virtuális világ

Szinte minden ismerősöm valamilyen mértékben telefonfüggő. Egy jó részük pedig virtuális világ függő lett. Nem telik el úgy nap, hogy ne játszanának pár órát a Facebook játékaival, mint a FarmVille meg a Candy Crush Saga és társai. Egyre kevésbé értem azt, miért adja fel valaki a valódi életét azért, hogy a virtuális valóságban „élhessen”?

Van értelme azt remélni, hogy 2021 bármivel is jobb lesz?

Most, hogy kibuliztunk magunkat otthon, és átléptünk 2021 kapuján, szép lassan elkezdhetnénk realizálni az idei évet. Természetesen még így az első hetekben nagyon sok ember hihetetlenül optimista. Terveket szövögetnek, álmodoznak, rápörögnek az újévi fogadalmaik beváltására. De mielőtt nagyon elrugaszkodnánk a földtől, egy pillanatra álljunk meg és gondoljuk át, mire is számíthatunk az évben!

2021: új kor köszönt ránk. Semmi sem marad a régiben.

Ez a nap is eljött. Végre búcsút inthetünk 2020-nak. Az embereknek meglehetősen vegyes érzelmeik vannak az idei évvel kapcsolatban, de egy biztosnak látszik: sokaknak okozott csalódást. Sok fájdalmat, kellemetlenséget, szomorúságot hozott. Nem meglepő, hogy a legtöbben tűkön ülve várják, hogy vége legyen. De vajon reménykedhetünk abban, hogy 2021 jobb lesz?

Jennifer Lopez

Legyünk őszinték: Jennifer Lopez k*rva jól néz ki 51 évesen. Egyszerűen könnybe lábad a szemem, ha ránézek és arra gondolok: bár csak én is így néznék majd ki. Pedig aztán én is sportolok, figyelek az étkezésemre és amennyit az átlagfizetésem megenged: költök a szépségemre. Egy biztos: a büdös életben nem érhetek a nyomába. Ahogy az emberek többsége sem. A kérdés az: jobb is így vagy sem?

ajándékba kapott idejével

Inkább írom azt, hogy „ajándék idő”, semmint „kényszerpihenő”. Az egész járványkérdés nézőpont kérdése. Egyesek képesek pozitívan tekinteni rá, vagyis meglátni benne a jót, mások meg csak a rosszra koncentrálnak. Tudod, ez tipikus a félig pohár esete. Most félig tele van vagy félig üres? Ugyanez a helyzet az idővel. A házi karantén, meg a különböző korlátozások miatt tulajdonképpen egy csomó időt kaptunk. De úgy tűnik, hogy a legtöbb embernek lövése sincs arról, mihez kezdjen vele!

karácsonyi vásár

Amióta csak kiderült, hogy idén bizony elmaradnak az adventi vásárok meg a szokásos karácsonyi programok, rengetegen hőbörögnek. Ha még az embernek ebből származik a megélhetése: megértem. Máskülönben hogy a frászban tudnak az emberek amiatt picsogni, hogy nem mehetnek shoppingolni meg szórakozni?