Egy karizmatikus ember mellett nem lehet csak úgy elmenni. Tessék, akár azt is vehetjük egy jelnek. Ugyebár a karizmatikus ember sugárzik, magával ragadó, már-már elbájoló. Van benne valami, amiért szeretjük, amiért felnézünk rá. Egyesekről anélkül is meglehet mondani, hogy akár szót váltanánk velük, mert egyszerűen ontják magukból, mint egy radioaktív pók(ember). Mit gondolsz… vajon te is egy különleges karizmatikus ember vagy?

 

 

karizmatikus 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Megnyugtatlak. Egy kis karizma mindenkiben van. Igaz, hogy nem feltétlenül természetesen, de gondolj csak bele, mind törekszünk arra, hogy megnyerjünk másokat. Akár a kiszemeltünket, a főnököt, a barátainkat, akárkit. Igen, egyesek tudatosan igyekeznek arra, hogy különlegesek legyenek akár a külsőjük, akár a tulajdonságaink feljavításával. Már egészen gyerekkorunk óta próbáljuk el lesni – olykor egészen tudattalanul – mik azok a gesztusok, mozdulatok, szavak, amikkel sikerünk lehet, amivel elérhetjük a céljainkat. Tesztelni kezdjük a képességeinket. Elsajátítjuk mások technikáit. Felnőttként pedig mikor rádöbbenünk, hogy bakker, de jó lenne olyan karizmatikusnak lenni, akkor kezdjük el újra tanulni.

 

Elég csak a hírességekre, színészekre, politikusokra gondolni. Bill Gates, Barack Obama is rendkívül karizmatikus ember, akárcsak Margaret Thatcher, amíg élt. De ott van Angelina Jolie, Johnny Depp, Christiano Ronaldo vagy éppen Madonna. Ilyen karizmatikus egyén volt Diana Hercegnő és Teréz Anya is. De ugyanilyen karizmatikus lehet a főnökünk vagy a legjobb barátnőnk is. Mindenki másképp karizmatikus. Egyesek a szenvedélyességükkel, mások viszont pont a szelídségükkel. Tehát valójában a karizma egyfajta pluszt is jelent, hogy van benned valami, amivel megfogsz másokat.

 

karizmatikus 02

Bár azt hozzá kell tenni, hogy a karizma nem külső kérdése és nem is a pénzé. Egy szép vagy gazdag ember még nem biztos, hogy karizmatikus is. Az bizony belülről fakad. Vannak csúnya, tökéletlen és átlagos karizmatikus emberek is. Az más kérdés, hogy a belsőnek köszönhetően képesek „megszépülni” de legalábbis mások szemében „érdekes” külsőre tenni szert. Ha pedig valaki gyönyörű és karizmatikus is, annak a világ is a lábai előtt fog heverni.

 

Sokan szeretnénk karizmatikus emberek lenni, hiszen a legtöbbjük mind sikeres, elismert, gazdag, boldog, elégedett életet él, mert a karizmatikus ember a képességének köszönhetően képes előrébb jutni az átlagembernél. Vajon benned megvannak ezek a képességek? Karizmatikus vagy?

1. Emeled mások hangulatszintjét

 

Megfigyelted vagy mondták már neked, mások, hogy a környezetedben mindig jobb kedvre derülnek, hogy képes vagy emelni a hangulatuk szintjét? Úgy hatsz rájuk, mint az orvosság? Melegség, jól eső érzés tölti el őket és biztonságtudat? Emiatt szinte mindig van is valaki a környezetedben, az emberek úgy ragadnak rád, mint légy a papírra.

 

karizmatikus 03

 

2. Gyakran fordulnak hozzád tanácsért

 

Úgy tekintenek rád, mint a titkok tudójára. Ha problémájuk van, hozzád fordulnak vele. Még olyan is megbízik benned, aki nem is ismer vagy aki soha másnak el nem mondaná a titkát, csak neked. Ugyanis bizalomgerjesztő vagy. Kikérik a véleményedet és bölcs tanácsokat várnak tőled. Néha kifejezetten érzed, hogy felnéznek rád és tisztelnek. Tekintélyes vagy a szemükben.

 

3. Képes vagy motiválni őket

 

Inspirálod az embereket. Rámutatsz az előnyös tulajdonságaikra. Képes vagy motiválni, sőt, kissé csúnyán hangozva „befolyásolni” őket. Eltudod érni, hogy megtegyenek dolgokat. Rábírod venni őket egy bátor tettre, hogy kihozzák magukból a legjobbat, hogy kiálljanak magukért. De ha van valamilyen ügyed vagy közös ügy, akkor is megtudod őket fogni, szólítani és magad, illetve az ügy mellé állítani őket. Tudsz rájuk hatni, meggyőzni őket, miért vegyenek meg vagy miért támogassanak valamit. Ettől leszel kiváló vezér, akik akár tömegeket is irányíthat. Ez természetesen óriási hatalom és mivel a karizmatikus ember is csak ember, sajnos egyesek hajlamosak rossz célokra használni a karizmájukat.

 

 

karizmatikus 04

4. Kiváló hallgatóság vagy

 

Nem csak attól lesz valaki karizmatikus, hogy hihetetlen jó dumája van és nagyon jól tud kommunikálni mert egy istenadta szónok. Ugyanis a karizmatikus ember tud hallgatni is. Meghallgat másokat azért, hogy megismerkedjen velük és mert tiszteli őket. Nagyon jó kapcsolatteremtők és ahhoz tudják, hogy ki kell ismerniük a másikat és oda kell rá figyelni. Tisztában vannak azzal, hogy nem szerencsés az, ha csak magukról beszélnek. Nem akarnak önzőnek, gonosznak, hanyagnak vagy felelőtlennek tűnni.

 

5. Sugárzik belőled a magabiztosság

 

Te is tisztában vagy azzal, hogy rettentően magabiztos vagy? Sajnos egyesek átesnek a ló túloldalára egoisták lehetnek, de a normális karizmatikus ember egészséges önbizalommal rendelkezik, tisztában van a képességeivel és nem csak a pozitív, hanem a negatív tulajdonságaival is. Törekszik arra, hogy jobb legyen, hogy fejlődjön és ezért nem fél szembenézni a hibáival. Képes vállalni a felelősséget a tetteiért. Ráadásul, ha tudja magáról, hogy tökéletlen a külseje, azt is felvállalja, mert őszinte és egyenes és egyesek még a hibáikból is képesek előnyt kovácsolni! Ezek az emberek okosak, mert tudják, hogy sokan egy tökéletlen emberrel könnyebben tudnak mások azonosulni.

 

karizmatikus 05

 

6. Testbeszédből ötöst érdemelsz

 

Megfigyelted már, hogy a karizmatikus emberek nem csak úgy állnak, mint egy darab fa? Hanem amikor beszélnek, akkor az egész testük kommunikál? Mozgatják a kezeiket, a testüket, a fejüket, a keresik mások tekintetét, olyan mintha egy színdarabot adnának elő. Annyira átszellemülnek a mondanivalójukkal, annyira elönti őket a szenvedély. Elhiheted, hogy ez is sokat nyom a latba, amiért megnyernek másokat maguknak.

 

Nos, hogy látod? A jelek szerint karizmatikus ember vagy? Ha igen, akkor gratulálunk neked, ha pedig nem, akkor se keseredj el, mert még nagyon is lehetsz az! Csak egy kicsit kell tanulnod és odafigyelned magadra és még belőled is válhat egy kivételesen karizmatikus jellem! Találd meg magadban azt, amivel képes vagy másokat elvarázsolni!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ha megérted, hogy te is csak emberből vagy, megváltozik az életed

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!