A harmadik- egyben befejező részben - jöjjenek 2016 legújabb hajfestési technikái.

Az előzőekben már szó volt 2016 sláger frizurájáról, a LOB-ról, áttekintettük a legújabb hajszíneket, most pedig már csak az hiányzik, hogyan is vigyük fel a festéket, hiszen rengeteg, hangzatos lehetőség közül választhatunk.
„2016 legújabb hajfestési technikái… már a festés folyamán nagyon látványosan néznek ki.”
Ez azonban valódi mélyvíz, már ami az idegen szavak halmazát illeti. Ember legyen a talpán, aki előzetes tájékozódás nélkül ezeket követni tudja. Ez a gyűjtés is azt hívatott szolgálni, hogy ha már az ember lánya úgy dönt, idén végre valami trendi frizurát „mázoltat” magának, akkor legalább megértse, miről is beszél a fodrásza.
„Nem mindegy ugyanis, kinek mit választunk. A különböző arcformákhoz más és más festési technikát érdemes bevetni.”
1.Pinwheel Coloring
Az új melírozási technikákra jellemző, hogy már a festés folyamán nagyon látványosan néznek ki. Ez esetben hajcsipeszek segítségével rögzítik a körcikkelyszerűen leválasztott és befestett tincseket. Az egyes cikkelyek egymással harmonizáló színeket kapnak.

„Ez esetben hajcsipeszek segítségével rögzítik a körcikkelyszerűen leválasztott és befestett tincseket.”

hajt1

2. Mermaid vagy Fluid Hair Coloring
Itt még nagyobb méretű kellékek is szükségeltetnek az eredmény eléréséhez. Tökéletes átmenetet elérése érdekében a hajat egy kis asztalra szétterítik, a festék felhordása is így történik. Ezáltal pontosan meg lehet tervezni, hogy hová kerüljenek a fény-árnyékok, illetve gyönyörű átmeneteket lehet készíteni. Egyedül talán a kényelem kérdőjelezhető meg, de mint ismeretes, a szépségért meg kell szenvedni.

„Tökéletes átmenetet elérése érdekében a hajat egy kis asztalra szétterítik…”

hajt2

Ennek a technikának a továbbfejlesztett változatában az asztalt egy plexi lappal helyettesítik, s először magára a lapra viszik fel a festéket, majd ebbe nyomkodják bele a hajat. Így akár mintákat is tervezhetünk a hajba, csak a fantázia szabhat határt, mit is „rajzolunk” bele. Ha a természetesség a cél, akkor is sikerrel alkalmazható a módszer, hiszen az átmeneteket még észrevehetetlenebbül alkothatjuk meg.
3. Splash Lights Coloring

Fényjátékról kapta a nevét a soron következő hangzatos metódus. Bármilyen színű hajból megvalósítható. A kiemelni kívánt részt néhány árnyalattal világosabbra festik, miközben a többi terület egyszínű marad. Vigyázni kell azonban, hogy az átmenet semmiképp se legyen éles, ugyanis nagyon furcsán fog mutatni egy elütő csík a hajunkban.
„A kiemelni kívánt részt néhány árnyalattal világosabbra festik…”

hajt3hajt4

4. Crownlights Coloring

A szisztéma egyszerű, a hajtő sötétebbre vagy eltérő színűre festése. Ha a lenövés hatás elérése a cél, természetes színnel dolgozzunk, ha épp ezt akarjuk elkerülni, akkor a most divatos pasztell színeket is bevethetjük. Szőke alapon mutat igazán jól. A 2016-os év Pantone színei is bevethetők!
„…a hajtő sötétebbre vagy eltérő színűre festése.”

hajt5

5. Écaille – vagy teknőspáncél melír 

A francia eredetű szó azért találó elnevezés, mert a melírozás során olyan átmeneteket festenek a hajba, amivel az eredmény a teknős páncéljára emlékeztető színkavalkád lesz. Ehhez az aranyszínű csíkokat és a mélyebb, karamell árnyalatokat váltakozva kell eloszlatni. A világosabb és sötétebb csíkok többdimenziós mélységet és üde játékosságot adnak a frizuránknak. Extra tipp a csíkokat ne közvetlenül a hajtőtől indítsd!
„…az eredmény a teknős páncéljára emlékeztető színkavalkád lesz.”

hajt6

6. Ombre 

Az ombre-őrület túlélő képessége már olyan magasságokban jár, hogy nem maradhat ki a felsorolásból, hiába nem mai találmány már. A hajtöveknél szélesebb sávban sötétebb részeket hordanak fel, ezt a hajvégeken világosabb részek követik. Ezek lehetnek természetes hajszínek vagy merészebb pasztell, illetve neon árnyalatok. Az éles határok itt is kizárva.

„A hajtöveknél szélesebb sávban sötétebb részeket hordanak fel, ezt a hajvégeken világosabb részek követik.

hajt7

7. Balayage

Az elkészítés során a fodrász véletlenszerűen „belesöprögeti” a hajadba melírcsíkokat, amelyek ezáltal itt-ott vastagabbak és szabálytalanul helyezkednek el. Mivel, fóliát sem használnak az elkészítés is gyorsabb, az eredmény pedig természetes napszítta hatást kelt. Itt a fodrászod szemére van bízva, hova kerülnek a hangsúlyok.
Ezt a technikát alkalmazták az én frizurám elkészítésekor is, az eredményt itt nézheted meg.
„…a fodrász véletlenszerűen „belesöprögeti” a hajadba melírcsíkokat…”

hajt8

8. Sun Kissed Balayage vagy Sombre (Soft Ombre)

Itt a két technika lényegében ugyanazt az eredményt rejti.
A hajat rétegekre osztják és mindig egy-egy adott rétegben, a fül vonala alá, kézzel festik a melírokat. Először tincseket választanak le háromszög alakban, majd a két oldalát festik csak be a választott színnel. Mivel a szín mindig világosabb az alapnál, így pont olyan hatást érünk el vele, mintha egy hosszú nyaralás után tértünk volna haza és nap kivilágosította volna helyenként a hajunk.
„Először tincseket választanak le háromszög alakban…”

hajt9

A sima balayage és a sombre közötti különbséget a következő képen jól látni.

hajt10

9. Kontúrozás
Korábban sokat hallhattunk a kontúrozásról, de nem mint egy hajfestési módszerről, hanem mint egy sminktechnikáról. Itt is, ahogyan a professzionális make up elkészítésekor, ugyanaz a lényeg: kiemelni az előnyös részeket, és beárnyékolni azokat, amiket nem szeretnénk láttatni. A hajkontúrozással lehetőségünk nyílik alakítani az arcformánkon, így például a túlságosan szögletes arcformát is lágyíthatjuk, ha megfelelően bánunk a fény-árnyékok elhelyezésével. Mindenkinek egyedi arcformája van, de többé-kevésbé besorolhatóak a fő kategóriákba. Ha ezeken szeretnénk alakítani a következő szabályokat kövessük:

„A hajkontúrozással lehetőségünk nyílik alakítani az arcformánkon…”

hajt11

Kerek arcforma: ha egy kicsit nyújtani szeretnénk az arcon, akkor nincs más teendőnk, csak a fül vonala fölé rakni a világosabb részeket, a sötétebbek pedig a hajvégekhez.
Hosszúkás arcforma: itt a hajtövekre vigyünk fel sötétebb árnyalatokat, amelyek fokozatosan világosodhatnak. A lenövés hatás, vagyis a feljebb található Crownlights Coloring festés itt sikerrel alkalmazható
Szögletes arcforma: a megfelelő vágással és festéssel remekül lehet csalni ennél az arcformánál, a lépcsős hajvágás és a többdimenziós melír az áll vonalában csodákra képes, a fény-árnyék játék eltereli a figyelmet a markánsabb állról.
Szív alakú arcforma: a csúcsosabb áll jellemző erre az arc típusra, ezt semmiképp nem előnyős kiemelni fénnyel, ebben az esetben is a hajtövekre felvitt sötétebb árnyalatok segíthetnek az oválisabb arcforma elérésében.

„…„kibogoztuk” a szálakat...”

A hajtrendek sorozat végére érkeztünk, remélem mindenkinek tudtam adni néhány használható tippet, s ezzel az összefoglalóval könnyebben eligazodtok a hajdivat útvesztőjében, hogy stílszerű legyek „kibogoztuk” a szálakat.

„..egy olvasóm is írt nekem, hogy annyira megtetszett neki a LOB, hogy Ő is vágatott magának egy A-vonalú fazont.”

Nagy öröm számomra, hogy egy olvasóm már írt is nekem egy rövid beszámolót, hogy annyira megtetszett neki a LOB, Ő is vágatott magának egy A-vonalú fazont. Az elhatározásban az is segítette, hogy én sem csak írtam róla, hanem meg is váltam a hosszú hajtól. Azóta is imádom!

hajt12

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!