Azt hiszem legalább egyszer már minden nő tornázott vele otthon, hogy kipróbálja, milyen is a híres Béres Alexandra edzése, akit az emberek annyira szeretnek és akit úgy ajánlanak, hogy mellette igazán le lehet fogyni! Nos, ez nem mítosz, valóban sokak köszönhetik Alexandrának a fogyásukat vagy azt, hogy jó egészségnek örvendenek. Ma már nem csak fitneszben utazik, hanem egészséges ételekben is! Kifaggattuk kicsit a szexi családanyát az életviteléről és ő szívesen mesélt nekünk magáról!

 

 

 

beres alexandra 01

 

Azért meg kell előtte emelni a kalapunkat, hiszen 18 éves korában már fitnesz magyar bajnok volt, 1995-ben pedig Európa, majd Fitnesz Világbajnokságot is nyert. Napjaink egyik legnépszerűbb és legismertebb fitneszedzője, és nem csak a számos DVD-jének és videójának köszönhetően, - mert ő aztán igazán gondol mindenkire és azokra is, akik otthon edzenének! - hanem mert sok cég és termék reklámarca is lett. Öröm volt közelebbről is megismerkedni az élettel és energiával teli, hihetetlenül gyönyörű és barátságos Béres Alexandrával!

 

Bizonyára rendkívül elfoglalt vagy, hiszen állandóan edzéseket tartasz, járod az országot és megjelensz a különböző egészségnapokon. Mennyi idő jut így a családodra?

 

Próbálok ebben is egyensúlyt teremteni. A hétköznapokban általában én vagyok a gyerekekkel. Délelőtt dolgozom, meg sok sokszor akkor is, amikor lefekszenek. Hétvégente viszont szinte mindig rendezvényeken veszek részt. Én ilyen fordított életet élek, mert hiszen ezek az események akkor vannak, amikor a többi ember ráér. Úgyhogy emiatt csak így tudom megoldani, hogyha már hétvégén nem is, akkor legalább hétköznap, de akkor viszont nagyon sok időt tölthessek a gyerekeimmel. Én viszem őket külön órákra, délután velük tanulok, és este is én fektetem le őket. A hétvégén pedig nagymamáznak, vagy a férjemmel van közös programjuk. De az is előszokott fordulni, mint például most is, hogy szombatra esik két rendezvényem, így vasárnap is velük lehetek. Azért szerencsére előszoktak fordulni iilyen üresjáratok, amikor hétvégén is együtt lehet a család.

 

Lányaid is fitneszeznek? Szoktatok esetleg együtt edzeni vagy külön sportokra járnak?

 

Mind a két lányom tornázik már. Panna, a nagyobbik 8 és fél éves, ő ritmikus gimnasztikában már versenyezik is. A kisebbik lányom Flóra, kezdő szintű gimnasztikára jár a 82 éves Irénke nénihez. Vasárnap pedig úszni szoktunk a lányokkal. Mivel még picik, szeretik, ha sok programunk van és ameddig igényük van rá, nagyon szívesen velük is vagyok. Gondolom, majd mikor 15-16 évesek lesznek és kamaszodni kezdenek úgyis inkább majd barátnőzni szeretnének. Viszont addig, amíg ők is így kívánják, szeretnék minél több időt velük tölteni.

 

Ez teljesen érthető. Nagyon helyes család vagytok, már csak azért is, mert már 21 éve vagytok házasok a férjeddel. Ez aztán tényleg nem semmi! Van valamit titkod? Vagy szerinted mi a jó házasság titka?

 

Igen, 21 éve vagyunk házasok és 23 éve élünk együtt. Azt kell mondjam, megtaláltam azt az embert, akit megismerkedésünk óta ugyanúgy szeretek. Mindennap tudom tisztelni, és ami számomra fontos, mindennap megnevettet. Nagyon jó vele együtt élni! Fontos, hogy ilyen ember legyen mellettünk, akit szeretni és tisztelni tudunk. De emellett egy roppant ragaszkodó típusú ember vagyok. Ha problémám van, annak megoldását először magamban keresem és nem rögtön a környezetemben. Ez a munkámra is igaz, mert igyekszem ugyanazokkal az emberekkel együtt dolgozni hosszú évek óta. Ezért is emeltem ki azt, hogy jómagam ragaszkodó típus vagyok. Szerintem fontos ez a mai világban, ahol az emberek könnyen lecserélik egymást és mindent mást is. Pedig igenis tennünk kell mindenért, hogy sikerre vigyük. Véleményem szerint a kitartás , manapság kihunyóban van: az emberek nagyon könnyen váltanak. Olyan ez, mintha az emberek mindent azonnal és picit önző módon akarnának, és a vágyaik eléréséért pedig nem tennének elég erőfeszítéseket. Ugyanez igaz a párkapcsolatokra is, hiszen azért is folyamatosan tenni kell.

 

beres alexandra 02

 

Húha, hát sokunknak biztos van még mit tanulni! Nagyon bölcs dolgokat tudtunk meg most tőled! Egyébként sosem féltékeny a párod? Gyönyörű vagy és folyton utazol... sosem volt még ebből problémátok?

 

Soha nem adtam arra okot, hogy rossz érzése legyen. Tökéletesen megbízunk egymásban, hiszen a bizalom ugyanolyan fontos része egy kapcsolatnak, mint a szeretet. Most, 23 év után is igyekszünk mindennap örömet és mosolyt csalni a másik arcára, folyamatosan éreztetni a szeretetet, a törődést. Persze nekünk is vannak nehezebb napjaink. Olyenkor az, amelyikünknek éppen jobb a kedve, segít megerősíteni a másikat. Nagyon szerencsésnek érzem magam! Jó érezni, hogy ott vagyunk egymásnak, azt a feltétel nélküli szeretet, ami egységessé teszi családunkat.

 

Ez valóban jó volna és igazán örülök annak, hogy ilyen jó a kapcsolatod a pároddal és a családoddal. Érződik rajtad, hogy rettentően pozitív vagy! Egyáltalán! Voltál már valaha mélyponton annyira, hogy feladtad volna a sportot vagy, hogy másoknak segíts és edzéseket tarts?

 

Nem, szerencsére még soha nem voltam ennyire padlón, legalábbis az még soha nem fordult meg bennem, hogy feladjam. Régebben, mikor még a gyerekek nem voltak, szinte minden felkérést elvállaltam. Nagyon megtisztelőnek éreztem, hogy olyan sokan megkeresnek, nehezen mondtam nemet. Aztán, amikor Panna megszületett, sok minden átértékelődött. A vele eltöltött időt a fellépések miatt semmiképpen nem akartam megrövidíteni, így többször hárítottam a felkéréseket.

 

beres alexandra 03

 

Mondom, tényleg nagyon pozitívan állsz a dolgokhoz! Ez bizonyára segítségedre van a munkádban is! Mivel motiválod azokat, akiknek nincs kedvük edzeni?

 

Szerintem ez egy nagyon őszinte kifogás, hogy „lusta vagyok”, meg „nincs kedvem”. De amikor elkezdjük, akkor már végig tudjuk csinálni. Tehát csak az első 5 perc a nehéz és én is elmondhatom, hogy néha nekem is az, hogy rávegyem magam, és elmenjek kocogni. De mikor ezen az első 5 percen túl vagyunk, nem csak a boldogsághormonok szabadulnak fel, hanem lesz egy jó érzésünk önmagunkkal szemben és onnantól kezdve már minden működik. Több erőnk lesz, annak ellenére is, hogy fáradtak voltunk előtte. Ez egy furcsa ambivalencia a testedzésnél. Hogyha mindezt képesek vagyunk belátni, akkor ezen könnyebben át tudunk majd lendülni. Fontos, hogy ne kívánjunk magunktól túl sokat. Most, hogy már 20 éve tanítok - leginkább nőket -, az a tapasztalatom, hogy azok hagyják hamarabb abba, akik rövid távon, túlságosan magas célt tűznek ki maguk elé. Sokan gondolják úgy, ha például gyorsabban futnak, vagy ha túl kemény edzésbe lendülnek, hamarabb érik el a kívánt eredményt. Amikor ez nem sikerül, mert sokkal fárasztóbb az edzésprogramjuk, mint amit kondíciójuk elbírna, akkor feladják.

 

Jó is, hogy mondod ezt, személy szerint nekem is jól jön a megerősítés! Én például napi szinten rendszeresen mozgok harminc percet a 10 perces videóidra. Mindig is csodáltam, hogy vagy képes közben mosolyogni, amikor én meg majd meggebedek a gyakorlatok alatt. Egyszerűen csodálom! Különben az ilyen 10 perces videók mindennapos elvégzése esetén nagyjából mikor látható az eredmény?

 

Hát mégiscsak 5-6 éves korom óta a csinálom, a mosoly meg mindig segít és pozitív energiát ad. Mindenesetre ez csodálatos, hogy ezt el tudtad kezdeni, rá tudtad venni magad, ez már mindenképpen egy szuper dolog! A fél órás edzésekkel is már három hónap után láthatónak kell lennie az eredménynek. Ha ezt nem érzékeled, akkor érdemes lenne egy kis kardió edzést is beletenni a mindennapjaidba, például egy könnyű kocogást, mert az sokat segít. Nagyon szépen visszahúzza a hasfalat és meg van az a jótékony hatása is, hogy megfelelően beindítsa a nyirokkeringést és általa a fogyást. De ez tényleg egy nagyon szuper dolog mert az embernek nem könnyű rávennie magát!

 

Köszönöm szépen. Tényleg nem volt könnyű, de ott lebegett a cél a szemem előtt és most már alig várom, hogy lássam is magamon az eredményt. Arra mindig is kíváncsi voltam, hogy ezeket a gyakorlatokat te találod ki?

 

Igen, azokat teljes mértékig én találom ki. Úgy vagyok vele, hogy amit én meg tudok csinálni, azt minden bizonnyal mások is és így előtte legalább le tudom tesztelni magamon, hogy várhatóan milyen lesz a gyakorlat, mennyire lesz megerőltető és milyen izomcsoportokat dolgoz meg.

 

beres alexandra 04

 

Legalább már ezt is tudom. De tényleg nagyon jók a gyakorlataid! Viszont még az érdekelne, hogy milyen terveid vannak a jövőre nézve? Hiszen már most is rengeteg mindennel foglalkozol!

 

Van bizony, mindig van! De ebből csak az egyik az, amit el szeretnék mondani. Szóval, amikor még tanultam, elkezdtem a PhD-met, amit most már mindenképpen szeretném befejezni. A másik pedig egy hosszabb távú terv, amiről majd akkor beszélnék, amikor már biztossá válik. Az viszont ezer százalék, hogy mindenképpen mozgással szeretnék foglalkozni egész életemben.

 

Már így is rengeteg hasznos és bölcs dolgot mondtál nekünk, de azért megkérdezem, hogy lenne esetleg valamilyen üzeneted az olvasók számára?

 

Kettő nagyon fontos tanácsom is lenne! Az egyik az, hogy tenni kell azért, hogyha bármit is szeretnénk. A másik pedig összefügg ezzel: ne kívülről várjuk a csodát! Nem segít egy kapszula, egy rázógép, egy akupunktúra, csak az segít, ha elhisszük, hogy képesek vagyunk változtatni és ha apró, pici lépésekkel is, de elindulunk és változtatunk is.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A legjobb motivációs tippek ahhoz, ha sikeresen leszeretnél fogyni!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!