házi karantén

Bianka HR-es nagy cégnél, de megoldották számára, hogy otthonról dolgozhasson a jelen körülmények miatt. Már csak azért is, mert van egy 8 és egy 4 éves gyerkőce. Digitális oktatás zajlik, óvoda pedig nincs. Ugyanakkor a férje, aki webfejlesztő, és rendszergazda, szintén megoldotta, hogy otthonról dolgozhasson. Vagyis együtt az egész család.

koronavírus

A csapból is a koronavírus folyik. Legyünk hálásak érte vagy kezdjünk bosszankodni? Sokan árgus szemekkel és fülekkel figyelik a sajtót, és várják a legújabb híreket, mert tudni szeretnék, mi zajlik a világban. Mások viszont úgy gondolják: megint csak felfújta a dolgot a média. Közben a mindennapjainkat egyre inkább a koronavírus határozza meg.

Tényleg nem lesz nyugdíjam

Évek óta ezt hallgatom. Majdnem tíz éve hangoztatják ezt a jóslatot, mint valamiféle átkot: neked úgy sem lesz nyugdíjad. Az átok pedig nem szűnt meg, mert mostanában is hallani. Azóta viszont már nem húsz, hanem harminc éves vagyok és már csak-csak elkezdett érdekelni, mi is lesz velem, ha egyszer megöregszem.

mamahotel

Norbi bizony az anyjával él, pontosabban a szüleivel. Emellett azért próbál randizgatni, de persze, amint meghallják a nők, hogy a szüleivel él, másnap – vagy még aznap este – köddé válnak. Mostában sok cikket olvasott a híres „mamahotelről” meg az életképtelen, szerencsétlen férfiaktól, akik nem mernek eljönni anyuci szoknyája mellől és nemrég jutott el arra a pont, hogy elege van abból, ahogy közvetetten becsmérlik.

Hónapról-hónapról élni

Ha nem te magad vagy ebben a helyzetben, akkor szinte biztosan ismersz olyat, aki komoly anyagi problémákkal küzd és hónapról-hónapra próbál megélni. De nem feltétlenül azért, mert folyamatosan szórja a pénzt vagy mert agyba-főbe veszi fel a hitelt, amit utána próbál visszafizetni. Sokkal összetettebb kérdés - ugyanakkor gyakorlatban sajnos nem túl nehéz – az, hogyan jut el valaki odáig, hogy hónapról-hónapra éljen.

 LMBTQ-karakter

Ha mozirajongó vagy, de legalábbis képben vagy azzal, mikor milyen filmek mennek, akkor talán az is feltűnhetett neked – mint sokan másoknak – hogy 2019-ben rengeteg LMBTQ-karakter szerepelt a filmekben. Jogos a kérdés: miért? Na, és ha tavaly egyre több volt belőlük, mire számítsunk idén?