Amennyiben te is különlegesen érzékeny ember  vagy, aki minden probléma és fájdalom után még mindig  egy erős személyiséggel rendelkezik, akkor pontosan tudod, hogy ezt a komplexitást nagyon kevesen tudják követni.

Kép: pexels.com

 

Nem is hibáztatjuk őket. Miért is tennék? Nem látták és nem is élték át azt, amit én, vagy te, így azt sem tudják, hogy milyen nehézségeken mentem át. Természetesen nem tudhatják, hogy miért alakult ki bennem vagy benned ez a kettősség. Ezektől az átélt dolgoktól lettem én például erősebb.

Azonban, az érzékenységem miatt, még mindig nem sikerült olyan erős falakat építenem, mint sokan mások, hiszen nem akarom teljesen kizárni az életemből az embereket, sőt ellenkezőleg nem akarom elveszíteni az érzelmeimet és nem akarok elszigetelődni másoktól sem.

1. Minden napom maga egy akció. Mindig ezer dolgon kell magam átverekednem.

Sokan nem is értik a viselkedésemet azt hiszik beteg vagyok vagy ideges, pedig csak annyi a feladat és a megoldandó dolog, amit Ők elképzelni sem tudnak.

Keménynek és határozottnak mondanak, de sokszor álmatlanul forgolódok, és azon elmélkedem, hogy mit mondtak vagy írtak nekem aznap, és vajon hogy értették.

2. Túl sokat jár az agyam a zavaró tényezőkön illetve a megoldandó feladatokon.

Főleg az zavar, ha valaki elégedetlen vagy hazudik. Elsumákolja a munkáját és még meg is tudja magyarázni. Tudom, hogy befolyásolja majd az életem és a munkám, ezért ezeket a félrevezető dolgokat nagyon nehezen tudom kezelni.

Miért nem tudnak az emberek őszinték lenni?

3. Kiállok a családomért és a barátaimért!

Csak saját magamért nehéz.

Az a legrosszabb, ha olyan ember bánt meg akit szeretek.

Azokért az emberekét mindig kiállok és megvédem, akiket szeretek ez teljesen normális hozzáállás az én részemről. Viszont van egy hátránya.

Mindig azt veszem észre, hogy előbb utóbb, így vagy úgy, de kihasználnak.

 

Kép: pexels.com

 

4. Nagyon nem szeretem a konfliktust !

Abból, amit idáig írtam az látszik, hogy szeretem elengedni a számomra kellemetlen kérdéseket és az idegesítő problémákat. Inkább úgy teszek, mint ha nem is érdekelne és boldogan mosolygok tovább mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de ez nem így van.

5. A legtöbb ember bevallom, idegesít!

Amikor viszont úgy látom és érzem, hogy nem szeretnek, az elszomorít.

Mi, mint egyszerre erős és érzékeny emberek tudjuk csak, hogy igen néha túl csípősen válaszolunk egy – egy kérdésre, de ettől még jó emberek vagyunk.

6. Ritkán veszik észre a körülöttem lévő emberek, ha valami bánt engem.

Ez most nem arról szól, hogy milyen magabiztos és kemény vagyok, hanem arról, ahogy a többiek látnak engem. Annyira határozott és edzett vagyok bármilyen csapás is érjen, mintha az már egy hétköznapi dolog lenne. A szemem sem rezdül.

7. A komplikált kifejezés elég finom rám nézve.

Mint minden embert engem is nehéz megérteni. Lehet az egy barát vagy párkapcsolat akár munkatárs, senki sem tud kiigazodni rajtam. Sajnos ezt még az anyukám is elmondta.

Egy dolog azért biztos velem kapcsolatban az, hogy ennek ellenére a szeretteimért és a barátaimért a tűzbe tenném a kezem.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!