A 38 éves Laura egy gyönyörű nő. Tipikusan olyan, aki vonzza a tekinteteket. Csinosan és elegánsan öltözik a munkája miatt – pszichiáter – vagyis sosem próbálta azzal ingerelni a környezetében lévő férfiakat, hogy túl sokat mutat magából. De, aki szép, az szép. Ráadásul sokat utazik és gyakran egyedül, mert nem az a fajta, aki barátokra vagy másokra várna ahhoz, hogy éljen. Épp emiatt, gyakran került már veszélyes helyzetbe…

 

 

boxolni hogy megvedjem magam 01

Kép: fiks.al

 

Már régóta utazgatom. Amikor csak időm engedi, kisebb-nagyobb kirándulásokat teszek külföldön, illetve belföldön. Azelőtt pedig gyakran jártam szórakozni a barátaimmal, de manapság is előszokott fordulni, hogy hol a munka, hol egy parti, vagy rendezvény miatt később érek haza. Nagyon sokáig nem volt kocsim és a tömegközeledést kellett választanom. Kész horror volt néha éjszaka a városban közlekedni.

 

 

Aztán egyszer, még évekkel ezelőtt, egy parkos részen rövidítettem le az utat hazáig. Jól kivilágított rész volt. Azon kaptam magam, hogy valaki van a hátam mögött. Követ. Már jó ideje követett. Ahogy én gyorsítottam, úgy ő is. Annyira megrémültem, hogy futásnak eredtem és akkor ő valahogy utolért. Rám rontott és letepert a földre. Lakott terület volt, meg kellett volna valakinek hallania a kiáltozásomat, segélykérésemet, de senki nem tette. Ha valahogy nem rúgom lágyékon, biztos, hogy megerőszakolt volna. Hazáig futottam, mint az őrült.

 

Aznap szembesültem először és sajnos nem utoljára a világ szörnyűségeivel. Hogy vannak férfiak, akik azt hiszik, elvehetik a pénzedet, az ékszeredet, a testedet vagy akár az életedet. Ezért futni kezdtem. Arra gondoltam, ha ne adj’ Isten még egyszer ilyen helyzetbe keverednék, legalább le tudjam futni az illetőt. Mellette pedig paprika spray-t tettem a táskámba. Sajnálatos módon egy másik incidensnél, mikor a barátnőmmel nyaraltam nyáron Horvátországban, Splitnél, rá kellett jönnöm, hogy nem sokra megyek vele. Két férfi inzultált bennünket egy szórakozóhelyen. Az egyikük kikapta a táskát a kezemből, így lehetőségem sem volt elővenni. A barátnőm vágta pofon az egyiket és akkor elrohantunk.

 

boxolni hogy megvedjem magam 06

 

Akkor megfogadtam, hogy többé nem fogok menekülni. Nem akarok mindig én lenni az, aki elszalad, mert ha nem, akkor megerőszakolnak vagy kirabolnak. Elegem lett az állandó inzultálásból, az örökös félelemből. Ezért súlyzózni kezdtem otthon és konditerembe járni. Ott mesélte a fitnesz edzőm, hogy fitnesz mellett bokszolni is jár. Sokáig vonakodtam tőle, mert túl férfias sportnak találtam. De csak rábeszélt egy edzésre, hogy legalább próbáljam ki.

 

Már az első órán úgy éreztem, megtaláltam, amit keresek. Pedig már azt kezdtem latolgatni, hogy fegyvert szerzek. De akkor jött a boksz. Megtanultam ütni és védekezni. Hatalmas önbizalomra és magabiztosságra tettem szert. Heteken belül azt éreztem, hogy képes vagyok megvédeni magamat és nem kell már félnem. Sokkal bátrabban mentem haza a munkából vagy bárhonnan máshonnan éjszaka. Elmertem egyedül is utazni, holott mindenki féltett.

 

boxolni hogy megvedjem magam 02

 

Akárhányszor úgy látszott, hogy ki akarnak velem kezdeni, már eleve sokkal határozottabban léptem fel és nem rettentem meg, mint egy kisnyúl. Nem kapott el a pánik, hogy Úristen mi lesz, bántani akarnak. Ritkán, de előfordult, hogy ennyi is elég volt. Sajnos nem egyszer ütöttem meg már meg férfit. Emlékszem az első alkalomra. Egyedül voltam Cipruson. A férfi elakarta venni a kézi poggyászomat. Ösztönből olyat kapott, hogy eltörtem az orrát. Elrohant. Addig még soha nem éreztem ahhoz foghatót. Elöntött az adrenalin, a boldogság és a mámor. Képes voltam megvédeni magamat. Nem ártottak nekem. Elkapott a sírás, olyan boldog voltam.

 

Azóta tényleg semmitől sem félek. Bátran járok-kelek a világban, amikor akarok. Nem növesztettem gusztustalan óriásizmokat és nem lettem férfiasabb sem. Magabiztosabb és erősebb lettem, ezt pedig mások is észrevették. Közöttük a párom is, akit egy konferencián ismertem meg. Az ő szakterülete a kriminál pszichológia. Neki is elmeséltem, ahogy másoknak is – ha kérdezik – hogy a boksznak köszönhetem kisugárzásomat és a határozottságomat. Először kinevetett, hogy egy ilyen szép nő, mint én, hogy is bokszolhatna és eldicsekedett azzal, hogy ő meg karatézik. Arra kért, hogy mutassam, meg mit tudok. Az izmaimon kétségkívül elcsodálkozott, de neki ez nem volt elég. Mutattam neki egy-két fogást, de még mindig azt mondta, hogy ez csak hobbi.

 

boxolni hogy megvedjem magam 07

 

Aztán egyszer el jött velem órára és látta, hogy ez nem vicc. Nem valami csajos hobbi, hanem kemény sport. Sőt, egyszer mikor együtt voltunk mulatni és egy pár percre magamra hagyott, odajött hozzám egy férfi és kikezdett velem. Minden szép szó és hárítás ellenére, kezdett erőszakoskodni, mikor keményen beleütöttem a villába. A férfi felkiáltott és elcsodálkozott. Ádám pont látta. Onnantól kezdve nem viccelt velem e téren. Tisztában van azzal, hogy meg tudom védeni magam és ha nem vagyunk együtt, de későn megyek haza, nem aggódik értem.

 

boxolni hogy megvedjem magam 03

Ahogy én se érte. Erős, magabiztos ember, és szörnyen izmos. Sokszor pont ezért kötnek bele, de már én is szemtanúja voltam annak, hogy őt sem kell félteni. Jó látni egy ilyen férfit, akinek van tartása, kiállása, nem él vissza a testi erejével, de ha nem hagynak neki más választást, megvédi magát vagy akár a kedvesét. Annyiszor látok olyan párokat, ahol a férfi nem képes megvédeni a barátnőjét. De még olyat is láttam, hogy a nő védte meg a férfit. Borzalmas.

 

Ádámnak és nekem is a sport az alapvető lételemünk. Sokat tanultunk már egymástól is. Sosem akar elnyomni, felém kerekedni és kakaskodni, hogy ő a férfi, az erősebb, majd megvéd. Egyenlő félként bánik velem minden téren. Sosem becsül le. Elismeri a szakmai téren, a mindennapokban és a sport terén is a tudásomat. Ő megerősít, nem pedig gyengít. Igazi férfi.

 

Vele vagy nélküle, de biztonságban érzem magam.

 

boxolni hogy megvedjem magam 08

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Egy alfahímnek van szíve?

 

 

Hair&Style: Nagy Bea +3620 294 14 67

 

Smink: Rusznyák Gyula

 

Fotók: Kiss Roland  

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!