A döntésképtelenség mindig időhúzásba torkollik, abból pedig még soha semmi jó nem sült ki. Ha valamit egyszer már kigondoltál, akkor jobban teszed ha cselekedsz is, különben addig hezitálsz, amíg megteszi azt helyetted más. Csak az már nem fog tetszeni és még az is lehet, hogy fájni fog!

 

Kép: pixabay.com

 

A halogatás magyarázata egyértelműen a döntésképtelenség. Mégpedig pontosan azért, mert minden döntés mögött a felelősség bújik meg. De ha nem vállalsz felelősséget saját magadért, akkor soha nem is lesz saját életed. A döntéseken múlik minden. Ez határozza meg a jövődet, a saját döntéseid, nem pedig az, amit rád erőltetnek. És természetesen az elszalasztott lehetőségek is a döntésképtelenségek eredményei. De hát hallottuk már ezerszer, hogy ha a vonat elment, akkor annak már hiába integetsz.

 

És ez az élet minden területén így van. Igaz ez üzleti kérdésben, de a párkapcsolatban is keményen megállja a helyét. Pedig nem azért vagy képtelen meghozni a megfelelő döntést, mert az éppen neked vagy valaki másnak nem lenne jó, hanem mert egészen egyszerűen félsz a következményektől. És ennek oka pusztán csak egy egyszerű genetikai kód, ami az elmédben legenerálja neked, hogy bármit teszel is, a legrosszabbra számíts. Mert nem tudod mi és hogyan fog történni, egyszerűen a bizonytalanság csapdájába estél.

 

 

Ha pedig a bizonytalanság lett úrrá rajtad, akkor már előre borítékolva el is könyvelheted magadnak a kudarcot. Ez persze nem azt jelenti, hogy pesszimista ember lennél, csupán csak a bizonytalanságból adódóan azonnal elkezdesz agyalni, hogy milyen végkifejletek várhatóak az adott, téged érintő kérdésekben. Ezzel viszont csak megint annyit érsz el, hogy addig rágódsz egy bizonyos dolgon, amit mindenképpen el akarsz kerülni, hogy pontosan azt fogod megtapasztalni, amitől a legjobban tartottál.

 

Kép: pexels.com

 

Legyél lazább egy kicsit, hiszen semmi szükség nincs az aggodalomra! Ha tisztában vagy azzal, hogy minden a számodra legmegfelelőbb módon fog alakulni és inkább a legjobb dolgokra számítasz, akkor annak a sikernek is leszel a részese. Ne agyald túl!

 

Inkább gondolkodás nélkül tedd meg az első lépést! Indulj el arra, amerre a szíved húz! Ne agyból dönts, az tévutakra fog vezetni, de a szív soha nem csap be! Egész egyszerűen fejezd be a halogatást és saját elszántságodból kezd el élni a saját életedet úgy, ahogyan azt te szeretnéd! Ugyanis ha nem lépsz, akkor megteszik helyetted mások. A te babérjaidat fogják learatni és az általad elképzelt életet fogják élni.

 

Mi a jobb? Halogatni még tovább, hogy kilépsz abból a kapcsolatból, ami már egy ideje csak púp a hátadon, vagy inkább szánalomból benne maradsz még egy kicsit, amíg ott nem hagynak, ráadásul jól megbántva és megalázva, kihasználva?

Mi a jobb? Halogatni még tovább, hogy otthagyod a munkahelyedet, amit már a hátad közepére sem kívánsz és már reggel is hányingerrel veszed fel a műszakot vagy megvárni, amíg kisemmizve, szintén megalázva és mint egy lábtörlőt megtaposva rúgnak ki?

 

Legyen benned tartás! Bármit és bárhogyan is cselekszel, azt tedd a szíved szerint! Hidd el mindig az a jó megoldás, de halogatásra soha ne szánj időt, mert magadat fosztod meg az igazán értékes dolgoktól. És ami legfontosabb: a boldog élettől. Ne halogass, hanem cselekedj! Bármi is legyen az aktualitás az életedben.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!