A házi használatra készült borotva és villanyborotva fejlődése és elterjedése, valamint a szakállviselet visszaszorulása okán manapság a borbély egykori munkájából elsősorban a hajvágás maradt meg. Amit ma már általában a fodrászok végeznek. - vagy NEM!?

Itt a legújabb szakáll őrület! Férfiak, akik megfizetik a külsőt. Nézd csak, hogy csinálják :

Napjainkban a férfiak számára is egyre fontosabb a jó és igényes megjelenés. A mindennapok egyik rutinja a borotválkozás, melyről úgy gondoljuk mi nők, hogy mindenki ért hozzá. Pedig nagyon sok férfi, nem ismeri a borotva helyes használatát.

Borbélyműhely a klasszikus hajvágás mellett, hagyományos késes, illetve biztonsági pengés borotválással, bajuszos szakálligazítással is várja a szépülni váró férfiakat. Ide tartozik az orr, fül, nyakon lévő pihék eltávoltása is.

Én mindig felkapom a fejem egy ilyen videó láttán. Merem remélni, hogy nem keveritek össze a metroszexuális őrülettel... ez egy fajta igényes időtöltés a pasiknak is.

bor1

Nagy kedvencük a pasiknak a cérnával való szemöldök szőrtelenítés. Nem is gondolnánk, mennyire merész dolgokat próbálnak ki a hátunk mögött. Sőt sok helyen a gyantát is bevetik, fül környékén illetve, az arcuk teljes felületén is.

A cérnával való szőrtelenítés már az ókorban is alkalmazták a keleti kultúrákban ezt a különleges cérnás technikát. Az elmúlt években a nyugati világot is meghódította. Ahogy a neve is sugallja, egy száll gyapottcérna segítségével van kihúzva egy adott bőrfelületről az összes szőrszáll. Tüszővel van eltávolítva a szőr, ezért a gyakori alkalmazás után nem fejlődik újra, mint a csipeszes megoldásnál. Ezt természetesen szakember végezze. :)

Ez csak akkor lesz hatásos, ha kisebb bőrfelületen végzik. Az egyik hátránya, hogy elég fájdalmas eljárás, ezért hűsítő spray-t hazsnálnak a vendégeknél.

Ne felejtsük el a szakáll trendeket. A hipszterek reszeltek, vége a szakáll uralmának!

bor2

A dús arcszőrzet évek óta sokadik reneszánszát éli, a „favágó“ stílus kedvelői most elkezdhetnek barátkozni a borotválkozás gondolatával. A csúnya, hosszú, poros, szakáll csendben, lassan, kezd kimenni a divatból.

Az arcszőrzet formázása - a lényeg a fej. A szakáll tökéletes megoldása az összkép. Segít kihangsúlyozni az előnyös és elfedni a kevésbé előnyös vonásokat. Az arcszörzet borotválása, formázása lehetőséget ad, hogy újra felfedezzék a pasik önmagukat - Kifinomultabb vagy merészebb külső.

Hallottál már a szakállfestésről? Én már láttam is, nekem kimmondottan tetszett. Megerősíti az állkapcsot, karakteresebbé teszi az arccsontot. Mondhatnám, hogy szerintem minden 2. férfit feldobna egy kis szín. Persze nem mindenkinek adatik meg a tökéletes, vastag szőrzet az acron. Fel kell készíteni a pasitokat, ha ilyenre vetemedtek velük szemben, hogy sokszor ritkás és foltos az arszőrzet növekedése. Az is lehet, hogy nem ott nő, mint ahol szeretné a párod. Aztán ott van az őszülés kérdése is. Szexi az őszes szakáll? Esetleg szakállfestés úgy, hogy közben megmaradjon a természetes megjelenés vagy épp ellenkezőleg, határozott, feltűnő szakállat szeretnétek?

Ha ősz, őszülő vagy foltokban őszülő szakállad van. Ilyenkor két opció közül lehet választani. Vagy az egész szakállat festik be egy színűre, általában egy sötétebb árnyalatra, mert az ősz szőrzetet a világos árnyalat nem nagyon fogja be, vagy az úgynevezett satírozás technikát használják. Ez azt jelenti, hogy megmarad az őszes, sármos hatás, de mégsem teljesen fehér a szakáll, így lehet fiatalítani néhány évet a megjelenésen. A festés előtt ennél a technikánál csak géppel igazítják a szakállat, saját növési irányban, a kiálló, rendezetlen szálakat pedig kisimítják.

Ha világosabb az arcszőrzeted, szakálladban pedig több színárnyalat is megjelenik pl. szőkés, vöröses, barnás. Ebben az esetben egy színre szoktuk húzni a szakállat, kiválasztasz egy természetes színárnyalatot és azzal festjik be az egész arcszőrzetet. Így a megjelenés sokkal stílusosabb és rendezettebb lesz, de megmarad a természetes összhatás.

bor3

Most jön az egyik kedvencem, figyeljetek csajok: Azért ezekre is készjtsétek fel párotokat!

Íves, kipengézett szakáll, szakállfestéssel:

Ha ezt a technikát választjátok, akkor az eredmény egy feltűnő szakáll lesz, éles szakállvonallal, karakteres megjelenéssel. Ha foltokban hiányosan nő az arcszőrzet, jó megoldás lehet, így ezeket a kimaradt részeket festékkel tudják elfedni. Fontos, hogy szakállfestés előtt ebben az esetben mindig a vendég beleegyezése kell, hogy a festék megfogja az arcbőrt is – egyébként nem lehetne „csalni” és kipótolni a foltos szakállat.
A festés előtt itt nem csak megigazítják a szakállat, de kipengézikk a szakállvonalakat is, így kapják az éles szakállvonalat. Itt gyakorlatilag bármilyen szakállformát, mintát meg tudnak valósítani, akár betűket is, ha valaki azt szeretné. Növésiránynak megfelelően szépen kiszedik, kipengézik az áll, nyakszirt, bajusz és ajkak alatti részt. Ez a festés jobban, kevésbé természetellenesen mutat sűrű szakáll esetében. Ez után következik a festés, itt pedig nagyon fontos, hogy a szakáll, szemöldök és haj hármas megegyező árnyalatot kapjon.

Természetesen vannak férfiak, akik ragaszkodnak az otthoni borotválkozáshoz. Nincs is ezzel semmi baj, de akkor tessék megtanulni a helyes szőrtelenítés titkát. Sok pasi azért nem megy borbély üzletbe, mert szerintük ciki, vagy elavult... Pedig most éli igazán fénykorát, jön a nyár, nektek is kijár a megujúlás. A csajoknak meg azt üzenném, finoman próbáljátok betörni párotokat. Szimplán lepd meg egy kuponnal, vagy csak fogd meg a kezed és vidd el. Merem remélni, hogy nem fognak az üzlet előtt hisztizni. Amit tudnod kell, ez a FÉRFIAK szenthelye, neked nincs ott helyed. Nem is engedk be. Azért erre készjtsd fel a párod.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!