Rengeteg 30 és 40 év feletti ismerősöm, barátom van. Sokuk igencsak jól képzett. Vannak közöttük könyvelők, bérszámfejtők, ügyvédek és még hosszasan sorolhatnám, de nem az a lényeg. Hanem, amit mondanak. Ugyanis akadnak közöttük munkanélküliek. Őszintén szólva az is aggasztó, amit nem mondanak, de az arcukra van írva. Az elkeseredettség, a reményvesztettség, hogy senkinek sem kellenek, senki sem akarja alkalmazni őket. Mert a fiatal munkaerő a nyerő…

 

 

nem kap munkat harmincot felett 01

 

Kép: de.linkedin.com

 

Talán nem mindenki tapasztalta így és vannak köztetek olyan szerencsések, akik 30, 40 év fölött váltottatok munkát, akár kényszerből, akár más hatására, és könnyedén, rövid idő alatt kaptatok munkát. Ez nagyon pozitív, szívből örülünk neki. Ám sajnos nem mindenki mondhatja el magáról.

 

Gábor 37 éves. Hosszú évek óta mérlegképes könyvelő és nagyon jó a szakmájában, ismert cégeknél is dolgozott. Csakhogy az utóbbi munkahelye megszűnt hat hónappal ezelőtt. Azóta munkát keres. Temérdek helyre beadta a jelentkezését és a legtöbb helyről még csak vissza sem írnak. Ez alapból egy általános probléma, mert értem én, hogy rendkívül leterheltek a HR-esek meg a főnökök, de egy „sajnálom, nem felelet meg” levél vagy hívás mindenkinek járna.

 

 

Tehát Gábor is kitartóan vár a válaszokra. Szerencsére néha azért megkapja a lehetőséget és behívják. Megvillantja az egyébként lehengerlő formáját, mivel rendkívül karizmatikus ember. Az önéletrajza kifogástalan, egyszerűen semmibe sem lehet vele kapcsolatban belekötni. Sokszor még a munkabérrel kapcsolatban is egyezik a véleményük. Mégis sokáig értetlenül állt azzal szemben, hogy minden klappol, mégis elutasítják. De miért?

 

nem kap munkat harmincot felett 04

 

Erre egyszer egy interjúztató adta meg a választ. „Fiatalabb munkaerőre lenne szükségünk.”

 

Ugyanígy koppant egyszer Bernadett is a 34 évével, aki tökéletesen beszéli a spanyolt, az angolt és az olaszt, ezért éveken át tartotta egy cégnél a külföldi partnerekkel a kapcsolatot és ügyeket intézetett. Nála is minden pipa volt, egy valamit leszámítva. Finoman, udvariasan, de csak-csak azt tudakolták van-e gyereke, mekkorák, mennyit kell rájuk vigyázni, ki megy értük az iskolába. Vagyis előbújt a szög a zsákból: Nem elég fiatal, nincs ideje eleget dolgozni.

 

Már az én fülembe is eljutott több HR-estől is, hogy ahol ők dolgoznak, ott keményen megy a szűrés és aki már elmúlt harminc, azt se szívesen akarják behívni interjúra. Nem azért, mert ők ezt akarják, hanem mert ezt az utasítást kapták a felettesüktől: a harmincnégy-öt felettiek önéletrajzát dobják is egyből a kukába.

 

Mégis mit akar a hazai munkaerőpiac?! Fiatal, egészséges, munkaképes, jól képzett, nagy teherbírású embereket. Hát ez igazán remek, csak több sebből vérzik a dolog. Kezdve azzal, hogy aki nagyon friss és zsenge munkaerő, nincs elég tapasztalata. Persze ettől még nagyon is kell nekik lehetőséget adni, de miért kell közben kiszorítani azokat, akik tapasztaltak? Másrészt ezek a bizonyos mai fiatalok, híresek arról, hogy lusták és nem szeretnek dolgozni. Nem elég motiváltak és sokszor még a becsületesség is hiányzik belőlük. Ilyen link munkaerőre vágynának? Nem lenne jobb a lojális, a felelősségteljes, érett felnőtteket választani, akikre lehet számítani?

 

nem kap munkat harmincot felett 02

 

Igen, a fiatalok kétségkívül sokat bírhatnak, túlórázhatnak, ha akarnának. Meg nincs annyi kötöttségük talán, mint a középkorúaknak, hogy várja őket a feleség meg két poronty. Nem is beszélve arról, hogy mindenféle ízületi, hát-, és gerincproblémával küzdhetnek, (ha esetleg nem tartják eléggé karban magukat) ami miatt lehet, nem repesnek 38 évesen a túlóráért meg a plusz munkákért. De nem diszkrimináló ez alapján szűrni az embereket? Kinek van partnere, családja vagy milyen az egészsége? Ha elmúlt 35, az ember húzza le rolót? Miközben sokkal jobb munkaerő is lehetne, mint a fiatalabbak?

 

nem kap munkat harmincot felett 03

 

Arról meg már ne is beszéljünk, ha az ember elmúlt 40, akkor végképp kisebb eséllyel fut neki az álláskeresésnek, kivéve ha legalább papírja van valamilyen betegségéről, problémájáról, mert akkor mindjárt kaphat munkát, hiszen be lehet söpörni utána az adókedvezményeket. Ezért is keresnek sokszor nagyi korabeli munkaerőt. Úgyhogy ez valahol vicc, hogy a mondjuk egészséges, munkaképes, jó képességekkel és tapasztalatokkal megáldott középkorúakat nem akarják éppen foglalkoztatni sok helyen. Persze, meglehet érteni a munkaadókat, ha nagyon megakarjuk, hogy biztosra akarnak menni és nem szeretnék, ha valaki állandóan betegszabin lenne vagy nem óhajtana többet dolgozni a kelleténél, márpedig ők is pénzből élnek és azt pedig termelni kell.

Csakhogy a világ nem így működik. Nem működhet így, ilyen számító és kissé aljas módon, hogy nem adnak lehetőséget a 30 felettieknek.

 

Még szerencse, hogy vannak munkaadók, akik nem így gondolkodnak. Akik meglátják az értéket ebben a korosztályban és szívesen adnak nekik munkát. Akiknek nem csak a pénztermelés a fontos és nem egy robotot akarnak felvenni, hanem egy hús-vér és értékes embert. Csak kár, hogy nincs belőlük több, és hogy a Gábor és Bernadett féléknek hosszú hónapokig kell várniuk arra, mire valaki meglátja bennük a gyöngyszemet és végre munkát ad nekik. Mert ők legalább igazán dolgozni akarnak!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

30 éves vagyok és már csak 5 évem van hátra – Miért is vállaljak gyereket 35 előtt?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!