Komolyan, tisztelet a kivételnek, de a legtöbb ember csak azt nézi, mi miatt picsoghat. Ha dolgoznia kell, akár be kell járnia, akár home office-ban van, akkor az a baja. Ha meg elvesztette a munkáját, azért sír, ahelyett, hogy másikat keresne vagy tenne valamit. Mindenki csak rinyál, de nem tesznek semmit.

 

 

semmi nem jo 01

kép: skoknawage.pl

 

Persze, mindenkit meg lehet érteni. Azt is, akinek dolgoznia kell és persze fél, hogy elkapja a vírust. Ettől meg idegbeteg és stresszes, amit másokon vezet le. Képes a saját vásárlóiba, ügyfeleibe vagy klienseibe belerúgni, meg az összes kollégába. Mindenki potenciális fenyegetést jelent a számára. Nem tud megküzdeni a saját félelmeivel, ezért lépten-nyomon beleharap mindenkibe. Pont erre van szükségünk, hogy szemetek legyünk egymással és ott rúgjunk bele a másikba, ahol tudunk.

 

Közben meg elvárják, hogy kezet csókoljunk nekik, felnézzünk rájuk, mint valami hősökre, akik bátran bejárnak dolgozni, ahelyett, hogy házi karanténba vonulnának. Még legyünk hálásak, mert elvégzi a munkáját, amit eddig is csinált? Imába ne foglaljam mindjárt az ilyen nevét, mert kiad nekem a pékségben két kiló kenyeret?! Vagy sajnáljam azért, mert home office-ban kell dolgoznia, másnak pedig nem kell még fizetik is neki az otthon töltött időt? Mi a francért nézzük mindig azt, hogy mi a helyzet másokkal?

 

Azt bírom még, akiknek meg hirtelen büdös lett a munka. A vállalkozóknak árakat kellett csökkenteniük, mások meg annyira irigylik azokat, akik otthon vannak, hogy inkább nem is dolgoznak. Mert minek dolgozzanak „ennyi pénzért”? Egyszeriben marhára felbecsülték magukat, és nekik már kevés a tízezer forint a hajfestésért, már húszat kérnek érte. Hiszen ki kell tenniük magukat a veszélynek, hogy elkaphatnak valamit! Ezért fizessék meg! Basszus, beleszámolja az árba a veszélyességi pótlékot, nevetséges! Vagy talán saját magát árazza be, hogy ő mekkora király arc, mert ilyenkor is dolgozik, ezért őt meg kell fizetni!

 

semmi nem jo 02

 

Nem igaz, hogy senki sem tud magával foglalkozni! Mint ahogy azok sem, akik elvesztették az állásukat. Komolyan, ez tényleg szar, főleg ha egy egész családot kell eltartani. De a mindennapi sírás helyett talán meg kellene mozgatni minden egyes követ, hogy munkához jusson az ember. Mást se hallani a kormánytól meg a segélyszervezetből, hogy munkahelyeket teremtenek, támogatnak, lehetőségeket készítenek elő a nehéz helyzetűeknek. Akkor tessék, vedd kezedbe a sorsodat és ne csak otthon ülve várj a csodára, hogy majd jön az áttörés és minden rendben lesz.

 

Mert sokan a mágikus júniusra várnak. Azt hiszik, akkor egy csapásra véget ér a járvány és minden újra a régi lesz. Dőlni fog a pénz a zsebekbe, mert végre kiszabadulnak az emberek és újra utazni fognak, meg kávézgatni a teraszokon. Hálleluja, beindul a turizmus, a vendéglátóipar meg a gazdaság. Meg a nagy francokat! Hol a fenébe fog beindulni, egy csőd szélén álló országban? Alig sikerült kilábalni az előző gazdagsági válságból és most jön csak az újabb! Egyre azt halljuk a tévéből, hogy ilyen-olyan segélyeket kapunk és próbálják kihúzni a szarból az országot. Az istenit, ne álmodozzunk! Ha le is cseng a járvány, gazdasági szempontból még csak most jön az igazi fekete leves. Mégis, miből élnének annyira az emberek, ha hónapok óta csak folyamatos elbocsátások vannak?! Az átlag magyarnak hol van félretett pénze, amiből nyaralni mehet meg lazán kibekkelheti azt, ha pár hónapig nem kell dolgoznia? Hát sehol, a legtöbben szegények, mint a templom egerei. Ha volt is némi félretett pénzük, azt most tuti felélik azok, akiket elbocsátottak.

 

semmi nem jo 03

 

De persze, ha olyan helyzetben vagy, hogy meg se kottyan neked a járvány, akkor bocs. Hogy pont nem érdekel van-e munkád vagy nincs. Vagy mert feketén dolgozol és mindenféle vackot eladsz a neten, amire pont szükség lehet járvány idején, így használva ki az emberek félelmét vagy éppen butaságát. Túl sokan megteszitek ezt, mert aki csak tud, az hasznot akar húzni a járványból. Érthető, hogy nem izgat a harmincezres büntetés, ha leszarod az időkorlátot és neked harmincévesen tízkor támad kedved vásárolgatni.  Mégis, mi lehet a legnagyobb a bajod? Ja, igen, esetleg a bezártság, hogy nem utazgatsz és mehetsz szórakozni.

 

Ezért te is, meg a többi ember, aki most fél a járványtól vagy a jövőtől, egymást tapossátok az utcán. Mindenbe beleköttök, szidjátok egymást azért, hogy ki és milyen helyzetben van. Összevesztek egy csomag vécépapíron vagy azon, hogy ki állt előbb a sorban.  Totál önző és egoista társadalom ez a mai. Mindenki azt nézi, hogy neki jó legyen. Igazság szerint mindenki csak pénzt akar, de dolgozni senki sem óhajtana érte. Mindig vannak olyanok, akik „jobban megérdemlik” az utolsó karton tejet és ezért dögöljön meg az a mocsok, aki elvitte előtte egy perccel. Fú emberek, nagyon el vagytok szállva magatoktól, hát nem látjátok milyen gáz, amit csináltok? Hogy semmi sem jó nektek? Mindennel elégedetlen vagytok, mindenért csak siránkozni tudtok? Jelenleg örülhetnétek annak, ha van munkátok és egyáltalán éltek!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért veszett ki az emberekből a küzdeni akarás és a kitartás iránti vágy?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!