Hiszen biztos te is jártál már úgy, hogy utolért a hétfő vagy bármelyik a nap a héten és egyszerűen azt érezted, nincs erőd. Még ahhoz sem volt energiád, hogy élj. Tudtad, hogy el kell menned dolgozni, el kell intézni egy csomó hivatalos ügyet, be kell fejezned a szakdolgozatodat, játszani kellene a gyerekkel vagy a pároddal foglalkozni, de egyszerűen képtelennek érezted rá magad. Ezért mutatunk most 5 olyan motivációs módszert, amivel felpörgeted magadat, ha megint ilyen helyzetbe kerülnél!

 

 

motivacios modszer 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Semmi gond. Ne érezd rosszul magadért azért, mert néha elfogy a motiváció és elmegy a kedvedtől mindentől és mindenkitől. Teljesen normális és időnként mindenkivel előfordul, hiszen nem lehetünk egész évben minden áldott motiváltak. Olykor kidurranhat az energiatartályunk és hiába tudjuk, hogy valamit el kell intéznünk, különben baj lesz belőle, vagy muszáj lenne megtenni, mert megígértük, vagy illene már a pároddal, esetleg a barátaiddal is foglalkoznod, sőt, szeretnénk valamit csinálni, sportolni vagy a hobbinkat űzni, egyszerűen képtelennek érezzük rá magunkat.

 

„Sosem az volt a cél, hogy beteljesüljön az álom, hanem hogy legyen, és az töltsön be mindent.” - Táncakadémia c. film

 

Ilyenkor nem árt tudatosan odafigyelni a pótlására ahelyett, hogy megpróbálnánk túlélni. Rengeteget tehetsz azért, hogy mindennap optimista és pozitív legyél. Ezek nem Isten adta ajándékok, erre bárki képes, még te is! Egyszerűen csak az életszemléleteden, a nézőpontodon kell tudnod változtatni. Szó szerint pozitivitásra kell nevelni magadat. Biztos vagyok benne, hogy kellő kitartással és erőfeszítéssel sikerülni is fog! Mindenkiben ott rejlik a magja annak, hogy színesben lássa az életét és hogy a dolgok szebbik oldalát lássa meg.

 

motivacios modszer 02

 

Kezd azzal, hogy visszaszerzed az elveszett motivációt, az erőt, akár az alábbi 5 módszer egyikével:

 

„A nyomás sohasem jó, de az sem, ha egyáltalán nincs semmilyen feszültség körülötted. Meg kell találni az egyensúlyt. Nyomás nélkül az élet... unalmas lenne.” - Sebastian Vettel

 

Természetes élénkítőszerek

 

Az egyik legjobb módja annak, hogy felhúzd magadat, ha belülről teszed azt. Vagyis kell egy kis löket a szervezetednek. Ám ahelyett, hogy rácuppannál a kávéra meg az energiaitalra, inkább maradj a fekete- illetve zöldtea mellett, vagy a pont az energiát adó különleges gyógynövénykeverékek mellett. Mellette még választhatod az aloe vera italt, a szőlőcukrot, az étcsokit, a guaranás italokat, mert ezek mind-mind  tele vannak antioxidánsokkal, amik úgy hatnak rád, mint motorra a benzin: beindít.

 

motivacios modszer 04

 

„Nincs lehetetlen. (...) Ha valami lehetetlennek tűnik, akkor egyszerűen csak magyarázatot kell találni rá”. - Alekszandra Marinyina

 

Motiváld magadat: miért éri meg elvégezni?

 

Mindig törekedj a tudatosságra! Gondold át: miért éri meg elvégezni a rád váró kihívást, leadni a szakdolgozatot, besegíteni a barátodnak abban, amit kért. Vagy ha az elhanyagolt kedvteléseidről van szó, miért éri meg végre elmenni futni vagy leülni olvasni, esetleg ruhát varrni, mert imádsz saját a készítésű gönceidben járni. Mit adhat neked az, ha mielőbb belevágsz a tevékenységbe? Szabadságot, időt, örömet, pénzt, boldogságot? Csak le kell tudnod bizniszelni magaddal, hogy mi-miért éri meg.

 

„Mire vársz? A tökéletes időpontra? Ne várj arra, hogy az élet megtörténjen veled, indulj, és idézd elő a történést!” - Bob Gass

 

Mantra-meditáció-zene

 

Nehogy azt hidd, hogy a reggeli meditáció vagy a mantra annyira lenyugtat, hogy be is alszol tőle. Valóban megnyugtatnak, de ugyanakkor fel is pezsdítenek, főleg ha a megfelelő zenét választod hozzá. Egy kis reggeli relaxálás, felkészülés a napra, közben mantrázod magadnak, hogy sikeres és eredményes nap elé nézel, amikor mindent elintézel, garantáltan meg lesz a hatás! De simán érdemes lehet benyomni egy saját válogatást, összeállítani egy mixet, és reggel tánc, éneklés és mókázás közben összekapni magadat. Elsőre oltári nagy marhaságnak hangozhat, hogy pont erre lesz energiáid reggel, de próbáld csak ki.  A kedvenc zenéid és a tánc előcsalja a pozitív hangulatodat és mindjárt nagyobb lelkesedéssel állsz majd a napodhoz, ha még benned van a bugi.

 

motivacios modszer 06

 

„Ha teljesen rárepülnél arra, amit igazán akarsz, bármit elérhetnél, és a teljesítményednek nem lenne határa.” - Lucy Keating

 

Nézz motivációs filmeket

 

Ma már pont ilyen meghatározással mennek. Motivációs filmek. Amikor nagyon magad alatt, eleged van az életből és nincs semmihez se kedved, nézz egy ilyen sikerfilmet. Nem csak azért, mert akadnak bennük hasznos tanácsok és bölcsességek, hanem mert egy pozitív kimenetelű sztori rád is ösztönző hatással lesz. Hogyha a másiknak összejött, megtalálta, bejött az élet vagy akármi, akkor neked miért ne? A másik öröme, boldogsága, sikere arra késztethet, hogy neked is lehet benne részed, hiszen általában filmekbe beleéljük magunkat. Figyeld meg, ha ilyen filmet nézel, azonosulsz a főhőssel és kívánni fogod, hogy neki jó legyen és a film végén arra döbbensz rá, hogy hahó, ez veled is megtörténhet! Nézd meg mondjuk a Boldogság Nyomábant, a Wall-street farkasát, az Éltrevalókat, A bakancslistát, A békés harcos útját és motiválódj! Vagy még jobb, ha a kedvenc filmedet veszed elő, ami mindig feldob téged!

 

motivacios modszer 03

 

„Egyedül azok a korlátok léteznek, amiket te emelsz magadnak”. - Omar Epps

 

Legyen életcélod a mindennapi motiváltság!

 

Formáld úgy az életedet, alakítsd aszerint, hogy meglegyen a mindennapi motivációd. Például keress magadnak motivációs idézeteket és írd ki őket, majd ragaszd ki a tükrödre, a számítógépedre, esetleg tedd ki háttérnek a kedvenc motivációs fényképedet. Küldj belőle barátaidnak is, ha szeretik – és persze ne ess túlzásokba! – és motiváljátok egymást is! Lépj be motivációs csoportokba, ahol akár mások ötleteiből is inspirálódhatsz. Legyen ott a pozitivitás az életedben mindenütt! A párkapcsolatban, a gyereknevelésben, a munkahelyeden. Legyen mindig egy-két motivációs idézet a tarsolyodban. Hidd csak el, hogy mások szavai erőt és lendületet adnak majd neked!

 

„Írd le a céljaidat, készíts terveket ezek elérésére, és minden áldott nap tégy valamit ebben az irányban.” - Brian Tracy

 

A kulcs továbbra is nem más, ha motiváció, energia, erő, életkedv visszaszerzéséről van szó, hogy tudatosan fogj hozzá és hogy ne túlélni akarj, hanem megélni az életedet! Nincs azzal gond, ha egy-két nap életuntak vagy kedvtelenek vagyunk, de annál több már egészségtelen lehet a testünkre és a lelkünkre nézve, olyankor beindulnod és felhúznod magad!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Hétfőtől-péntekig mosolyáradat! - Hogyan legyél egész héten motivált?

 

3 ok, amiért érdemes a munkahelyeden is motiváltnak lenned

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!