Melyiknek van több értéke? A pénznek vagy a szépségnek? Könnyen elintézheted a kérdést egy vállrándítással és mondhatod azt, hogy természetesen a pénznek van nagyobb értéke. A pénz egyet jelent a hatalommal. Bármi elérhető és megszerezhető vele. A pénz ajtókat nyit meg. Csakhogy, ha jobban belegondolsz, mindez a szépségre is igaz.

 

 

 

szepseg vagy penz 01

kép: thesuperblogcoach.com

 

Nem szabad lebecsülni a szépséget. Azért nem egy példát ismerünk a történelemből, mikor óriási fejetlenséget és káoszt okozott egy szép nő. Boleyn Anna elcsábította VIII. Henriket és elérte, hogy elváljon Aragóniai Katalintól. Hordalandi Eirik király lánya, Gyda pedig kijelentette, hogy addig nem megy III. avagy Fekete Halfdanhoz, amíg nem lesz övé egész Norvégia. Tíz évvel később összeházasodtak. Mata Hariról, a híres kémnőről csak hallott már mindenki, aki képes volt a férfiakat az ujja köré csavarni, akik úgy csiripelték el neki a kis titkaikat, mint egy jóllakott kanári.

 

Szóval igen, a szép nő – sőt, akár férfi - bármire képes. Ahogy fordítva is igaz: egy gyönyörű nőért egyesek akármire képesek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szépség hatalom. Házasságokat tehet tönkre vagy épp azt érheti el, hogy egy hónap alatt megköttessék. Munkahelyek kapui és pénztárcák nyílnak meg előttük. Fényes karriert és hírnevet ígérhet, amelyek révén pénzhez juthat. A szépség is képes lehetőségek tárházát megnyitni, pláne olyannak, aki képes használni. Természetesen egyeseknek elég ránézni a szép nőre és már el is olvadtak, de ha a szépséghez ész is társul, akkor aztán jaj annak, akire a szép nő kivetette a hálóját, mindegy milyen célból tette. Az, aki szép, valahol mindig is kiváltságos is, hiszen mi földi halandók, szeretjük a szépséget. Jól esik a lelkünknek, kellemes érzéssel tölt el bennünket.

 

Kétségkívül megvannak a maga előnyei a szépségnek. Akárcsak a pénznek. Akinek pénze van, nem kell dolgoznia – bár egy szép nő is elérheti ezt - vagy megoldhatja, hogy a pénze további pénzt fialjon. Vállalkozás, üzlet, akármi, ami tovább termeli. A pénzes ember feleséget, férjet vehet vagy legalábbis szeretőt, szexet. Nem beszélve a barátokról. Már ha persze ez a pénzzel rendelkező vágya. Más inkább a pénzét jótékonyan használja fel, segít a családjának vagy a rászorulóknak. A pénzzel önmagában is elérhető, míg egy szép nőnek – vagy akár férfinak – előbb el kell érnie, hogy észrevegyék és valamiképp hozzájusson a pénzhez.

 

szepseg vagy penz 02

 

Ugyanakkor a pénzzel szépséget is lehet venni manapság. Egy pár misi a plasztikai sebésznek és új embert varázsolhat belőlünk. Na, és itt van a kutya elásva. A szépség egyszer véget ér. Mindegy, hogy mennyire változnak a szépségideálok és hogy egyáltalán kinek, mit jelent a szép. A fiatal, illetve az érett szépség a nyerő. Nem számít, hogy mennyire tartja jól magát valaki, egyszer eljár az idő felette. Persze jó pénzekért lehet kicsit késeltetni az öregedést, de nem az örökkévalóságig. Amíg a szépség egyszer véget ér, a pénz sosem. Max ha totálisan elköltik.

 

De visszatérve még a pénz csodás előnyeire: a pénzzel olykor életet vehetünk. Menthetünk. Lehet, hogy a szép nő bepróbálkozhat a világhírű orvosoknál, de ha épp nincs szerencséje, nem fogják megműteni a kedves rokonát csak a két szép szeméért. Bár, ha a szépség hajlandó egy kis extrát is nyújtani, akkor kitudja! Hiszen a szépség és a szex együtt veszélyes, kívánatos elegy. Ez a kombó megint csak képes ajtókat döngetni.

 

Ezek után úgy tűnhet, hogy az ember jobban jár, ha pénze van. Mindegy, hogy milyen célokra akarja használni, látszólag többet érhet vele. Mindkettőt lehet okosan is használni és balgán. Arról pedig nem szabad megfeledkezni, hogy nem minden embernél jelent biztosítékot a pénz, sem pedig a szépség. Akadnak olyanok, akiket nem hat meg a szép nő látványa, mindegy mennyire gyönyörűséges és hogy könyörög. Ugyanúgy ki kell várnia a sorát a hipermarketben vagy a rendelőben.

 

szepseg vagy penz 03

 

Mint ahogy másokat a pénz nem hat meg. Nem érdeklik mennyire gazdag valaki, akkor sem fog vele előbb foglalkozni vagy neki dolgozni. Ugyanis az ilyen emberek rendelkeznek még azzal a csodával, amit úgy hívnak: erkölcs. Van értékrendjük és azzal együtt elveik, ami egy csodálatraméltó dolog, pláne a mai világban.

 

Összességében nézve, mindkettőnek megvan a maga hátulütője is. Sokszor a szép vagy épp pénzes embereket is csak érdekemberek veszik körbe és kihasználják őket. Gondolj bele, mennyi elvárást is támaszthatnak velük szemben. A pénzesnek mindig segítenie kell, a szép nőnek meg a testét kell különböző módokon áruba bocsátania. Az életük állhat egy merő görcsölésből: mi lesz, ha egyszer megöregszem. Mi lesz, ha elfogy a pénzem. Tehát irigyelni sem kell őket annyira.

 

Úgyhogy nem is olyan könnyű erre a kérdésre felelni, hogy melyik a jobb. Mindenesetre, amíg várod, hogy megjelenjen a dzsinn és megkérdezze melyiket kéred, gondold át alaposan, hogy hosszú távon melyikkel fogsz jól járni!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Vajon a pénz tényleg megváltoztatja az embert?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!