Egy korábbi bejegyzésben már szó esett a 2016-os év egyik sláger fazonjáról a LOB-ról.

Aki, szívesen kiderítené, milyen frizurát is rejt a rövidítés, az itt olvashat a vágási technikáról. Ebben az is kiderül, hogy én magam is, megválok a hosszú, derékig érő hajamtól, melyről egy előtte-utána fotót is láthattok.

A folytatásban górcső alá vesszük a legújabb hajszín trendeket, mert bizony ezekhez is elkél egy értelmező kéziszótár, idegen nyelvű kifejezések és mozaik szavak rejtik a legfrissebb hajszíneket.

Az összefoglaló segítségével könnyedén el fogsz igazodni a számtalan lehetőség között, s nem jössz zavarba még a legkacifántosabb mozaikszó hallatán sem.

Először is nézzük, milyen újdonságok közül választhatunk a hajszíneket illetően.

A,) Szőkéknek:

1. Homokkő 
A homokkő-szőke a bézs és a tópszín keverékéből áll össze, melynek megalkotásához a szél söpörte homokdűnék látványa adta az inspirációt.

fo1fo2

2. Vajas-mézes szőke

Az étvágygerjesztő szín alapjai nem új keletűek ugyan, viszont az ötvözet már igen. A hideg és meleg tónusok mesteri keveréke. A halvány méz-szőke keveredik a platina-szőke fénnyel. A megalkotásánál figyelni kell arra, hogy az aranyló természetes szőke alapszínt finoman szőjék át a fehéres tincsek. Extra tipp: ez a hajszín a melegebb bőrtípus esetében mutat igazán jól.

fo3fo4

3. Eper pezsgővel

Egy gasztronómiai utazásba is beleillene a folytatás, ám a címben emlegetett finomságok most nem az asztalon fognak díszelegni, hanem bizony pompás keveredésükkel a fejünkre teszik fel a koronát. A népszerű pezsgő-szőke szín már korábban is bemutatkozott, 2016-ban azonban egy kis piros eperrel megbolondítva nagyon finom átmenetet képezhet a vörös hajszín felé. Azoknak is remek megoldás, akik nem szeretnék elkötelezni magukat a vörös díva szerep mellett, és épp csak egy kis vöröses hatásra vágynak. Vigyázat ez nem egyenlő a rózsaszín pasztell őrülettel!

fo5fo6

4. Borostyán napfelkelte

A fantázianév mögött egy rezes, narancsos szőke hajszín bújik meg. Meleg, puha és energiával teli, pont, mint egy nyári napfelkelte. A réz árnyalatok már korábban is nagyon népszerűek voltak, ez idén nyáron sem lesz másképp.

fo26fo27

5. Kristály és Hamu
Hideg, hamuszőke, ami egyáltalán nem szürke és fénytelen. Sőt a neve is mutatja, hogy a fénylő, mint a kristály. Fontos azonban, hogy csakis tökéletes állapotú hajon szabad alkalmazni ezeket az árnyalatokat, hiszen ha nem sima a hajszál felülete, elveszti a kívánt hatást. Ajánlatos professzionális hajszerkezet javító kezeléseket igénybe venni előtte.

fo7fo8

B.) Barnáknak

1. Tigris szem:

Az ősi kő ránézésre és hallásra is erőt, illetve nyugalmat sugároz. Gazdag, meleg barna árnyalatról van szó. A hangzatos név két remekül összepasszoló színt jelöl, a csokoládé barnát és a karamellt. Remekül lehet a világosabb színekkel kontúrozni az arcot. Bizony, kontúrozni. Az eddig sminktechnikaként ismert eljárás 2016-ban a fodrász szalonokban is hódít.

fo9fo10

2. Topáz
Egy újabb értékes drágakő, mely ezúttal a hajunkat hívatott díszíteni. A haj többárnyalatú, színei az aranyló barnától a vöröses-rezes színekig terjednek. Csodásan mutat egy mokka barna bázissal, melyben finoman megjelennek a réz meleg árnyalatai.

fo11fo12

3. Karamell Bronde: Karamell Brown + Blonde
 A Bronde, mozaikszó a blonde (szőke) és a brown (barna) angol szavakból tevődik össze. A szín pedig azt a pompás egyveleget adja, amit mi hétköznapi módón szőkés barnának hívunk. Ami ellenben megbolondítja a dolgot, hogy egy kis karamell színű fényt kap a frizura. Klasszul mutat hanyag, a tengerparti hullámokat idéző tincsekkel.

fo13fo14

4. Ronze
Újabb szóösszetétel, mely a red(vörös) bronze (bronz) angol szavakból áll össze. Feltűnő kombinációja a vörös és bronz árnyalatoknak. Meleg bőrtónushoz ajánlatos.

fo15fo16

5. Napcsókolta aranybarna
Már említettem, hogy a réz 2016-os év hajszíntrendjeinek kedvence. Egy másik régi, nagy favorittal párosítva most új köntösben jelenik meg. Ez az alap nem más, mint az aranybarna. A „napcsókolta hatás” fokozható a balayage vagy sombre festéssel.

fo17fo18

Image Credits: Pinterest
Ez az a hajszín, ami idén engem is rabul ejtett, s étcsokoládé színű tincseim, ilyen pompás, energiával teli, de mégsem hivalkodó színre cseréltem:

fo19

6. Rusztikus réz
A vörös és a réz kényes egyvelege, nagyon pontos arányokkal lehet elérni ezt a hatást. Az eredmény feltűnő és rendkívül nőies. Szintén meleg bőrszínűek előnyben.

fo20fo21

7. Antik rózsa
A vintage stílus nemcsak a lakberendezésben hódít, belopta magát a ruhásszekrényünkbe, s most pedig a fodrászszékben ülve is találkozhatunk vele.
2016-ban azért is telitalálat ez a szín, mert ez a rózsaszín nem más, mint az év egyik Pantone- színe a rózsakvarc. A 2016-os év Pantone színeiről egy korábbi írásomban, itt olvashatsz.
Ez a szín is remekül mutat a rezes árnyalatokkal, azonban nem szabad elvenni a hangsúlyt a rózsaszínről.

fo22fo23

8. Derüs kék- Serenity
Ha már Pantone-színek, akkor a rózsakvarc párja sem maradhat el, extravagáns levendula színnel keverve érhetjük el a képeken látható árnyalatokat. Csak merészeknek ajánlott!

fo24fo25

Ezzel végére értünk 2016 legújabb hajszíneinek. Remélem, tudtam segíteni, hogy eligazodjatok a sok hangzatos kifejezés között, és inspirációt tudtatok gyűjteni egy kis tavaszi megújuláshoz. A következő részben az aktuális hajfestési technikákról olvashattok!
Addig is jó szemezgetést!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!