Végérvényesen beköszöntött a tavasz. A média, az internet és a különböző magazinok is a jó időnek örvendenek. Elárasztanak minket a tavaszi megújulással kapcsolatos lehetőségek.

Új ruhatár, méregtelenítés, diéta. Az iménti sorrend egy kicsit kényszer is, már ami a hosszú, téli hónapok alatt gyűjtögetett párnácskáink és a lenge kis ruhácskák kapcsolatát illeti.

„Egy jól megválasztott nadrág vagy ruha, kilókat képes lefaragni a kinézetünkből…

Könnyen zavarba jöhetünk, amikor az új szezon beköszöntével végrehajtjuk a gardróbunk frissítését, hiszen eddig a kötött pulcsik áldásos tulajdonságainak köszönhetően a pocakunkon itt-ott megvastagodott szigetelő rétegünk rejtve maradhatott a kíváncsi szemek elöl. Nem így a rövidebb szoknyákkal és vékonyka anyagú, ujjatlan felsőkkel, melyek látni engedik a problémás területeket. Ha még nem jutott időd a ruhatárad kiválogatására, a Így válogasd össze a tavaszi ruhatárad alapjait! című írásomban hasznos tippeket találsz.

Annak érdekében, hogy újra beleférjünk a kedvenc farmerünkbe, diétázni és mozogni kezdünk. Ha kitartóak vagyunk ez valóban hatásos is, addig azonban összegyűjtöttem néhány alapszabályt, hogy mit viseljünk, ha vékonyabbnak szeretnénk látszani. Egy jól megválasztott nadrág vagy ruha, kilókat képes lefaragni a kinézetünkből és igaz ez sajnos fordítva is, ha nem az alkatunknak megfelelően öltözünk sokkal teltebbnek tűnhetünk.

„ … nem a telt idomokkal és normál testalkattal van a probléma, ha valaki úgy érzi magát jól, akkor pont olyannyira lehet vonzó, mint vékonyabb társai.”

Szerencsénkre, trükkök hada áll a rendelkezésünkre, hogy a legelőnyösebb tulajdonságainkat hangsúlyozzuk ki, s bizony ebben van a lényeg, oda kell irányítani a szemet, amit kiemelni szeretnénk. Sokan nem is gondolnák, hogy egy-két kiegészítővel vagy egy jól megválasztott színnel is sikert érhetünk el.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a telt idomokkal és normál testalkattal van a probléma, ha valaki úgy érzi magát jól, akkor pont olyannyira lehet vonzó, mint vékonyabb társai. Sőt a legfontosabb, hogy egyensúlyban legyünk önmagunkkal. Lehet valaki piszkafa vékony is, ha nem érzi jól magát a bőrében, illetve hiába mutat kevesebbet a mérleg, ha folyton éhezünk és sóvárgunk a finom falatokra.

„… oda kell irányítani a szemet, amit kiemelni szeretnénk.”

Az írást azoknak a nőknek ajánlom, akik szeretnének leadni néhány kilót a hideg hónapokban felszaladt feleslegből, de addig is szeretnének vékonyabbnak tűnni. Vagy épp remekül érzik magukat a bőrükben, de szeretnének az alkatuknak megfelelően öltözni, hogy esztétikus köntösbe öltöztessék csodás idomaikat.

Hiszen Motomoto is megmondta már- s szerintem nincs egyedül a véleményével, miszerint „Az jó, ha dundi..”

Jöjjenek hát sorban azok a tippek, melyekkel lecsalhatunk jó néhány nem kívánt centimétert.

„ … trükkök hada áll a rendelkezésünkre, hogy a legelőnyösebb tulajdonságainkat hangsúlyozzuk ki … ”

A tökéletes alapok:

Az alakformáló fehérnemű

Már Bridget Jones óta tudjuk, erre szükség van, akár tetszik akár nem. Már pedig a jó hír, hogy mostanában még tetszik is. Amióta divat a kerekebb, nőiesebb forma, azóta a fehérneműipar is sokkal trendibb darabokat gyárt a funkcionális, alakformáló kollekciókból is. Így ma már nem kell szégyenkezve a fiókunk mélyére rejteni ezeket a darabokat, s attól sem kell tartanunk, hogy nem fogunk levegőt kapni benne. A mai darabokat a high-tech anyagoknak köszönhetően kényelmesek, egész nap viselhetjük őket, és akkor sem kell aggódnunk, ha az este folyamán is főszerepet kapnak.

„Rengeteg nőtársunk hord rossz méretet.”

Fontos a megfelelő méret kiválasztása. Rengeteg nőtársunk hord rossz méretet. A leggyakoribb hiba, hogy a kisebb méretet választjuk, vagy azért, mert úgy gondoljuk, majd belefogyunk, vagy azért mert így a lelkünknek megnyugvás, hogy "csak belepasszíroztuk magunkat". A megfelelő méret kiválasztására szánjunk elég időt, megtérülnek a hosszú, próbálgatással töltött percek.

n11

n12n13

Karcsúsító ruhatár

1. Felsőrész: V-kivágás, karcsúsított fazon és jó méret!

Méret:

A legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, itt is a méret. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a megfelelő méret itt is sarkalatos pontja lehet a kívánt eredménynek. Hiszen egy túl szűk felsőben szabad szemmel is megszámlálhatóvá válnak a kis hurkáink, egy túl bő felsőben pedig könnyen hatalmas zsáknak tűnhetünk.

Szabás:

A V-kivágás a dekoltázsra tereli a tekintetet, miközben optikailag nyújtja és karcsúbbnak mutatja a felsőtestet. Minél szélesebbek a V vonal szárai, annál jobban képes ellensúlyozni egy szélesebb csípőt vagy teltebb combokat. Vigyázni kell azonban, hogy a kivágás ne legyen túl hivalkodó, illetve ezek mozgás közben elmozdulhatnak!

A derék kiemelése a szabással vagy övekkel szintén sokat segít, hogy vékonyabbnak mutassuk a felsőtestünk.

Hossz:

A szabály, melyet követnünk kell nem más, mint hogy az eltakarni kívánt részt lefedje. A kedvelt tunika szabású felsők ne a combok közepén érjenek véget, ahol a legnagyobb számot mutatja a centiméter szalag! Vagy alatta, vagy felette!

Szín:

Nem mondok újat, hogy a fekete slankít. De kinek van kedve mindig feketében jönni-menni? Egy feltűnő szín is remekül elvonhatja a figyelmet az itt-ott domborodó testtájakról.

Viszont a mintákkal ügyesen kell bánni! A keresztbe csíkos minta, blézer vagy kardigán nélkül szélesít, a függőleges vonalak, vagy egy gombsor pedig nyújthat. A virágok esetében a túl nagy minta nem szerencsés.

n1n2

2. Maxiszoknya és maxiruha

Ez a kulcsdarab nem hiányozhat a karcsúsító ruhatárból, két legyet üthetünk egy csapásra, elsősorban a hosszával nyújt az alakon, másodsorban viszont remekül lehet vele hangsúlyoznia a csípőnk.

Ne felejtsük! Méret,méret,méret! Aranyközépút, se nem túl bő, se nem cuppanós!

Szabás:

A mell alatt húzott fazonok jótékonyan eltakarják a kisebb pocakokat. A derék hangsúlyozása is jó megoldás. Ha szeretjük a lábaink hangsúlyozni, egy magas, oldalt elhelyezkedő slicc szuper megoldás.

Hossz:

Nehogy a sípcsontunk vágja ketté, mert akkor a legrosszabbat választottuk, lehetőleg boka alá érjen, vagy egy jótékony platform cipővel még tovább. Minél magasabbnak tűnünk, annál karcsúbbnak is.

Szín:

A szabály, hogy alul sötétebb színeket részesítsük előnyben. Maxiruha esetében egy egyszínű remek választás.

n3n4

n5n6

3. Farmernadrág: klasszikus az igazi!

Méret:

Megunhatatlan! AA feszülős darabokat felejtsük el. mire figyelnünk kell, hogy a combok belső vonalán soha ne vágjon be a farmer, könnyen úgy festhetünk, mint egy Michelin emberke!

Szabás:

Skinny, avagy répanadrág ez esetben kizárva! A csípőfazonokat is kerüljük. Egy klasszikus magasított derekú, egyenes szabással nem lőhetünk mellé. Extra tipp: mindig üljünk le a kiválasztott nadrágban, így sem szabad, hogy bevágjon a kisebb úszógumikba és a kőműves dekoltázs ciki!!!

Felesleges zsebek és rátétek kerülendők!

Hossz:

Bokavillantós darabok tiltólistán, ehelyett magasított cipővel is a boka alatt végződjön a nadrágunk!

Szín:

Sötétebb tónusok. Idáig egyszerű, de rengeteg féle koptatással lehet kapni egy-egy darabot. A szabály, hogy a középen koptatott (kivilágosított) minta nagyít!!

n19n20

4. Rövid ruha:

Méret:

Nehogy túl szűk fazonokba préseljük magunkat, higgyük el, a párnácskáink utat törnek majd magunknak! Jegyezzük meg az Empire-szabásvonal kifejezést, ez a mell alatt karcsúsított fazont jelenti, egy V-kivágással ellátott darab sokáig a kedvencünk lehet.

Hossz:

Lehetőleg térd alatt végződjön a ruha, ugyanis, ha a térdünk kilátszik kevésbé esztétikus. A fókuszt a formás vádlikra helyezzük, egy kis színezett hidratáló és fénypor csodákra képes!

Színben és mintában az eddigi tanácsokat kövessük. Annyi kiegészítéssel, hogy sok helyen kapni már, homokóra alakot „rajzoló” ruhákat. Középen világosabb és a problémás területeken sötétebb színeket alkalmazva, könnyedén lecsalhatunk a kilóinkból.

n7n8

Kombinálás és kiegészítés

Légy tetőtől talpig egyszínű!

Jó néhány centit csalhatunk így a magasságunkat illetően, hiszen ha vízszintesen nem töri meg másik szín az összhatást, akkor magasabbnak és ezáltal karcsúbbnak tűnhetünk. Az is elegendő, ha a blézerünk és a nadrágunk színe megegyezik!

n9n10

Tipegj bőrszínben!

Minél magasabbnak látszunk, annál kecsesebbnek is! A magas sarok, a még idén is divatos platform és telitalpú cipőknek köszönhetően, akár egész napra kényelmes viselet lehet. Sőt a telitalpúak között is vannak olyan darabok, amelyek egy elegánsabb helyen is megállják a helyüket. A bőrrel megegyező szín pedig hosszabbnak mutatja a lábat.

n14n15

Kiegészítőkkel terelj!

Elterelő hadműveletként lehet őket alkalmazni. Egy feltűnő nyaklánc vagy fülbevaló oda irányítja a tekintetet, ahová szeretnénk. A 2016-os nyár nagy visszatérői a hatalmas fülönfüggők, ezekről, és a többi új trendről, itt is olvashatsz!

n16

n17

Viselj mellényt vagy kardigánt!

A megfelelő hossz pont ott fog takarni, ahol kell. A mostanában divatos hosszított mellényeket bátran bevethetjük!

n18

Remélem, sikerrel tudjuk alkalmazni ezeket az apró, de hatásos fortélyokat, ha azonnali eredményre lenne szükségünk a lefaragandó súlyfelesleget illetően! Ha azonban tartós eredményre és egészségesebb életmódra vágyunk, ne feledjük, hogy diétával és rendszeres mozgással azt is elérhetjük. Előző írásomban ahhoz is találsz segítséget, hogy miben sportoljunk idén!

Addig is öltözzünk karcsúnak!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!