Természetesen mind mások vagyunk és egy kicsit mindenki másképp kezeli a járványhelyzetet. De nagy átlagban elképesztő különbséget lehet látni aközött, ahogy a felnőttek és a fiatalok kezelik a járványhelyzetet.

 

 

 

pandemia generaciok 01

kép: pinterest

 

Mindenütt lehet látni a jelenséget, miszerint az emberek életöröme fogytán van. Leginkább a felnőttekké. Ezt akárhol megfigyelted, még egy táncórán is: a fiatalok boldogan mosolyognak élettel, vidáman végzik a mozdulatokat. Még egy-két szelfit is lőnek közben. Láthatóan elégedettek magukkal: ügyesnek, szépnek gondolják magukat. A szünetben osztják egymásnak meg a világnak észt. Szerintük a világgal van a baj, és érdekes módon, mindenki rosszul kezeli a helyzetet, csak ők nem. Készülnek az új TikTok videók, amelyekben mindent megszakértenek. Talán te is észrevetted, hogy a mai fiatalságnak mindenre van megoldása és magyarázata. Ők az igazság abszolút tudói, legyen szó a vírushelyzetről, bármilyen más világi problémáról vagy éppen a munkakeresésről, szépségről, bármiről. Mindenhez értenek.  

 

Biztos neked is megvan a véleményed a mai fiatalokról. Egyesek szerint rohamosan züllenek. Erről idekattintva olvashatsz.

 

Az iskola mellett abból állnak a napjaik, hogy megtervezzék a következő összejövetelt, házi bulit, és hogy tonnaszámra gyártsák a videókat meg a posztokat, amelyekből nemcsak az derül ki, mennyire szexik, tehetségesek és fotógének, hanem, hogy milyen okosak is!

 

Tehát mennyire érdekli őket a járványhelyzet? Igazából semennyire. Leszarják. Tisztelet a kivételnek. Egyedül az bántja őket, hogy nem tudnak moziba menni, zárba vannak a kocsmák, a bulizóhelyek, meg nem tudnak utazgatni és este nyolcra otthon kell lenniük. Semmi más téren nem érdekli őket a pandémia, hiszen a maszkviselésből is divatot csináltak. Azt sem tudják pontosan mi történt vagy mi történik, de mégis határozott véleménnyel vannak róla és ez pedig a „szar és kész.”

 

pandemia generaciok 02

 

Ezzel szemben hogyan élik meg a szülők, illetve a felnőttek java része a járványhelyzetet? A táncórás példán mutatva be: olyanok, mint a múmiák. Nem mosolyognak, hanem feszülten koncentrálnak. Abban sem vagyok biztos, hogy a táncra, sokkal inkább arra összpontosítanak, hogy utána még be kell vásárolni, megfőzni, mosni egyet, tanulni a gyerekkel, majd beugrik a hülye főnökük, aki egész nap idegesítette őket, hogy holnap kezdheti vele újra a vitázást. Amikor egymásra néznek, erőltetetten elmosolyodnak, de lerí róluk: szenvednek és tele van a tökük.

 

 

A szünetben pedig össze is gyűlnek egy kiadós panaszkodásra. Legalábbis a csoport java része nyíltan vállalja, hogy fáradt, leterhelt, depressziós. Egy részük pedig úgy tesz, mintha minden rendben lenne, de közben nagyon is jól tudják a többiek: ugyanúgy szenved, csak megjátssza magát. Közben, ha az ember megfigyeli őket: egymást teszik stresszbe. Szabályosan versenyt csinálnak abból, ki tud rosszabbat mondani. Egyre csak találgatnak a jövőt illetően és úgy telik el ez a rövid szünet, hogy az ég egy adta világon semmi kedveset és bíztatót nem mondtak a másiknak, inkább csak jól lehúzták egymást.

 

Csak azt ne mondja nekem valaki, hogy ez „normális”, mert egyből agyvérzést kapok. A fiatalság még gondtalan, persze, hogy örülnek. Hogy a hóhérba lenne ez normális? Egyrészt a fiataloknak is meg lehet a maguk gondja, de tény, hogy talán kevésbé szembesülnek azzal a napi szarral, mint a felnőttek. De az egyáltalán nincs rendjén, hogy a felnőttek java része bezombul, magába fordul vagy gyűlölködik, csak mert nem alakulnak fényesen a dolgok.

 

Persze, megértem őket: leterheltek, hiszen dolgoznak látástól vakulásig, a nők meg gyereket nevelnek, viszik a háztartást és úgy összességében nézve kevesebb idejük van önmagukra a felnőtteknek. Tengernyi okuk lehet feszkózni: a munkahelyi balhék miatt, a saját vállalkozás fenntartása vagy éppen az egyéb magánéleti gondok okán.

 

pandemia generaciok 03

 

És igen, tény, hogy a mostani helyzet abban is meggátolja őket, hogy beüljenek a barátaikkal kávézni egyet, elmenjenek szórakozni vagy éppen a párjukkal randizzanak. Mindenki átállt online kapcsolattartásra, ami lássuk be: mégsem az igazi. Nem pótolhatja az élőbeszédet, az ölelést, a kézfogást vagy az illető melegségét, ami árad belőle. Ráadásul így sokkal könnyebb elfelejteni egymást, hiszen nincs egy fix, beígért találkozó, így az írogatások elmaradnak, ahogy a hívások is. Meg aztán egy rázós, fos nap után nem mindenkinek marad energiája trécselni egyet a barátnőjével pedig meglehet, hogy épp az dobná fel.

 

Mi marad hát? Hogy otthon, egymáson vezetik le a feszültséget vagy a közösségi médiában. Mindig vannak lehetőségek, hogy az ember kiélje magát, miért ne éppen egy poszt vagy fénykép alatt tenné meg? Rengeteg önfejlesztő, barátkozós, egymáson segítő csoport van, amik jelenleg tele vannak önbizalom- és szeretethiányos, idegbeteg emberekkel, akik keresik a lehetőséget, hogy végre kicsit beoltsák egymást. Így merd megírni a kellemetlen tapasztalatodat egy csoportban…

 

Oké, azért akadnak emberek, akik jól érzik magukat. Szerencsére léteznek még boldog felnőttek, akik nem savanyodtak be. Lehet, hogy nem tökéletes az életük, de mégis képesek örülni és feltalálni magukat. Ez nem szerencse, hanem hozzáállás kérdése. Az ilyen emberek pozitív gondolkodásúak vagy jól megválasztott környezettel bírnak, ahonnan szeretetet, segítséget, támogatást kapnak.  Na jó, itt talán egy kis szerencse is közre játszhatott.

 

Vagy pedig éppen azért boldogok, mert lopnak, csalnak, hazudnak, átlépnek mások felett, vagyis a gátlástalanságuk a sikerük és boldogságuk titka. Mindig is voltak ilyen emberek. Sose törődtek mások helyzetével, igényeivel, csak a sajátjukéval. Nem csoda, ha ők minden körülmény között remekül érzik magukat. Hogy a francba ne állna mosolyra a képük, mikor másokat a földbe döngölve egyengetik útjukat?

 

De ne csessze már meg az ég, hogy a tisztességes, becsületes ember meg görnyedjen meg a depressziótól és a stressztől. Ez nincs rendjén! Persze ahhoz, hogy jobb legyen számukra, nekik is lépniük kell, és ezt először fejben kell megtenniük. Akármennyire is pocsék életkörülményeik legyenek, ettől még nem lesznek kevesebbek. Semmi okuk az önbizalomhiányra. Ugyanolyan értékesek, mint bárki más. A cikk eleji példát nézve: az anyuka is láthatná magát egy szexi, ügyes, tehetséges nőnek. De nem akarja. Vajon miért?

 

Mert ciki lenne? Gáz, ha valaki jól érzi magát? Ha mondjuk negyven felett táncol és bohóckodik?  Miért húzzuk le azokat, akik minden körülmény között jól érzik magukat és elégedettek magukkal? Egy támogató, megértő környezetben sokkal több ember lenne boldog. De sajnos manapság ilyenek az emberek: a kudarcaikat gyűlnek össze megbeszélni, meg azt, hogy milyen rossz nekik, mennyire pocsék az életük, és nem azt, milyen csodálatosak. Nem keresik a pozitív pillanatokat, a jó dolgokat az életükben. Amíg továbbra is abban versenyeznek, hogy kinek szarabb, nem is fog javulni a helyzet.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hálásak lehetünk 2020-nak, mert megmutatta, milyenek is vagyunk valójában

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!