Bármennyire is kellemetlen, de magunk mögött kell hagyni a nyarat és a forró homok nyújtotta tengerpartos élményeket, legalábbis ami a főszezont illeti. Viszont az ősz - de főként maga a szeptember - olyan új lehetőségeket adhat nekünk, ami gyökeresen megváltoztathatja az életünket!

Kép: pexels.com

 

1. Keresd meg a célod!

Nem árulunk zsákbamacskát azzal, hogy a siker csak akkor érkezik meg az életünkbe, ha azért teszünk is valamit, mert hát ugye ingyen semmihez nem juthatunk hozzá. Ehhez az első és legalapvetőbb dolog, hogy tudd mi a célod! Tudd, hogy mit akarsz elérni, hiszen semelyik szél sem kedvez annak a vitorlásnak, amelyik nem tudja merre tart! De mielőtt bármit is tennél, vizsgáld meg, hogy a jelenlegi életed az egyáltalán tükrözi e az értékeidet! Mert ha nem, akkor értékeld újra, hogy jelenleg hol vagy és hol szeretnél lenni! Ebben nagyban tudnak segíteni olyan emberek, akik inspirálnak téged.

2. Legyél egyedül egy kicsit!

Az egyedül töltött idő nem a magány érzését húzza rád, hanem sokkal inkább kiélezi azokat a dolgokat, amik benned vannak, hogy előrébb léphess az életedben. Utazz el egy hosszú hétvégére, vagy menj el kirándulni a hegyekbe, de a legfontosabb, hogy teljesen egyedül legyél végig! Ilyenkor ugyanis a gondolataidat senki és semmi sem befolyásolja. A legjobb alkalom arra, hogy meghalld saját magadat és új emberként térhess majd haza úgy, hogy tudod mihez akarsz kezdeni az életben. A legsikeresebb emberebb megjárták ezt az utat és fordítottak időt saját magukra. Ma ők a világ vezető vállalatainak tulajdonosai.

3. Legyél nyitott!

Ismerd meg  a téged körülvevő embereket és azokat a dolgokat, amik a közvetlen környezetedben ott vannak, hiszen rengeteget tanulhatsz tőlük és belőlük! Rengeteg új barát és munkatárs fog melléd szegődni és olyan lehetőségek nyílnak meg ezáltal előtted, amire azelőtt nem is gondoltál volna.

 

Kép: pexels.com

 

4. Köss kompromisszumokat!

A legegyszerűbb dolog, amit sokszor azért nem tesz az ember, mert fél a következményektől. Pedig a kompromisszum az mindkét fél számára előnyös minden esetben. Ez tehát nem a gyengeség jele és nem is meghátrálás bizonyos esetek elől. A szeszélyes ember mindig meghallgatja a másikat és pont ebben rejlik ereje, hiszen akkor az álláspontját is könnyen képes a szemben ülő fél megváltoztatni. Tedd csak bátran!

5. Egy dolgot vizsgálj meg több szempontból is!

Hajlamosak vagyunk összekuszálni saját gondolatainkat is, aminek következménye a totális széthullás. Ezért úgy tudod stabilan tartani magadat, ha szembenézel az adott problémával és egyszerűen csak felteszed magadnak a kérdést, hogy: "mit tehetek most annak érdekében, hogy az engem érintő dolog a legjobb legyen számomra ?" A választ egész egyszerűen érezni fogod, onnantól pedig meg fogod tenni azt, ami valójában a legjobb dolog a számodra. Ha több szempontból is megvizsgálod a lehetőségeket és a jelenlegi helyzetet, akkor a megoldásra is sokkal hamarabb fogsz rájönni, mintha csak sopánkodva görcsölnél a semmin.

6. Figyelj oda a másikra!

A siker nem csak a magadba fektetett munkának a gyümölcseként könyvelhető el! Ugyanis ha nem figyelsz a másikra, akkor nagyon könnyen elsiklasz olyan dolgok felett, ami adott esetben pont a te életedet vinné előre. Ez mindig csak egy apró mondat, ha a figyelmed nincs ott, nem fogod meghallani és kitudja mikor fog ismét elhangzani az, ami téged építene. Ezért ha valaki hozzád beszél, akkor tedd te a telefont a kezedből, nézz a szemébe és csak arra figyelj, amit mond!

7. Szeresd magad!

Sokszor megjelenik benned az érzés vagy a kis ördög piros vasvillával a válladon, hogy te úgysem érheted el a vágyaidat! Fordíts a fejed a másik oldalra ilyenkor és ne azzal foglalkozz, hogy ő mit mond vagy milyen érzés kerített téged hatalmába! Nincs jelentősége. Ez csak a benned lévő egó, aki megijedt attól, hogy nem az van, amit ő szeretne és önálló életet szeretnél élni. Ha nem bántod magadat ilyen hülyeségek miatt, akkor az egó hamarosan el is tűnik és helyét a sikeres és céltudatos én veszi át.

 

 

Kép: pexels.com

 

8. Húzd meg a határokat!

Mivel van egy célod és van egy általad vélt normád, ráadásul még kompromisszumokra is hajlandó vagy, így nem kell megalkudnod senkivel sem. Nem kell, hogy mindenki a barátod legyen, aki munkatársad vagy ismerősöd, azok maradjanak meg továbbra is azoknak! Ne oszd meg mindenkivel a terveidet és ne terítsd ki a lapjaidat sem. Legyél továbbra is udvarias, de közben határozott is, így biztosan minden vágynak a terve a tied is marad és a tieddé is válik.

9. Kerüld a konfliktusokat!

A siker egyik legnagyobb ellensége a pénzügyi nehézség, ami előszeretettel mutatkozik meg, ha éppen úgy tartja kedve. És ez bizony hatalmas konfliktusokat képes gerjeszteni párkapcsolaton és családon belül, de még az egyedülálló környezetében is. Kerüld el ezeket a feszültségeket gondos és előrelátó tervezéssel! A legjobb módszer erre, hogy aktuális bevételed 10%-át félreteszed. Mindegy éppen mennyi bevételed volt, tedd félre a 10%-át! Pár hónap után csodákat fogsz tapasztalni és arra fogsz rájönni, hogy a bankok nem is végzik jól a munkájukat, te viszont máris... Ez megöli a konfliktus forrásának a lehetőségét is.

10. Írd össze kik azok, akikre felnézel!

Gondold végig ki az az öt ember az életedben, akik arra ösztönöztek, hogy haladj a céljaid felé! Írd le ezt az öt nevet és kövesd az utasításaikat, az életvezetési tanácsaikat, mert valamit piszkosul jól csinálnak! Bárki lehet ez az öt ember! Közvetlen hozzátartozótól, a motivációs tréneren át az akcióhősig bárki. Ha megragadott a tanácsa, valamint tanítása pozitívan hatott az életedre, akkor mindazt építsd be folyamatosan a mindennapjaidba! Hidd el, ezek után a szeptember nem csak a siker hónapja lesz számodra, de valami egészen újnak is a kezdete!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!