Evelin egyedülálló anyuka, két kisgyermeket nevel a válás óta. Férjével alapból albérletben éltek és a sors úgy hozta, hogy albérletet kellett keresnie, mert az előző helyén nem maradhatott. Ám arra nem számított, hogy épp a gyerekei lesznek a költözés akadálya.

 

 

 

gyerek alberlet 01

kép: yahoo.com

 

Az ingatlan bérbeadás virágkorát éljük. Rengetegen adják ki a lakásukat, házukat és természetesen aranyárban. Természetesen valahol meg lehet érteni, ha az a kikötés, hogy dohányozni csak házon kívül lehet vagy pedig egyáltalán nem adnak lehetőséget olyannak, aki dohányzik. Ha nagyon megerőszakoljuk magunkat, még a kisállatot is meg lehet érteni, bár roppant kellemetlen, hogy az embernek ezért esetleg meg kell vállalnia a szeretett kutyájától, macskájától, mert egyre kevesebb helyre lehet vinni. Ebben is van azért valami felháborító, de az egy másik cikk.

 

Na, de a legeslegfelháborítóbb talán az, amikor azt írják a hirdetésben, hogy gyereket nem lehet vinni. A kisállatot el lehet ajándékozni, szomorúbb esetben beadni egy menhelyre. A gyereket hova vigye az ember? Vagy menjenek az utcára?

 

Evelin öt hónapig keresett lakást és csak négy helyet nézhetett meg. A többiek, amint megtudták, hogy van egy öt és kilenc éves fia, azonnal visszautasították. A legtöbben nem indokolták meg, de akadt egy-kettő, aki annyit mondott: „A gyerekkel csak a probléma van.” Más meg nem szerette volna, hogy a gyerek tönkretegye az új hajópadlót.

 

Nem érdekelte őket, hogy Evelin hosszú távon tud fizetni. Hogy jó munkahelye van. Azzal leírta magát, hogy gyerekei vannak. Váltig állította, hogy jól neveltek, nem szednek szét semmit. Hát nem hittek neki.

 

gyerek alberlet 02

 

Persze, mindent meg lehet érteni. A cigaretta büdös, a kisállat koszt csinál vagy szétszedi a bútort. Na, és a gyerek? Koszos? Hangos a lakókra nézve? Szétkapja a berendezést? Igen, ezek is zavaró tényezők lehetnek egyeseknél. Ennél van még egy gyakorlatiasabb oka van annak, miért nem preferálják egyes bérbeadók a gyerekes családokat: A jogi szabályozás a bérlőt védi, aki birtokon belül van. Probléma esetén ki lehet lakoltatni vagy ha nem akar kiköltözni a szerződés lejártát követően, ám ezt is csak bírósági végzéssel, ami pedig Magyarországon több évbe is telhet. Gyerekes családdal ugyanez a helyzet.

 

Továbbá a lehetséges helyzetüktől is tarthatnak a bérbeadók. Egy egyedülálló anyuka esetén attól, hogy nem bírja cérnával, megszűnik a munkahelye és nem fog tudni fizetni. A nagy családosokról is hajlamosak azt feltételezni, hogy nehéz helyzetűek és nem bírnak majd hosszú távon tejelni, hiszen a gyerekek sok pénzt visznek el. Jobban járnak a diákokkal, akik fix időre veszik ki, a szüleik pénzelik őket, hitelből élnek vagy dolgoznak. Ráadásul, ha többen vesznek ki egy lakást, még többet lehet rajtuk kaszálni. Márpedig mondani sem kell, a bérbeadó keresni akar azzal, hogy kiadja az ingatlanját és nem jótékonykodni szeretne. Tisztelet a kivételnek, mert vannak közöttük normálisak is, akik nem aranyáron kínálnak ingatlant és nem zavarja őket sem a kutya sem a gyerek.

 

Hála az égnek Evelin is talált albérletet öt hónap után egy ismerőse révén, de addig megjárta a hadak útját. Nem csak ő, mások is elvannak borzadva ma attól, ami az albérletpiacon folyik. Ő maga is nem egy olyannal találkozott, aki egyedül bérelt volna albérletet, de hetente egyszer nála aludt volna a tizennyolc éves gyereke és nem engedték meg neki. Ezzel is problémájuk volt.

 

gyerek alberlet 03

 

Innen is látszik, hogy a bérbeadók maguk nem családosak vagy nem voltak még elég mélyponton ahhoz, hogy tudják milyen is attól reszketni, hogy holnap lehet az utcára menni. Vagy egyszerűen érzéketlenek és abszolút hiányzik belőlük az empátia.

 

De, ahogy előbb is szó volt róla: meg lehet őket is érteni. Talán nemrég újították fel a házat vagy amúgy is luxusdarab, érthető, hogy védik. Az is lehet, hogy már volt negatív tapasztalatuk és a gyerek leszakította a kristálycsillárt. Ám ez nem jelenti azt, hogy az összes gyerek és családos ugyanolyan. Ismerje meg akkor őket közelebbről, töltsön el velük egy órát, néha már az is elég árulkodó lehet. Csak igyekezzen legalább bizalmat szavazni vagy fektessék le a szabályokat károkozás esetén. Ugyanis ez hatalmas segítség minden embernek, akár egyedülálló szülő, akár családos, akár csak látogatóban jönne hozzá a gyerek vagy nem kell attól tartania, hogy az utcára kerül. Ha pedig nem utca, akkor sokak még rosszabb helyzetbe kerülnek a jelenleginél. Evelinnek például vidékre kellett volna költöznie és ugrott volna a munkája. Az sem sokkal jobb, ha egy komplett család költözik be az idős szülőkhöz, csak mert nem kaptak albérletet, pedig lenne rá pénzük. https://www.paese24.it/67447/il-post/licenza-casino-online-perche-e-importante.html

 

Aki akar, az tud segíteni. Ennyi a történet.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Tudtad, hogy durván kiszúrhatsz a gyerekeddel, ha állandóan képeket posztolsz róla?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!