Idén is megkaptam. Szar ember vagyok. Unalmas, besavanyodott, aki nem harminc, sokkal inkább hetvenéves vén mama, mert nem akarok bulizni szilveszterkor. Mégis, milyen ember vagyok, hogy nem szeretek bulizni, szívesebben maradok otthon, mintsem elmenjek táncolni meg vedelni. Vagy ahogy egyes ismerőseim csinálják: bedrogozni, padlóra inni magamat, összefeküdni egy idegennel, reggel meg a saját hányásomban feküdni valahol.

 

 

szilveszter egyedul otthon 01

kép: zmones.lt

 

Nem mondom, hogy mindenki ilyen vadul búcsúztatja az évet és hogy csak ezt jelenti a bulizást, de vannak ismerőseim, akinek erről szól a szilveszter. Mocskosul leisszák magukat már este hatkor. Buliról buliba járnak. Mínuszok röpködnek kint, de a csajokon kb. csak egy tanga meg egy melltartó van. Beszedik a hangulatjavító bogyóikat, hajnali háromig rázzák magukat vagy épp henteregnek egy idegen ágyában. Reggel pedig azt sem tudják hol vannak, nem emlékeznek az éjszakára, de minimum fáj a fejük. Na, boldog új évet!

 

Nekem erre nincs igényem. A felére, sőt, a negyedére sem. Ez nem jelenti azt, hogy akkor nyugger vagyok és besavanyodott. Tudok bulizni. Csak éppenséggel nekem más a buli, mint a többieknek. Egyrészt jól tudom magamat érezni pia nélkül is. Nem kell alkohol ahhoz, hogy jól érezzem magam. Ha mégis iszok, akkor pedig tudom, hol van a határ. Nem iszok versenyt másokkal és nem célom, hogy ne emlékezzek az éjszakára.

 

Szeretek táncolni és a barátaimmal is lenni. Ám ehhez megint csak nem kell feltétlenül egy nyüzsgő, részegekkel teli diszkóba mennem. Alapból utálom az ilyen helyeket. Akkor meg miért épp szilveszterkor kellene eleget tennem a „társadalmi szokásoknak” és agyonbuliznom magam? Csak mert a többiek is ezt teszik, nekem is velük kellene tartanom, és birkamódjára bégetnem? Otthon is fantasztikusan tudom érezni magamat, akár egyedül, akár a családdal, a partneremmel vagy a barátaimmal vagyok. Ki mondta, hogy nem lehet a szilveszter egy csodás éjszaka ágyban a párnák között egy jó könyvvel vagy épp filmnézés közben? Vagy miért ne lehetne romantikus élmény otthon a partneremmel összebújva vagy akár a hegyekbe menekülve? Miért ne lehetne emlékezetes a barátaimmal egy jó társas partinak köszönhetően?

 

szilveszter egyedul otthon 02

 

Számos módja van annak, hogy az ember otthon is jól érezze magát. Ugyanolyan izgalmas, kalandos lehet az éjszaka. Csak mert valaki otthon tölti a szilvesztert, még nem jelenti azt, hogy szánalmas vagy unalmas ember. És szögezzük le: nem ciki. Nem egyenlő azzal, hogy nem hívták meg sehova vagy csóró, csúnya és ezért nincs lehetősége kimozdulni. Ne az legyen már mérvadó, hogy ki, hol és hogyan tölti a szilvesztert.

 

Tudom, hogy van, akinek számít. Ismerek olyat, aki iszonyatosan be tud savanyodni attól, mikor azt látja az instán meg Facebookon, hogy a barátai külföldön buliznak vagy a városban egy szórakozóhelyen és mennyire jól érzik magukat, milyen hatalmas a parti. Neki meg az jár a fejében, mekkora szerencsecsomag, holott talán nem is szeret bulizni.  De azt látja, hogy mindenki ezt csinálja, ez a „szokás” és arra gondol, tök gáz, hogy ő nem rakott fel valami izgi képet vagy hogy másodikán a melóhelyén be kell vallania, hogy otthon volt.

 

Ez szerencsére engem nem fenyeget, mert nem érdekel, hogy az ismerőseim hova mennek és mit posztolnak. Nem fogom rosszul érezni magamat, mert nem voltam egy bulinak se a partikirálynője. Max a házinak a saját otthonomban. Másnak sem kellene rosszul éreznie magát, csak azért, mert nem volt lehetősége partizni, vagy nem is akart menni. Jó lenne leszokniuk egyeseknek arról, hogy ez alapján ítéljenek meg másokat vagy egyáltalán megjegyzéseket tegyenek.

 

Mivel valakinek bosszantó, másnak pedig egyenesen rosszul esik, ha azzal cikizik vagy ugratják, hogy otthonragadt és nyugdíjas partit tart, holott fiatal és buliznia kellene. Mindenki tudja mi a jó neki. Hozott egy döntést és ezt tiszteletben kellene tartani. Persze, más mikor valakit kedvesen unszolnak, amolyan „jót akarok neked, gyere már el szórakozni szinten.” De kapja be a lábujjamat az, aki olyannal jön, hogy „ha nem jössz bulizni, egy lúzer vagy”.

 

szilveszter egyedul otthon 03

 

Lehet, hogy valakinek tényleg csak az a buli, amikor iszik, baromkodik és előadja, hogy mekkora istenkirály(nő). De igazán el lehetne fogadni azt is, hogy valakinek a buli az, hogy csendesen jól érzi magát egyedül vagy a szeretteivel otthon. Igen, mondják, hogy aki fiatal, az menjen bulizni. Tegye, ha ahhoz van kedve, de nem kényszer hatására kellene történnie. Egyedül is fel tudja mérni az ember, hol akarja jól érezni magát és hogyan.

 

Úgyhogy, ha idén te is otthon töltöd a szilvesztert véletlenül se érezd rosszul magaddal. Jól döntöttél és nem vagy egyedül. Sokan szeretnek ilyenkor otthon lenni ahelyett, hogy az utcán kerülgetnék a petárdázó, veszélyes, sokszor nem normális bandákat, akik belekötnek mindenkibe vagy akár szétszedik a várost. Mások is szeretnek szolidan szórakozni a barátaikkal otthon, mintsem tetemes összeget költeni egy bárban alkoholra. Az ember kulturáltan, szűk körben is jól érezheti magát. Ha valaki nem így látja, azaz ő problémája vagy épp hiányossága.

 

Én megértelek, hogy a meleg és biztonságos otthonodat választottad! Boldog új évet kívánok!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Utálom a szilvesztert meg az újévet – Fogadok, hogy nem vagyok vele egyedül!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!