múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

rák

Tibi feleségének gyomorrákja van. De mire észbe kaptak, már áttétes lett. Egy golflabda méretű dudor van a hasán. Mikor azt vizsgálták, akkor derült ki, hogy már az agya is tele van daganatokkal. Már alig-alig van magánál a felesége. Egyre kevesebb a tiszta pillanata és rettenetes fájdalmai vannak. De egyszer, mikor igazán magánál volt, arra kérte őt Angéla, hogy vessen véget a szenvedésének. Ne hagyja őt így elmenni. Csak annyit kér tőle, hadd aludjon el békességben. Örökre.

érzelmi intelligencia

Alapvetően is nehéz lehet az élet, hát még egy olyan embernek, aki magas érzelmi intelligenciával van megáldva. Aki ezerszer mélyebben és intenzívebben éli meg az érzelmeket más emberekhez képest. Sokszor pont emiatt szenvednek a párkapcsolataikban, a meg nem értettség miatt. Gyakran ennek okán magányosak, mert nem lelik azt az embert, aki azonos érzelmi szinten áll velük.

ítélkezés

Az ítélkezés valahol egy természetes emberi tulajdonság, illetve folyamat. Meghatároz bennünket és az értékrendszerünket. Kell, hogy rendelkezünk ítélőképességgel és remélhetőleg általa helyes ítéleteket fogunk hozni. A probléma ott kezdődik, mikor helytelenül ítéljük meg magunkat és másokat, illetve amikor mindenáron ítélkezni akarunk.

verbális bántalmazás

Az is fáj, ha ellöksz magadtól, mint ahogy az is, ha nem nézel rám, haragszol rám vagy semmibe veszel. Ha megütnél, az is biztos fájna. De hiszed vagy sem, néha sokkal, de sokkal jobban fáj az, amikor szavakkal bántasz. Van, hogy egyetlen szó tényleg felér egy tőrdöféssel.