Az évek múlásával az ősz haj rémálommá válhat, mert nagyjából ugyanabban az időben jelennek meg az arcon a ráncok is, így egyik pillantásról a másikra azt lehet érezni, hogy megöregedett az ember. Szerencsére mindkettő dolgon könnyedén lehet segíteni, javítani. A haj tónusának egyszerű megváltoztatása segíthet fiatalabbá tenni a megjelenést, nézzük mely színeket érdemes választani a különböző bőrtípusok esetében.

 

Tavasz típus

 

Ez a bőrtónus tiszta, arany vagy barack tónusú. Azok az emberek, akik rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal, hajlamosak könnyen elpirulni, és általában szeplők is vannak. Szemük világos színű, különösen kék vagy zöld, hajuk színe pedig szőke vagy bizonyos esetekben sötét vagy vöröses. E tulajdonságok miatt a legcélszerűbb a meleg színek kiválasztása és a hamvas tónusok elkerülése.

 

 

Nyár bőrtípus

 

Az ilyen típusú bőr általában rózsaszínes, valamint enyhén kékes és lila árnyalatú. Az ebbe a kategóriába tartozó embereknek általában kék, zöld vagy kékesszürke szeme van. Az is gyakori, hogy szőke vagy barna hajúak. Ezekben az esetekben a legjobb választás az ezüst vagy sötét tincsek, amelyek 2 tónussal magasabbak a természetesnél, ezek ugyanis extra fényt adnak a hajnak.

 

Ősz bőrtípus

 

Ezekben az esetekben a bőr tónusa lehet nagyon világos, kicsit sötétebb vagy barnított. A szemek általában zöldek, bármilyen árnyalatú zöld, de lehet kék vagy türkiz is. Az ebbe a csoportba tartozó emberek gyakran sötétbarna hajúak, vöröses árnyalattal, vagy lehetnek vörös hajúak, vörösréz és mahagóni hajszínnel. Tekintettel ezekre a tulajdonságokra, a haj színe fokozható vöröses vagy réz árnyalatok használatával. Azt is jó tudni, hogy a meleg gesztenye nagyon jól áll nekik.

 

Tél bőrtípus

A bőr olyan éles tisztaságú a tél típusú embereknél, hogy meg lehet különböztetni a zöldes tónusokat, és azonosítani lehet néhány kékes és hideg árnyalatot is. A szemek általában sötétbarnák, szürkék, kékek vagy mélyzöldek. A természetes hajszín fekete vagy középbarna. Ezekre a bőrtípusokra jellemzően a fényes barna hangsúlyozását javasolják, de ha valaki világosítani szeretné, akkor még mindig választhat egy hamvasszőke árnyalatot.

 

+ Tipp

 

Fentebb említettük, hogy a ráncok ellen is van megoldás, ezért néhány sort ennek is szentelnénk a hajszínek mellett. A Bónusz Plasztikai Sebészet bőrfiatalítási szolgáltatásai között- ahogy a hajszínek között is- megtalálhatod a legjobban hozzád passzolót. Egy személyes konzultáción megtudhatod, hogy melyik eljárás a leginkább neked való, melyik szünteti meg gyorsabban és hatékonyabban a problémádat!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!