távkapcsolat

Önkép, öntudat, bizalom, és nagyfokú szabadság szeretet, amiben pontosan tudod, hogy ki vagy és mit akarsz, és hogy a másik kicsoda és mit szeretne. Egy távkapcsolat nem előre eltervezett dolog, nem fogsz odaállni a másik felé, hogy akkor hello-szevasz, távolságban képzelem el veled, ugye megfelel neked is? Nem, ez egyáltalán nem így működik, hanem fokról-fokra alakul ki minden párnál a saját maguk által kényelmes kapcsolat.

pénzem kell

Már megfigyeltem! Évek óta csak akkor keresnek fel a rokonaim, a barátaim, az ismerőseim, de még vad idegenek is, amikor pénzre van szükségem. Tisztában vannak azzal, hogy jól megy a szekerem és nem azért, mert felvágok a pénzemmel. Tény, hogy új autót vettem és jobban adok az öltözködésemre, de ezeket is magamért tettem, nem azért, hogy mások orra alá dörgöljem a sikeremet.

magyarok panaszkodnak

Biztos te is hallottad vagy mondtad már: a magyarok imádnak panaszkodni. Ha versenyt csinálnának a panaszkodásból, tutira a magyarok nyernének. Lehetne mondani, hogy ez egy csúnya sztereotípia, aminek nincs alapja, már csak azért sem, mert mindenki panaszkodik, de legalábbis világszerte rengeteg embernek van oka panaszra és panaszkodnak is. Na jó, de legyünk őszinték... azért valóban sok magyart hallani panaszkodni. Gyakran.

terápia

"Mást szeretni önpusztítás, mivel a veszteség és a veszteség okozta éles fájdalom elkerülhetetlen." Avagy, hogy lehet legyőzni a nagy szerelem elvesztését, és hogy lehetünk majd képesek újra megbízni valakiben?  Igen, lehetséges. Lehetséges újra megbízni valakiben, és újra azt érezni, hogy ténylegesen szerelmesek vagyunk. A szerelem nem a csalódás előtere.

Lehet barátság férfi és nő között

A romantikus filmek azt táplálják belénk, hogy előbb-utóbb felborul a rend. Lehet, hogy barátságnak indul a viszonyuk, de idővel a nő vagy a férfi beleszeret a másikba. Igen, hallottunk, láttunk már erre élőpéldákat, de ez nem törvényszerű. Vagy mégis?

szerelem elítélés

A szerelem magában hordozza a boldogságot és a szabadságot. Ezt valljuk, igaz? De akkor, hogy lehet, hogy kivételeket tesszünk ezügyben? Hogy lehet, hogy törvényt kreálunk arra, hogy mi a normális és elfogadó párkapcsolati felállás? Honnan tudhatjuk egyáltalán, hogy mi a normális? Mert azt mondja ki a Biblia? Mert azt állítják a hatalmon ülő emberek? Mert ezt sugallja némelyik média?