Nagyon unom már. Harminc múltam, van egy hétéves kapcsolatom, de még nincs gyerekünk. Jó, azt még meg tudják „bocsátani”, hogy még nem vagyunk házasok, meg talán azt is, ha esetleg nem is leszünk. Ez a legkevesebb. De az felfoghatatlannak tűnik, hogy miért nincs még gyerekem. Egyre csak azt kérdezik: mire vársz?

fiatal főnök

Olga 43 éves és lassan tíz éve dolgozik ugyanannál a cégnél. Eddig nem volt panasza a munkahelyére. Ám a főnöke nyugdíjba ment és egy 27 éves fiatal férfi vette át a helyét. Ez pedig önmagába véve is elég volt ahhoz, hogy kivágja nála a biztosítékot.

A szabadakarat visszaszerzése

Az önbecsülés egyik legfontosabb eleme a szabad akarat. Ha nem figyel oda az ember, a megfelelési kényszer miatt felőrlik a hétköznapok. Emese egyre jobban elvesztette önmagát az állandó megfelelési kényszere miatt. Nem csak a munkahelyén, otthon is folyton azzal foglalkozott, kinek milyen szíve-vágyát teljesítse, és aztán szépen nemcsak önmagát veszítette el, hanem a szabadakaratát is. Szerencséjére vagy sem, az mindig utólag derül ki, eltörte a lábát, amikor elesett a kerékpárjával. Maga sem hitte először, de megtört a jég.

tisztelni és megbecsülni

Az, hogy nem voltál jó barát, az korántsem fedné le azt, hogy jutottunk el idáig. Te nemhogy jó barát nem voltál, de valószínűleg barát sem. Most már látom, te sosem a barátot láttad bennem, hanem a pénztárcát, a szolgát, a lábtörlőt. Mindennek néztél engem, csak annak, nem ami igazán voltam. Anyád helyett anyád, vagy ha úgy tetszik: testvéred helyett a testvéred. Hosszú idő kellett, de belátom: talán soha nem tiszteltél és nem becsültél engem.

változás

Érdekes történetnek voltam tanúja az egyik bevásárlóközpontban két pénztárosnő között. Mint kiderült, mindkettőnek huszonegy-két éves egyetemista lánya volt. Manapság minden nap valami érdekes történetbe futok bele. Nem olyan nehéz. A világ megváltozott az emberek idegesebbek sokkal türelmetlenebbek. Szerintem mindenkinek lenne egy- egy jó story-ja az elmúlt pár hónapból.

Hova lett az idő

Három hét nem tűnik soknak. Olyan értelmezésben biztos nem, hogy amikor aktívan cselekszünk és tudjuk milyen terv szerint haladjunk. Mert olyankor bámulatos módon pörögnek azok az órák és csak a legalapvetőbb teendőinkre jut idő, mint a fürdés, evés, alvás, kicsi Facebook görgetése, esetleg egy cikk elolvasása.