Megkérdezte egy kolléganőm, hol veszem a ruháimat, mert mindig annyira csinosan vagyok öltözve. Én pedig erre azt feleltem, hogy másodkezű ruhaboltokban meg a netről a különböző ruhacserés csoportokból. Azt mondta: én ezzel nem büszkélkednék.

 

 

ciki turkalo 01

Kép: forbesjapan.com

 

Majdnem elgurult a gyógyszerem, de még volt annyi lélekjelenlétem megkérdezni, hogy miért ne? Az előbb mondta, hogy csinos vagyok, nem szakadt felmosórongyokban járok. Ergo ezt azt jelenti, hogy lehet szép, elegáns, csinos, mindenféle ruhát találni a neten meg a turikban, méghozzá sokkal olcsóbban.

 

Azt felelte, hogy szerinte akkor is ciki, hogy mások megunt és levetett ruháit viselem. Pláne egy jól menő cégnél, ahol fontos a megjelenés és hogy az ember adjon magára. Különben is, hogy a francba nem félek attól, hogy elkapok valakitől valamit?

 

Ezt a sötétséget… megkérdeztem hallott-e már a mosógépről. Meg hogy hosszú évek óta vásárolok ilyen helyekről és egyszer sem ragadt rám senki tetve meg gombája. Ráadásul megint vissza kellett térnem az eredeti felálláshoz: ő maga mondta, hogy csinos vagyok. Akkor miért köt bele a megjelenésembe? Jól öltözött vagyok, csak nem márkás göncöket hordok. Egyrészt azért, mert nem tehetem meg, hogy Ralp Lauren, Hugo Boss, Versace meg a többi hasonló luxusboltban vásároljak. De esküszöm, mikor hónapokkal ezelőtt betértem egy Zarába, öt perc után sarkon fordultam, mert az jutott az eszembe: basszus, ennek az árából öt, ha nem mindjárt tíz másik ruhát vehetnék! Nem mondom, hogy nekem a minőség nem számít, de lehet ma már olcsón kapni jót. Másrészt sokszor ezekbe a márkás ruhákba is belefutok áron alul, mert valaki megunta az övét. Miért lenne büdös az ő ruhája, ami ugyanaz, csak éppen használt?  

 

Bár egyáltalán nem vagyok márkafan. Talán azért, mert még egy középkategóriás márkaboltban sem találok magamnak ruhát. Egyszerűen egyik sem tetszik, nem az én világom. De ezzel nem vagyok így egyedül. Van egy molett barátnőm, aki szintén összeveszett lélekben az ilyen ruhaboltokkal. Akárhányszor bement magának ruhát nézni, azzal kellett szembesülnie, hogy nincs a méretében. S-esből dögivel van. Na, de L-ből XL-esből olyan, mintha sokkal kevesebbet gyártanának. Vagy, ha még talál is, akkor meg felmerül benne a kérdés: azok, akik tervezik a ruhákat, biztos embereknek szánják? Nem próbababáknak? Egy L-es felső, ami jó mellben, az szűk karban vagy rövid az alja. A nadrág, ami csípőben oké, az tuti szorít a vádlinál vagy nem lehet benne leguggolni. Sőt, van, hogy rá se megy a nadrág, elakad a combjánál, pedig van egy hasonló nacija otthon, ugyanabban a méretben… na, akkor mi van?! Egyszerűen rejtély, hogy tervezik a ruhákat. Azokról az otromba tükrökről nem is szólva, amik a boltokban vannak. Akárhányszor bemegyünk, érdekes módon mindegyikben zsírosbödönnek tűnünk.

 

ciki turkalo 02

 

Tehát… ha nem lenne így is darabokban a szívünk, hogy nem találtunk megfelelő ruhát magunknak, a tükörképünk egy húsvéti kötözött sonka, ami még ki is röhög bennünket, akkor utána vagy közben gyakran még az eladók bunkóságával is szembesülnünk kell. Én is, de ő is alig járt még olyan helyen, ahol kedvesek lettek volna. Minek dolgoznak ott, ha ennyire utálják a munkájukat vagy az embereket? Még nagyon régen odamentem egy eladóhoz, szépen, illemtudóan, kedves hangon elcincogom, hogy van-e esetleg a kezemben lévő felsőből M-es, mire rávágta: NINCS. Próbáld meg az S-eset.

 

Meg az én anyámat…

 

Persze mondani sem kell, ő és a többiek mind S-esek, nekik biztos akad ruha. Valamiért csak a csontkollekciókat meg a Miss Hungary várományosait alkalmazzák ilyen helyeken. Engem meg végig mért egy olyan pillantással, hogy „Talán nem kellene annyi péksütit zabálni!”, mire az én tekintetem meg azt üzente: Kapd be a nagylábujjamat, nekem kétszer nagyobb csöcseim vannak, mint neked és nem a nutellás croissantokból hordtam össze.”

 

Úgyhogy néhány ilyen incidens után teljesen kiábrándultunk a márkás ruhaboltokból és beleszerettünk a turikba. Oda bemész és békén hagynak. Ott minden ruha egyedi, egy, maximum két darab van belőle. Sokszor sokkal nagyobb a választék, és ha még sajnálod is, hogy az egyik nincs a méretedben, szinte biztosam találsz egy – ha nem mindjárt ötven - olyat, ami meg garantáltan jó lesz rád. Jó, nem mondom, néha ilyen helyeken is kibabrálhat az emberrel a tükör, de többségében mégiscsak azt mutatja: egy istennő vagyok. Talán csak azért van így, mert ezt akarom látni, jobban kedvelem a másodkezű ruhaboltokat, de akkor is tény, hogyha bemegyek egy-egy ilyen üzletbe, mindig több ruhát találok magamnak. Arról nem is szólva, hogy tízet veszek annyi pénzből, amennyiért egy márkaboltban egyet vennék.

 

ciki turkalo 03

 

Ezért szeretek a netről vásárolni, a mindenféle cserebere csoportokból. Ott is akadnak bunkó emberek, de szerencsére rengeteg a kedves eladó. Ha tudod a méreteidet vagy megkérdezed a ruha méreteit és elküldik, úgy vásárolhatsz magadnak olcsón, fantasztikus ruhát, hogy kis sem kellett érte lépned a lakásból. A legtöbbször pedig olyan darabokat találsz, amik nem köszönnek vissza az utcán. Általában simán felismered a különféle ruhaboltok tipikus kollekciót, ruhadarabjait és van, hogy három ugyanolyan ruhát viselő nő jön veled szemben. Olyan jó érzés, mikor tudod, hogy te vagy a kakukktojás. Megbámulják a ruhádat, látszik, hogy másoknak is tetszik és tudod: ez bizony nem fog egy hamar szembejönni. Így az ember különlegesnek, egyedinek érezheti magát.

 

Szóval ciki vagy nem ciki, én bevallom, hogy turkálókból vannak a ruháim. Ettől még korán sem érzem magamat kevesebbnek. Régen rossz, ha valakit ez alapján ítélnek meg, hol vásárol. Mindenesetre én biztos nem teszem, mert tudom, hogy jó. De hát mások vagyunk, nincs ezzel semmi baj, én sem fintorgok arra, aki drága márkás ruhát visel még akkor se, ha ő engem valamiért szíve szerint mégis leköpne…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Érezzem rosszul magamat azért, mert sovány vagyok?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!