hinni az emberekben

Nem könnyű felelni rá, ugye? Sokan azt mondjátok, hogy vannak, akikben igen. De most távolodjunk el egy kicsit az ismerősöktől, a rokonoktól meg a barátoktól. Tudsz hinni az emberiségben? Abban, hogy megváltozhatnak? Hogy több jó ember is lehet? Hogy megszűnhet a gonoszság vagy legalábbis minimalizálódhat? Képes vagy ebben hinni, hogy megtörténhet a csoda? Vagy szerinted mindez egy szép álom, egy utópisztikus világ, ami soha nem jön el?

nden napom a szenvedéssel telik

Mostanában az életem egy merő szenvedés. Nemrég váltunk el a férjemmel. Tizenkét év után. Már önmagában is óriási érvágás volt. A gyerekeimmel sem túl jó mostanában a viszonyom. Néha az az érzésem, hogy utálnak. Közben a legkevésbé sem érzem jól magamat a bőrömben és az sem segít, hogy utálok bejárni a munkahelyemre. Annyira szenvedek. Vajon ez mind az én hibám?

szuperérzékeny

Sokszor egy óriási káosz van bennem. Az érzelmeim folyton fesztiváloznak és alig van tőlük egy nyugodt napom. Állandóan agyalok, túlbonyolítok mindent. Képtelen vagyok magamban tartani az érzéseimet, pedig próbáltam már, de egyszerűen rám van írva, mi zajlik bennem. Gyakran muszáj is beszélnem róluk, máskülönben úgy érzem, felrobbanok. Pokolian zavar, de nem tehetek róla: szuperérzékeny vagyok.

barátok

Nem attól lesz valaki igaz barát, hogy támogatja minden idióta vagy épp zseniális ötletünket. Nem is attól, hogy az összes őrültségben és buliban benne van. De nem is az a legfőbb ismertetőjegye, hogy felhívhatod éjfélkor is, és elmegy veled partizni. Nem is az számít, hogy mindenben igazat ad-e vagy sem, és meghallgatja az összes gondodat. Hanem az a legékesebb jele az igaz barátnak, hogy melletted van, amikor bajban vagy.

szar az élet

Bizonyos tekintetben nagyon furák az emberek. Sokuk imád panaszkodni. Néha már-már szenvedélyesen löki a dumát arról, hogy neki milyen rossz. Komolyan, ha addig esetleg kétségei lettek volna afelől, hogy talán nem is olyan rossz a helyzete, egy kiadós panaszkodás alkalmával simán meggyőzi magát arról, hogy neki csakugyan rossz. Közben amilyen energiákat mozgósít ahhoz, hogy tisztességesen kipicsogja magát, azzal az energiával már megoldást is kereshetett vagy akár találhatott is volna a gondjaira!