Egy kávéseseményen találkoztam a Mona Lisa csókolgató, extravagáns, adrenalinfüggő tehetséggel, Varga Viktorral. Mindjárt rá is rontottam a Fonogram-díjas énekesre, akinek a Magneotonnál van lemezszerződése. Ugye ott csengenek a Te füledben is a Lehet zöld az ég, a Szőkével álmodtam vagy a Nagy Utazó számai? A nem csak külsőleg, de személyiségre is egyedi és észbontó Viktor teljes őszinteséggel felelt a magánéletével kapcsolatos kérdésekre!

 

 

varga viktor 01

 

 

Viktor híres arról, hogy éjszakai életet él és reggelente szertartásszerűen kávézik. Úgy fogalmazott, hogy az számára „a főétel”. Egy ilyen „főétel” mellett beszélgettünk adrenalinfüggőségéről, róla magáról és a Cinthya Dictatorral való szakításáról.

 

Van valamilyen személyes életfilozófiád? Ugyanis rád sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy átlagos vagy.

 

Hát köszönöm ez megtisztelő, mert nem is érzem magamat átlagosnak. Mindig olyan fura dolgok történnek velem, hogy nem is tudnék átlagos lenni. Pedig egyébként sokszor akartam, és próbáltam beállni a sorba, de valahogy a sor mindig kidobott. Szóval… milyen életfilozófiám van? Rengeteg emberi sorsot láttam, illetve vallást vizsgáltam és hát ezekből tevődik össze az én életstílusom. De igazából azt gondolom, hogy a szabadságnak és az őszinteségnek vagyok a legnagyobb híve. Ebből a kettőből áll össze az én személyiségem és ezekből nem is vagyok hajlandó leadni annak ellenére, hogy látom, hogy ez a világ nem erről szól most és emiatt elég sok küzdelmem és félreértésem is van, mert az emberek félreértik az őszinteséget vagy pedig megijednek tőle. Igazából rettentő nehéz dolgom van. Próbáltam más lenni, de egyszerűen nem tudok. Próbáltam már én is hitvány ember lenni, de egy-két napon vagy egy-két szituáción túl nem megy, mert nem szeretem saját magamat szembeköpni.

 

Úgy tudom, hogy adrenalinfüggő vagy. Ez nálad mit takar, miben jelenik meg?

 

Jóformán mindenben. Például tavaly, itt a Kincsem-parkban a tavaly előtti szilveszteri fogathajtó versenyen a második lettem úgy, hogy soha nem lovagoltam életemben és nem hajtottam fogatot. Erre fogtam magam és beültem. De ha éppen nem jön kapóra ilyen lehetőség, akkor motorozom, vagy például most egy olyan szörfdeszkát fejlesztek ki, amit a városban lehet használni. Egyszerűen minden érdekel, ami veszélyes.

 

varga viktor 04

photo: @zsoltkecsapweber 

 

Egyébként mi van még, ami a zenén kívül megmozgat?

 

Nagyon sokat festek. Ez nálunk családi hagyomány, mert apukám, nagyapám, sőt, még a dédapám is festő volt. Ezt pedig én tovább vittem és az érzelmeimet használom itt is. Nem is vagyok hajlandó pénzé tenni a képeimet. Ezek olyan dolgok, amiket inkább csak kiadok a lelkemből. Mellette pedig szobrászkodom, ugyanúgy érzelmi alapon, mint a festészet esetén is. De persze a zeneszerzés meg a dalszövegírás a legfőbb. Aztán nem is tudom, mi mozgat még meg… pont azért, mert annyi minden! Például szeretem az újdonságokat, a változást, igen, talán még a változás az, ami igazán megmozgat, mert imádok beleállni a világba és vele együtt menni tovább, ezért is pörgök annyit.

 

A  dalszövegeid mennyire szólnak rólad vagy az életedről?

 

Persze, ezeket a saját tapasztalatimból származnak. Az életemből merítek ihletet, mert annál jobban semmit sem tudok átadni, mint ami velem történik meg és szerencsére rengeteg mindenben van részem. Amúgy ezért rendkívül hálás is vagyok, annak ellenére, hogy temérdek rossz dolog is történt velem. Persze oké, most ez a divat, hogy pozitívan fogjunk fel mindent, de én tényleg értékelem a történteket és örülök, ha tudok javítani a hibáimon.

 

varga viktor 03

 

Meg van már a következő dalod?

 

Igen, meg van, most készültünk el a Sterbinszky-vel, ez már megy is a rádióban és tök jól elkezdett futni. Majd most jön az „Üljünk a stégen” című dalom, ami ugye nyári slágernek ígérkezik és remélhetőleg bennetek is kedves érzéseket fog ébreszteni. Nem olyan, mint a „Szőkével álmodtam…”, mert abban is benne van ez a báj, de az persze más. Mert az új dal inkább arról a vágyról szól, hogy megtaláljam azt, akivel ülhetek a stégen nyugodtan és tervezhetem a családot. Azt hiszem, sokan szeretnének családot és tervezgetik is. Bár ez nekem most nem sikerült, de attól még a dal megmaradt. Meg az érzés.

 

Igen, tudom, hogy egy durva szakításon vagy túl és nagyon sajnálom. Elárulod, hogy sikerült feldolgoznod vagy, hogy zajlik ez most is?

 

Nagyon nehéz és lehet, hogy nem is lehet túlélni vagy talán nem is kell hanem bele kell halni és mikor az bekövetkezett, mint egy főnix madár a poraidból újjászületsz és újjáépíted magad. Éppen ezt csinálom én is, de nem olyan könnyű, mert sokszor még most is porba hullok, de ez egy folyamat. Mégiscsak hat évről beszélünk és szerintem megtudjuk ezt oldani mindketten, csak most még nagyon az elején vagyunk, elvégre csak alig telt el pár hónap.

 

varga viktor 05

 

Mit tanácsolsz azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint te és egy komoly kapcsolatuk ért véget?

 

Találd meg magad! J

 

Van valamit üzeneted az olvasóknak, egy gondolat, egy eszme, amit szívesen megosztanál velük?

Talán az, hogy próbáljon minden ember az önazonosságra törekedni. Ez a legfontosabb kiindulási pont, és csak ennek fellelése után tudunk stabil alapokra építeni. Hiszek abban, hogy mindenkinek tiszta és jó az igaz valója. Próbáljunk meg visszatérni a gyökereinkhez, magunk mögött hagyván a felszínes, materialista világ elvárásait és sallangjait.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

„Legyünk a lehető legnyitottabbak a változásra.” – Miss Bee-vel alias Somorjai Ilonával beszélgettünk és el se hinnéd, mi mindent tudtunk meg!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!