múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

univerzum

Melyik munkát válasszam a kettő közül? Kérlek Univerzum, küldj egy jelet. Mondd meg, hogy melyik pasit válasszam! Érdemes még várnom a páromra, hogy meggondolja magát? Most vállaljunk gyereket vagy később? Alkalmas az esküvőre a szeptemberi hónap? Mikor fordul végre jobbra a sorsom? Csak küldj egy jelet!

gyász

Nem volt váratlan a távozásod. Tudtuk, hogy el fogsz menni. Fel voltunk rá készülve. Mindenki felkészül rá, akinek azt mondják, hogy gyógyíthatatlan a szerette. De az idős rokonaink esetében is elérkezik a pont, amikor megérik bennünk a gondolat: egyszer itt fog hagyni. Mert beteg, gyógyíthatatlan, öreg. Az élet mulandó. A halál az élet természetes része. Ám ettől még fáj. Pokolian.

tragikus történet

Tavaly lett öngyilkos. – meséli Kata, aki gyermekotthonban nevelkedett Lindával együtt. Mindkettőjükről lemondtak a szüleik. Nem haltak meg, csak lemondtak. Hatévesen barátkoztak össze és onnantól kezdve csak egymásra számíthattak, mert nem sietett egyetlen család sem a segítségükre, nem fogadták őket örökbe. Tizennyolc éves korukig az otthonban laktak.

demóna

Az olyan címkék, mint amilyen a jó és a gonosz valahol szubjektív megítélésű. Persze vannak egyértelműen gonosznak és jónak beállított tettek, de attól még, ami az egyiknek gonosz dolog, nem biztos, hogy a másiknak is. Személyekre pedig pláne veszélyes lehet ráaggatni a jó és a rossz jelzőket, mert mint tudjuk, a látszat néha – sőt, inkább gyakran – de csal. Éppen ezért, akit gonosznak hiszünk, talán nem is annyira az. A gonoszság lehet egy maszk és rejthet mögötte érző szívet.