Sziasztok! Érdekel, hogy mi a mai divatfrizura? Melyik szín áll neked a legjobban?  Nem tudsz dönteni, hogy Ombre,  Balayage vagy copacabana ? Akkor ehhez minket, fodrászokat kell választanotok, mert ezekben a kérdésekben mi tudjuk, a legjobb választ adni és megmutatni hozzátok a legjobban illő frizurát!

fodrasz1

Drága hölgyek! Sose sajnáljátok magatoktól azt a 2 óra pihenést és lelki feltöltődést, ami a hajatok  megszépülésével együtt jár! Sajnos sokan inkább otthon akarják , pár ezer forint spórolással megoldani az otthoni frizurát! De ilyenkor történnek a balesetek, nem olyan színű lesz, amit szerettünk volna vagy változtatni akarunk és zöld, szürke vörös lesz… Ilyenkor sírógörccsel  küszködve hívod a fodrászod, hogy baj van!

 

Jobb elkerülni ezeket a baleseteket, és egyből hozzánk jönni!


Hidd el, ha jól érzed magad a bőrödben, azt mindenki észre veszi. Az önbizalmad is nagyobb  és még a magánéletedben, a munkádban is jobban teljesítesz! Mindenkit várunk szeretettel hogy szebbé tegyük a napját!

fodrasz2

Szép hajjal szép az élet!


Pár gondolat rólunk: Fodrásznak lenni nagy felelősség! A haj az ember koronája, és mi a legszebb ékszeretek dolgozói vagyunk. Sokan azt hiszik, hogy varázsolni is tudunk, de sajnos nem, ezért aztán csodákra vágynak, és többet gondolnak, hisznek rólunk, mint kellene! 120%-on teljesítünk, meg teszünk mindent, hogy mi legyünk a legjobbak. Ott vagyunk mindenhol, minden időben.

Ezért kérünk titeket, értékeljétek a munkánkat és higgyétek el mi is csak egyszerű emberek vagyunk, akik csak szebbé akarják tenni a világot!


Most kicsit mélyedjünk bele egy kicsit a dolgokba! Ha jön hozzám egy vendég, általában azaz első kérdésem! Mi az elképzelésed? Ha a válasz így kezdődik, hogy: igazából nem is tudom….. akkor már a következő kérdésem az lesz oké mi az, amit nem szeretnél?A legtöbb vendég sokkal jobban tud erre a kérdésre felelni, mint arra hogy mit szeretne, és ha már meg van, mit nem akar, akkor már félig meg is vagyunk.


Általában a következő marad: Nem szeretnék sokat vágatni a végéből, de nagyon tetszik az ombre, de nem nagy átmenettel, inkább olyan természetesen! Itt meg beszéljük, hogy az ombre a haj töveknél sötétebb, mely a haj végekig fokozatosan világosodik! Sombre az ombre utódja, azzal a különbséggel, hogy az átmenet  között hajszál vékony mellírok vannak! A Bayalage véletlenszerű mellír csíkok a hajban és a copacabana a fejtetőn van egy rombusz leválasztás, ami a takaró haj és alatta van mellírozva! Ezek a Mellír technikák között mi a különbség, és neki melyik a leg szimpatikusabb. Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a festék  keverés, fólia tépés, beterítés. Általában a vendég egy sima festés –vágással 2-2,5 órát tölt a fodrásznál. Ez az idő alatt elég „intim” közelségbe kerülünk, mivel hozzá érek, és ha a haját  csinálom fontos, hogy jó legyen az összhang, vagy legalább is tudjunk egy kicsit beszélgetni. Igazából  mondhatni  én az emberek „lelki szemetes ládája vagyok” 2,5 óra alatt a világ összes dolgát meg lehet beszélni.

fodrasz3

A festés menete: Hátulról legalul kezdem a tincsek kiválasztását  és haladok lefelé, Nagyon fontos oda figyelni arra, hogy a vendégnek mennyire roncsolt a haja, mennyire világos színt szeretne, mert ha nem jó oxyval keverem ki a festéket a haj nagyobb roncsolódását okozhatom. Mondjuk egy balayage mellírt szeretnék, ezért a tövére egyáltalán nem kenek festéket és figyelek arra, hogy ne nagyon vastag tincseket válasszak ki, mintha tényleg csak a nap szívta volna ki a haj színét. Mikor a legtetejére érkezem utána ugyan úgy alulról felfelé haladok. Figyelek a fej egész területén a tarkó tincsekre, mert ha a vendég összefogja a haját copfba, akkor is természetes hatást akarok elérni. Elég rosszul nézne ki, ha leengedve gyönyörű színe van de,  összefogni nem tudja, mert akkor már zebra mintás a haja. Minden apró részletre oda kell figyelni. Miután befejeztem a mellírozást, megnézem  az első tincseket, amikkel kezdtem, hogy mennyire világosodtak ki. Ha úgy látom, már jó színe van, akkor elkezdem lemosni hátul figyelve arra, hogy azok a tincsek, amikben még dolgozik a festék, ahhoz ne nyúljak. Amikor az egész hajat lemostam, színezővel átmosom a kívánt színre, ezután jöhet hajszín rögzítő sampon és ápoló hajpakolás. Ez nagyon fontos, egy festés után. Ha a vendég kívánja  jöhet egy lazító fejmasszázs! Ezek után vágás és formára szárítás. Kész vagyunk, a vendég örül, én is boldog vagyok, hogy megint olyat alkothattam, ami mást örömmel tölt el.

 

Másnap én megyek fodrászhoz! Mivel én nem laikus szemmel nézem a fodrász munkáját, nem is tudom, kinek van nehezebb dolga. Nagyon fontos számomra, hogy a hajam mindig ápolt legyen, mert ha igénytelen és roncsolt, hogy tudnám azt sugározni a vendégeimnek, hogy bízzanak meg bennem, mert én jó fodrász vagyok? Fodrászként még én sem szeretek magamnak hajat mosni és szárítani, ezért amikor lehetőségem van rá, nem csak festés miatt néha még egy jó  fejmosásra is elmegyek. Igazi frissítő érzéssel távozom olyankor. A fodrászhoz, akihez járok szintén jó  a kapcsolatunk, mert nekem is fontos, hogy kicsit én is kibeszéljem magam, és hogy jó legyen a hangulat! Ha beülök egy fodrászhoz, szeresse, amit csinál, és ne a kényszert lássam rajta, mert az kihatással van a munkájára. Mivel én is igénylem, hogy tökéletes frizurával távozzak a fodrásztól, ezért én is ezt szeretném nyújtani a vendégeimnek.

 

 

Az a vendég, aki egyszer elégedett, utána nem keres másik fodrászt és nem gondolkozik az otthoni hajfestésen.

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!