tud a gyönyörű és sikeres Oscar-díjas, Golden-Globe-díjas színésznő és rendező, ami miatt a férfiak majd megpusztulnak érte, a nőket meg a sárga irigység vagy az imádat könnyei fojtogatják?

 

 

 

angelina jolie 01

 

Kép: newhdwallpapersin.com

 

A köztudatba főképp 2001-ben lépett be, mint Lara Croft, a Tomb Raider videojáték filmes változatával. Pedig már előtte is rengeteg filmben szerepelt, mint amilyen a George Wallace és az Észtvesztő is, amikért többek között díjait is kapta. Ám a Lara Croft filmek után kezdett csak igazán felfelé ívelni a karrierje és nem is meglepő, hogy nőket és férfiakat egyaránt megbolondított a harcos, erős, de szexbomba női szerepével. Pokolian sok filmben szerepelt, köztük talán a legemlékezetesebbek az Életeken át, Mr. és Mrs. Smith, Wanted, Salt ügynök, Az utazó és a Demóna. Minden filmjében olyan női karaktereket testesít meg, amire titkon a legtöbb nő vágyik. Sugárzik az önbizalomtól, a férfiak elepednek utána, azt tesz, amit akar és senki sem szabhat neki gátat és bizonyára azért is játssza ezeket olyan jól, mert ő maga is ilyen a valóságban! Érthető, hogy férfiak és nők bálványa egyaránt lett! De mi teszi őt még olyan csodálatossá?

 

1. Mert egy hihetetlenül erős karizma övezi

 

„ A világ legszebb női között tartják számon, és a média minden lépését követi.” – írják a Wikipédián. És valóban. Csak rá kell nézni, 42 éves, de legalább tíz évet letagadhatna. Az ember nem győz rajta ámulni, hogyan csinálja, mi a titka! De elég rápillantani erre a kivételes nőre és az embert elfogja a borzongás. Sugárzik belőle az erő, a tekintély, megjelenése azon kívül, hogy mérhetetlenül elegáns és szexi, rettentően tiszteletet parancsoló, talán még egy cseppet félelmet keltő is, ami miatt az ember, ha szembe találkozna vele, menten leborulna előtte.

 

angelina jolie 05

 

2. Egy igazi Alfanő

 

Olyan sikeres, hogy az már fáj és nem csak azért mert bezsebelt már pár Oscar- és Golden Globe-díjat. Világhírű, mindenki által ismert színésznő és fotómodell, hiszen rendszeresen ott virít a címlapokon. Nem mellesleg az egyik legjobban fizetett színésznő is. Mellette író, producer, filmrendező és anya is. Sokkoló, hogy mennyire sokoldalú, hogy milyen energikus, ambiciózus és szörnyen tehetséges nőről beszélünk. Elérte a csúcsot, bizonyára meg is van mindene és elégedett lehet karrierjével és életével. Róla igazán elmondható az, hogy sikerült megvalósítani önmagát és vágyait és mindettől válik példaképpé a nők szemében. Azonkívül nyíltan vállalja a biszexualitását is.Ugyanakkor az eddig leírtak miatt tartják őt egyesek Hollywoodban nehezen kezelhető színésznőnek, mert borzasztóan akaratos. Egyáltalán nem az a fajta, akinek bármit is elő lehet írni. Ráadásul 2009-ben a Forbes magazin felmérése szerint a világ legbefolyásosabb híressége volt és adatok ide vagy oda, nem gondolnám, hogy ez a szám azóta túl sokat csökkent volna…

 

angelina jolie 02

 

3. Van egy természetesen bájos oldala is

 

Ez főleg akkor látszik rajta, amikor mosolyog. Mint említettem, alapból egy tökéletes külsővel megáldott nő, hiszen roppantul kecses, olyan, mint egy gazella és az öltözködését illetően is végtelenül elegáns, aki törekszik a letisztult megjelenésre. De mikor mosolyog, kimondott szelíddé válik és nem egy szerepében mutatta is meg, - amikbe minden bizonnyal valós természetét is vitte – hogy tud ő a harcos, akcióshősnő mellett egy érzékeny, finom női lélek is lenni. Ettől válik valódi nővé, hogy tud ő ilyen is-olyan is lenni. Hiszen már mondtam: baromira sokoldalú!

 

angelina jolie 04

 

4. Határtalanul jó szíve van

 

Igaz, hogy ezen sokan élcelődnek és azt mondják, hogy csak a reklám miatt csinálja és hogy a figyelem középpontjába kerüljön, hogy ennek okán fogadott örökbe három gyereket. De akkor is tagadhatatlan, hogy  az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja és hogy előszeretettel jótékonykodik. Persze nehéz nem elfogultnak lenni vele szemben, de ugyan már, mi szüksége lenne, hogy ezáltal hívja fel magára a figyelmet? Szerintem valóban fontosnak tart másokat is önmagán kívül és szívesen ad és segít ott, ahol tud.

 

angelina jolie 03

 

5. Többszörösen is példamutató

 

Nem csak attól válik példamutatóvá, hogy karizmatikus, sikeres alfanő és igazán jószívű, hanem hogy rettentően bátor is! Biztos emlékeztek rá, hogy 2013-ban kettős melleltávolításnak vetette magát alá, azután, hogy az orvosai közölték vele, hogy 87 százalékos az esélye annak, hogy kialakul nála a mellrák, amiben édesanyja is meghalt 56 évesen. Ő pedig gyermekei és egészsége érdekében bevállalta a műtétsorozatot, ami szilikonbeültetéssel zárult. Mindezt nem próbálta eltitkolni, sőt, nagyon is a világ elé tárta, mert így kívánt példát mutatni a nőknek és arra bátorítani őket, hogy vegyék komolyan a megelőzés fontosságát.

 

angelina jolie 06

 

Mindezek után hogy mondhatná az ember, hogy nem egy olyan színésznő, akiért nem csak a szórakoztató filmjei miatt érdemes felnézni, hanem azért is, mert a természete valósággal megköveteli a csodálatot?

 

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

A média hatása az alakunkra

 

Az erős nő gyengéd Az erős nő tapasztalt, avagy tudnivalók az erős nőkről

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!