Amikor valaki úgy dönt, hogy többé már nem akar olyan fontos része lenni az életednek, akkor a hiányából származó űr hihetetlen fájdalommal tölti el az embert. A felejtéssel, búcsúzással töltött napok, hetek vagy hónapok igazi próba elé állítják egész lényünket.

szakitas utan1

Ha egy hosszabb kapcsolatod ér véget, nem csupán a másik hiányát kell elviselned, hiszen a szerelmed belőled is magával vitt egy darabot. Ahogy telik az idő, rájössz, hogy nem kizárólag „csak” egy embert vesztettél el, hanem a közös terveiteket, szokásaitokat, programjaitokat. Egyfelől nem tudsz mit tenni a hirtelen támadt ürességgel, másfelől iszonyatosan érzékeny és kimerült vagy. Már olyan apróságoktól könnyes lesz a szemed, mint egy filmplakát, mert rögtön az jut eszedbe, hogy nemrég még úgy volt, együtt nézitek majd meg. Minden erőddel azon vagy, hogy elengedd őt, hogy végre lezárd magadban ezt az egészet. De mégis mit érsz el vele? Ijesztően üressé vált az életed, hiába vesznek körül a barátok, a családtagok, hiába temetkeznél a munkába, az otthoni teendőidbe. Néha úgy érzed, teljesen megállt az idő, mert egyszerűen nem történik semmi, nem tud érdekelni igazán semmi. Körülötted mindenki azt hajtogatja, hogy hagyd az önsajnálatot, szedd össze magad, csakhogy itt nem arról van szó, hogy elhagytad magadat, hanem hogy téged hagytak el.

szakitas utan2

Ahogy telnek a napok, egyre szánalmasabbnak tűnsz a szemedben. Már a lakás minden szegletét kitakarítottad, és nem találsz semmi olyat, amivel le tudnád foglalni magadat. Elkezdesz ismerkedni, esetleg találkozol is emberekkel, de erre még igazából nem állsz készen. Minden randi partneredben a szerelmedet keresed, hozzá hasonlítod őket, ami megint csak azt eredményezi, hogy hiányolni kezded őt ismét. Próbálod elfojtani magadban ezeket a rossz érzéseket, igyekszel minden másra fókuszálni, legyen az a munka vagy a körülötted lévők problémája. Úgy igazán viszont sosem tudod elterelni a gondolataidat, elnyomni az érzéseidet, mert valami visszafordíthatatlanul elromlott benned.

Mindemellett azonban, amikor véget ér egy kapcsolatod, felszabadult is leszel. Ha szeretnéd, ha nem, megszűnnek a korábban láthatatlan határok, amelyeket egy párkapcsolat generál. Nem kell alkalmazkodnod senkihez, akkor kelsz fel és hajtod álomra a fejedet, amikor neked jó, azt eszel és akkor, amikor jól esik, mindent úgy alakíthatsz, hogy neked jó legyen. Persze, ha szeretted őt, akkor ezek egyébként nem jelentettek nagy terhet, de ha van a szakításnak jó oldala, akkor az ez lenne. Olykor rossz, néha viszont kellemes, hogy több időt és pénzt szentelhetsz önmagadra, és azokra a dolgokra, amiket te szeretsz. Persze ennek is két oldala van: nem kell rohannod haza - például főzni, mosni vagy takarítani -, de amúgy egy teljesen üres lakás vár rád. 

szakitas utan3

Amikor kezdenek csillapodni benned az érzelmek, kicsit nyitni kezdesz a külvilág felé. Mivel a lelkedet elviselhetetlen fájdalom érte, így újonnan mindenféle apróságnak örülni tudsz, amit lehet, hogy korábban még csak észre se vettél. Újra felfedezed az életed, a benne lévő embereket, és ha egy darabig párkapcsolatra nem is vágysz, elkezdesz tervezni más területeken. Esetleg komolyabb szinten fogsz foglalkozni az érdeklődési körödbe eső dolgokkal, pénzt kezdesz gyűjteni egy régóta vágyott utazásra, de lehet, hogy éppen egy új kis kedvenc lesz az, ami tompítja majd a magányod és szomorúságod. Nem kell túlragozni: a szakítás testileg, szellemileg és lelkileg is nehéz, de ha apránként elfogadod, akkor a keletkezett űrt sokkal szebb, hasznosabb és értékesebb dolgokkal is ki tudod tölteni. A döntés a te kezedben van.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!