múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

Hogyan tudod visszaszerezni az elveszett motivációdat? Már ha akarod…

 Van az úgy, hogy az ember csak úgy vánszorog, elveszíti a motivációját, akár a munkában, akár a magánéletében, a hobbijában. Nem tudja, hogyan tovább, unottan éli a mindennapjait és rádöbben: nincsenek különösebb céljai. Folyamatosan akadályokba ütközik. Minden nagyon nehezen megy. Az idő csak telik-múlik, és az ember nem halad előre semmit. Lassan csak az veszi észre, hogy már felkelni sincs értelme.

Mit tehetsz, ha magányosnak érzed magad, avagy milyen lehetőségekkel számolhat az, aki valóban egyedül van?

 Nem tudom, te hogy vagy vele, de egy olyan időszakban élünk, ahol a magány óriási erővel tudja leteperni az embert. Biztos, hogy szerepet játszik az pandémia, és nyilván az a tudat sem segít, hogy este nyolc után nem lehet sehova menni. Ahogyan elkezdődött ez az év, nekem elég nagy kihívás ellenállni annak, hogy a magány teljesen maga alá temessen.

Sajnos barátok között is működik a lelki bántalmazás

Sajnálatos módon a lelki bántalmazás, mindenütt jelen van. Nem csak a családon belül, a párkapcsolatokban, hanem a barátok között is. Ráadásul sokkal többen szenvednek tőle, mint azt gondolnák és ezért tudattalanul szenvednek, mérgeződnek folyamatosan, akár épp a legjobbnak hitt barátnő által.

elfogadás

Ez napjaink legjobb kérdése. Nagyon sokan még maguknak sem akarják bevallani, hogy nem érzik magukat igazán jól, de vannak, akik tudatosan érzik, és megpróbálnak tenni ellene. Sajnos inkább az a jellemző, hogy alkohollal vagy oda nem figyeléssel kezelik a problémát. Vagyis homokba dugják a fejüket, ami hosszú távon semmiképpen sem megoldás.