Ránézésre, egy igazi viking istennő. Meg nem mondanád róla, hogy idén lesz 42 éves ez a gyönyörű, formás, tökéletes testű szépség. Már 20 éve foglalkozik testedzéssel és táplálkozással, mellette rengeteg versenyen szerepelt és több győzelmet is a magáénak tudhat. Napjainkban fitneszedzőként és anyaként állja meg a helyét. Egy igazán mély interjút adott nekünk, amiben hihetetlen titkokat tárt elénk és még üzent is a magazin olvasóinak!

 

 


rakoczi gabi 01

 

Rákóczi Gabi büszke lehet a számos győzelme mellett a Magyar bajnoki, az Ausztria-kupa-győztesi címére, az Arnold Classic 2. helyére és az Európa-bajnoki ezüst, és világbajnoki bronzérmére. Elképesztő sporteredményeket ért el és nem csoda, hogy a férfiak lenyűgözve, míg a nők irigyen, vagy motivációs példaként tekintenek tökéletes idomaira.

 

Gabi, egyszerűen döbbenet a teljesítményed. 20 évnyi tapasztalat és számos verseny áll mögötted. Azt is tudjuk, mi újság veled manapság, ugye anya vagy és fitneszedző egyszerre. De mi a helyzet a kezdetekkel? Van valami története annak, miért kezdtél el sportolni?

 

Hát, elővehetem a szokásos elcsépelt sztorit, mert az én történetem is ott kezdődött, hogy kiskamasz koromban a hormonális változások, illetve az akkori ‘divatos’ mértéktelen evésnek köszönhetően bekövetkezett a nemkívánatos súlygyarapodást. Idővel, egy napon úgy éreztem, nem jó ez így nekem. Miért nézzek ki rosszul, ha nézhetek ki jól is? Bár az, hogy kinek mi a jó, az nagyon relatív. Eleinte őrült diétákba és edzésekbe kezdtem, amiknek köszönhetően kiválóan le is fogytam, de szörnyen néztem ki.  Édesanyám 2-es típusú cukorbetegsége elrettentő példa volt számomra. Idővel aztán megjött az eszem is, és rájöttem, az egészségem kell, hogy legyen a legfontosabb és annak fényében gondoltam át újra az egészet. Elkezdtem tanulni, nem havi tanfolyamokra, hanem egyetemre járni, ahol valódi tudást kaptam és kapok a mai napig. Eleinte a mozgástudományt, később a táplálkozástudományt helyeztem előtérbe. Jelen pillanatban az Orvosi Egyetemen tanulok és hamarosan doktor leszek.

 

Wow! Ez aztán a sikersztori! Imádom az olyan igaztörténeteket, mint amilyen a tiéd is. Rendesen megküzdöttél a sikered és a szépséged áráért, semmit sem bíztál a véletlenre. Innen látszik, ha valaki akar, akkor tényleg lefogyhat és semmi sem állhat az útjába. Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez és a jövőbeliekhez is, hogy hamarosan orvos lesz belőled! Arra lennék kíváncsi, hogy bár említetted, hogy tinédzser korodban előfordult, de felnőttként is voltak valaha súlyproblémáid?

 

Igen, ahogy a legtöbb normális hormonháztartással rendelkező nőnek, nekem is. Az anyagcserém nem a leggyorsabb és ha nem figyelek oda, szépen meg tudok hízni, hiába sportolok.

 

rakoczi gabi 03

 

Akkor neked tényleg kordában kell tartanod a testedet és kellő önuralmat kell gyakorolnod, ami azért nem lehet mindig könnyű. Mond csak, szoktál néha bűnözni? Gyorskaját vagy édességeket enni?

 

Természetesen bűnözöm, hiszen nem vagyok robot, de nem hívom bűnözésnek. Inkább gondolom úgy, hogy ez időről-időre jár. Mások isznak, drogoznak és dohányoznak, engem ezek taszítanak, így én inkább néha az étkezésben élem ki magam! Alkalomszerűen nem károsítja az egészségemet!

 

Ez így teljesen jogosan hangzik és most meg is nyugtattál, hogy olykor-olykor belefér egy kis nassolás. Egyébként hogyan tanultad meg a helyes táplálkozás titkát?

 

Ahogy egyre többet tanultam az emberi szervezetről, úgy alakítottam ki a magam számára legjobb táplálkozási tervet, amivel az alakom is elégedettséggel tölt el, illetve tartható is a mindennapokban, tehát nem halok bele. 

 

Mit ne mondjak, azt el is hiszem, hogy az alakod elégedettséggel tölt el, hiszen bomba jól nézel ki! Juj, még a hideg is kirázott!  Viszont akarva-akaratlanul is az jut eszembe, ahogy elnézem az izmos testedet, hogy nem félsz attól, hogy túlzásba esel? Elvégre a testépítést, az edzést lehet rosszul is csinálni. Ráadásul minden versenyző mást mond. Honnan lehet tudni mi az igazság, a helyes és mi fér bele az egészséges keretek közé?

 

Az, hogy kinek mi a helyes és az elegendő mozgás, az annyira egyéni, hogy nem lehet általánosítani. Pontosan tudom, hol vannak a határaim, ismerem a testem és tudatosan formálom az éppen aktuális elképzelésemnek megfelelően. Egy ideig versenyeztem, de miután az a fajta diéta hosszabb távon egészségkárosodáshoz vezet, abba is hagytam. Az egyik diplomamunkámat éppen az aktuális fitnessverseny-felkészülésemről írtam, a folyamatos testösszetétel-tejsav-endokrin-és más szempontok alapján. Elgondolkodtató és nagyon tanulságos diplomamunka. 

 

rakoczi gabi 02

 

Biztos vagyok benne, hogy így van és hogy sokan kíváncsiak rá, köztük én is, mint potenciális olvasó, érdeklődő, aki szeretné helyesen formálni az alakját! Arra lennék még kíváncsi, hogy van valami esetleg, amivel nem vagy elégedett a külsődet illetően? Szokott önbizalmi problémád lenni?  És ha igen, azt hogy kezeled?

 

Persze, folyamatosan találok apróbb formálni valót magamon, de ez így jó, ettől maradok motivált. Igazán nagyot változni nem szeretnék, mivel alapvetően elégedett vagyok magammal. Inkább ezt szeretném szinten tartani, ami van és megőrizni az egészségemet! 

 

Jó tudni, hogy te nem esel túlzásokba, mint mások, akik örökké elégedetlenek a külsejükkel és állandóan változtatni akarnak magukon valamit, hanem egészséges énképed van. Különben szerinted, hogy fest az ideális nő? Mit gondolsz, milyennek kellene lennie?

 

Az ideális  nő nekem abszolút nőies. Nem robotszerűen izmos, nem is csontsovány, inkább kerek formákkal rendelkező hölgy. Az intelligencia fontos tényező a külső mellett. Nem bírom a butaságot. Annál szörnyűbb nincs, mint amikor egy szép nő sipákolva és butaságokat beszélve szólal meg. Illúziógyilkos.


Na, hát ezzel egyet kell értsek, maximálisan igazat adok neked, valóban rém kiábrándító, mikor egy gyönyörű nő halálosan buta. De ha már nem „robotszerűen izmos” nőkről beszélünk, akkor azt mond meg, hogy szerinted egy izmos nő kívánatos vagy inkább visszatetsző a férfiak szemében? Mik a tapasztalataid?

 

A férfiak ízlése elég széleskörű. Szerintem ezt is-azt is kedvelik. A túl robotos külsőt talán kevesebben, legalábbis én úgy vettem észre. Eres hassal és keresztcsíkos farizommal ijesztő hatása lehet egy nőnek az átlagos férfiakra. Persze, ha a férfi maga is hasonlóan néz ki, akkor valószínűleg ez fog neki tetszeni.

 

Most ahogy így beszélgetünk az eszes nőkről meg az izmokról, az futott át az agyamon, hogy belebotlottál már olyanba, aki szépnek, de esetleg butának tartott? Sajnos sokan hiszik ezt a túl szép és sportos nőkről…

 

Ez az első látásra ítélünk dolog, tipikus magyar reakció. Igen, botlottam már bele ilyenbe. De pár mondat és el is oszlottak a kétségek…

 

rakoczi gabi 04

 

Szinte látom magam előtt a szituációt! Biztos meg volt lepve az illető, hogy már bocsánat, de nem egy üresfejű liba vagy, hanem egy rettentően intelligens nő! Viszont közben az villant most be, hogy fitneszedzőként sem lehet mindig könnyű dolgod. Például hogyan motiválod azokat, akiknek nincs kedvük edzeni vagy halogatnák a sportolást? Biztos volt már olyan, aki egy kicsit "hisztis" volt mert éppen nem volt hangulata edzeni…

 

Egy jó edző maga a motiváció. Legalábbis annak kellene, hogy legyen. A Vendég azzal, hogy időpontot foglal nálam, illetve megváltja a bérletét az edzőterembe, már megtette az első lépést. A motiváció hullámzó dolog, egyik nap több, a másik nap kevesebb van belőle, de úgy rakom össze az adott napi programot, hogy az alkalmazkodjon a vendégem aktuális állapotához. Sokszor előfordult, hogy lehangoltan, abszolút negatívan érkezett meg a kliensem az időpontunkra, ám mire távozott, teljesen elfelejtette az előző rossz hangulatát. A mozgás gyógyír sok mindenre, ki kell használni.

 

Ez nagyon jól hangzik! Látszik, hogy nem csak a munkádat végzed, hanem neked ez a küldetésed, hogy fontosak számodra az emberek és számít, hogy testben és lélekben egyaránt jól érezzék magukat. Ha már ilyen személyes vizekre kezdtünk evezni… elárulnál egy titkot magaddal kapcsolatban? Természetesen olyat, amilyet szívesen osztasz meg és amit esetleg még más magazinnak sem árultál el!

 

Titok? Imádom az édességet és időről-időre degeszre eszem magam csokival. De pssszt... erről senkinek egy szót se!

 

Húúú, ígérem hallgatni fogok, mint a sír! Viccen kívül, nagyon szépen köszönöm, hogy ennyire őszinte vagy és ha már az vagy, hadd éljek még egy picit a lehetőséggel és hadd kérdezzem meg, a párod nem szokott féltékeny lenni? Nem aggódik amiatt, hogy túl szexi vagy a mindennapokban?

 

rakoczi gabi 05

 

Egyáltalán nem. Egy egészséges férfi (és nő is) magabiztos annyira, hogy a túlzott féltékenykedést mellőzi. Ha én jól érzem magam a bőrömben, akkor ő is boldog, ennyi az egész. 

 

Ennek szívből örülök és megint igazad kell adjak neked, hogy a magabiztosság jelentős szerepet játszik a boldog párkapcsolatban! De bármennyire is kellemes a veled való beszélgetés, sajnos eljött vége és én még azt szeretném megtudni, hogy üzensz valamit olvasóknak? Egy gondolat esetleg hasznos tanács? 

 

Itt most könyvre elegendő tanácsot tudnék adni. De amit talán mind közül kiemelnél, az az, hogy első és legfontosabb dolog, hogy ne higgyenek el mindent, amit az internet összehord. Attól, hogy ott van, még nem biztos, hogy igaz! Sem az edzés, de legfőképp nem a táplálkozás terén. Sok az önjelölt tanácsadó, akinek valójában fogalma nincs, miről beszél, de tanácsokat osztogat. Nézzünk ezek mögé egy kicsit, szakmai tudás tapasztalatból (ami feltétlenül korral jár) illetve hosszú, áttanult évekből adódik össze!

 

Köszönjük szépen ezt az értékes tanácsot és a tanulságos beszélgetést is! Biztos vagyok abban, hogy a WMNO olvasói is hálásak lesznek minden szavadért!

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Fontosabb lett a női önvédelem, mint a fitnesz és a műköröm – interjú Kerekes Csaba Wing Tsun Kung Fu Instruktorral és tanítványaival

 

„Legyünk a lehető legnyitottabbak a változásra.” – Miss Bee-vel alias Somorjai Ilonával beszélgettünk és el se hinnéd, mi mindent tudtunk meg!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!