A legtöbb ember folyamatos panasszal éli mindennapjainak legnagyobb részét, majd arra is képes rácsodálkozni, hogy mekkora tragédia az élete. Hát mit vár, ilyen hozzáállással? Az élet persze nem mindig a legigazságosabb oldalát mutatja, de a túlzottan sok negatív gondolat tönkreteszi az egészségedet és szépen lassan megöl.

 

Kép: pixabay.com

 

Bármennyire is hihetetlen, sajnos muszáj elfogadni most már azt a tényt, hogy a túlzott negativitás tönkreteszi az embert. Testileg, lelkileg egyaránt. A legtöbb krónikus betegséget is ennek köszönhetjük. Hozzá kellett szoknunk ahhoz is, hogy irányítás alatt vagyunk. Nem az történik, amit mi szeretnénk. Ezért is kell egyetlen dologra figyelni: saját magunkra. Semmi sem fontosabb, mint mi magunk. Többet kellene azzal törődni, hogy mi zajlik bennünk és nem azzal, hogy ki, mit mond és tesz. Az eltereli a figyelmet a fontos dolgokról és egyenesen beleránt egy folyamatos negatív hullámba, amiből aztán rengeteg időbe telik kimászni.

 

A nem akarásnak a nyögés a vége mondás tökéletesen lefedi az ebben rejlő dolgokat. Mert a negatív ember nem akar saját magán és az életén változtatni semmit. Egyszerűen beleragadt a világ által megmutatott sztereotípiákba és azt tartja irányadónak. Lényegtelen, hogy az ő életét az adott dolog abszolút nem építi, elfogadja, hogy ez van. Ez a birkanyáj tipikus esete sajnos. Pont ez az, amit nem kell tenned.

 

Hol vannak az egyéniségek? Hol van az egyedi gondolatok? Hol vannak az álmok és azoknak a megvalósításuk? Ezekkel kellene foglalkozni, pozitív hozzáállással! Az is érthető, hogy ez nehéz, hiszen sokan a túlélést küzdenek és az emberi negativitás is úgy terjed, mint a legfertőzőbb vírus, de nem szabad beengednünk!

 

Kép: pixabay.com

 

Tudod, amiről most beszélünk az nem légből kapott erőltetett pozitív baromság, hanem olyan kőbe vésett tény, amit orvosok, kutatók és nálunk sokkal okosabb emberek támasztanak alá tapasztalataik alapján. A pesszimizmus szerintük is betegségekhez, majd igen korai halálhoz is vezethet.

 

Tegyük fel, hogy meghívást kaptál egy esküvőre és teljesen érthetően kiemelkedő csillogással szeretnél megjelenni. Keresed a megfelelő ruhát, de fél óra után robbanni tudnál a felgyülemlett feszültségtől, mert egyszerűen nem találod. És neked csak az kell! Pedig ha választanál egy másikat, ami egyébként ugyanolyan dögös, akkor azzal időt és felesleges idegeskedést is spórolnál. Csak saját magadban növeled a stresszt és a vérnyomásodat is, ami brutális mértékben kihat az immunrendszeredre is. A tudós bácsik azt mondják erre, hogy öt percnyi idegeskedés még további hat órán át van intenzíven kihatással a szervezetedre. Érdemes gyilkolni magad egy hülyeség miatt?

 

Ne is beszéljünk arról, mennyi betegséget tudsz magadnak kreálni egyetlen negatív gondolattal! Emeljük ki inkább azt a tényt, hogy a negatív emberek egy idő után mindig magukra maradnak. A környezete szépen lassan lemorzsolódik és a barátai is elhagyják őt. Ki keresné egy negatív ember társaságát?

 

Szóval a negativitás egyáltalán nem vezet semmi jóra! Helyette sokkal bölcsebb, ha erős vagy egy bizonyos helyzetben és elfelejted az aggodalmakat! Fogadd el a dolgokat úgy, ahogy vannak! Ha úgysem tudsz rajta változtatni, akkor mi értelme van belemenni egy stressz faktorba? Bízz magadban! Csak így válhatsz sikeressé és tarthatod meg egészségedet!  

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!