Prostikból áll az egész világ

Talán nem az egész… de az biztos, hogy sokakra igaz. Rengeteg embert meg lehet venni. Pénzzel, hatalommal, pozícióval, ékszerrel, de akár piával is. Miért? Mert gyengék? Mert a könnyebb utat választják? Ez a kényelmes? Nincs bennük olyan, hogy tisztesség, erkölcs, felelősség? Hová lett az emberi tartás? Mikor tűnt el? Vagy mindig is ilyen világot éltünk?

te sem gondolsz a jövőre

Nagyon sokan hirdetik és vallják azt, hogy: csak ma a fontos. Egyedül az számít, ami van. Ma kell szeretni, élni, mulatni, tanulni. Ez igaz. De ennek akkor van értelme, ha azt is tudod, mit akarsz. Hova tartasz. Mi a célod. Mert ha csak azt mondod: „Úgyis csak az számít, ami ma van, mit foglalkozzak én a jelennel, a jövő úgyis messze van és kiszámíthatatlan”, akkor ne csodálkozz, hogy sosem jutsz majd egyről a kettőre.

Kaméleonoké

De legalábbis ezt akarják elérni. Ez lenne a cél. Változz! Folyamatosan. Ha a világ egyet lép előre, akkor tarts vele te is. Ha lemaradsz, vagy ha nem akarsz, ki fogsz lógni a sorból és akkor számkivetett leszel. A társadalom peremére kerülsz, ahol a magány, meg esetleg a hozzád hasonlók várnak majd. És miért? Mert nem voltál hajlandó a világ legújabb trendjéhez idomulni.

thai box

Még tavaly rengeteget agyaltam, milyen mozgásformát válasszak. Közeledett a nyár és szerettem volna lefogyni, mire elővehetem a nyári rucikat. Utálok futni, és számomra unalmas is. Ha elhatározom, hogy itthon tornázom, nem lesz belőle semmi. A konditermek barátságtalanok. A fitnesz meg az aerobik még hagyján lenne, de az kicsit snassz önmagában, mert mindenki azt csinálja. Egyéniség vagyok, szerettem hát volna valami egyéni sportot választani, legalábbis olyat, amit nem minden második nő csinál. Így jutottam el a thai-boxhoz.

húsvét

Az én időmben még húsvét idején nagy sürgés-forgás volt. Egyrészt azért, mert tudtuk, hogy érkeznek a rokonok családi nagyzabálására. De nemcsak miattuk volt nagy készülődés, hanem mert tojást kellett festeni a locsolók számára. Sőt, volt olyan, hogy egymást kergettük szódásszifonnal a panelben. Csakhogy ma már a húsvét inkább a bezárkózásról szól és arról, hogy együtt telefonozik a család.

lennél prostituált

Képzeld el a következő szituációt: elveszíted az állásodat és jó ideje nem találsz másikat. A párod fizetése épp csak a rezsire elég meg nagyjából arra, hogy száraz kenyéren és vízen éljetek mert csak alkalmi munkákat végez. Mellette ott a lakás-, a kocsi hitel és talán még egyéb elmaradások is vannak. El tudnád képzelni azt, hogy eljuss arra a pontra, hogy prostituáltnak állj a pénz reményében?