múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

káröröm

Nem kell szégyellni. A legtöbb ember így van vele. Jó érzéssel tölti el, ha mást ér kellemetlenség, bosszúság. Nem tragédia meg súlyos baleset, mert az már beteges lenne. De egyesek nagyon jókat tudnak szórakozni mások kárán. Vajon azért, mert tényleg a legszebb öröm a káröröm?

 érzelmi intelligencia

Kiölni talán nem is, de drasztikusan csökkenthető némi „segítséggel”. Ahogy ha eleget mantrázzuk egy okos embernek, hogy buta, haszontalan, azzal az intelligenciáját is befolyásoljuk, mivel elhiheti magáról annyira, hogy elbutuljon, ha alapvetően sincs elég önbecsülése. A következmény pedig a további önbizalom-csökkenés. Egyszóval, ha valakivel azt hitetjük el, hogy nem szeretjük vagy mások számára nem szerethető, elérhetjük, hogy csökkenjen az érzelmi intelligenciája.

érzelmi intellogencia

Vajon melyikre van nagyobb szükség ahhoz, hogy boldogok és sikeresek legyünk az életben? A magas érzelmi intelligencia (EQ) vagy az értelmi intelligencia (IQ) a fontosabb? Melyik lesz az, amely biztosíthatja a jövőmet, amit érdemes lehet már gyerekkorban kifejezetten erődíteni?

szar helyzetben

Mindenkinek van egy ilyen ismerőse. Vagy talán te vagy rendszeresen ebben a szituban. Pontosabban: szar helyzetben. Érdekes módon mindig csak probléma meg nyakig érő szar van. Hol a munkahelyünkön, hol otthon, hol a párkapcsolatunkban ülünk benne és persze hangosan kiáltozunk a segítségért, hogy ugyan valaki húzzon már ki belőle. De hogy kerülünk mindig oda?