Boldogság. Úgy sóvárgunk utána, mintha elérhetetlen álom lenne. Egy cseppet túl idealizáltuk, mert sokunknak már csak az a boldogság, ha van pasi, illetve nő, pénz, kocsi meg ház. Elanyagiasodtunk. De tudd, hogy az igazi boldogságot, nem ezekben fogod meglelni. Hanem saját magadban. Csak te adhatsz magadnak száz százalékos „original” boldogságot. Ám ahhoz, hogy ezt megadhasd magadnak, előbb rendet kell tenni odabent, mert minden a lelkedben kezdődik el.

 

 

boldogsag 01

 

Kép: Pixabay.com

 

 

Sajnos sokunk eljut arra a pontra egyszer csak, hogy belássa: nem boldog. Mert nem azt csinálja, amit szeret, mert elhagyta a párja, nincs elég pénze, albérletben lakik saját otthon helyett, úgy érzi, még semmit sem tett le az asztalra, mert elismert szaktekintély vagy híres macskaidomár sem lett.

 

Nem az a baj, hogy ide jutottál. Ez csupán egy figyelmeztetés, egy jelzés, hogy ideje változtatnod, mert valami nem stimmel. Elvégre boldogtalan vagy. Ekkor kell mélyen magunkba néznünk és észrevenni, hogy a legtöbbször mi magunk szabotáljuk a boldogságunkat. Most, hogy padlót fogtál és úgy érzed minden romba dőlt, nézd a jó oldalát: Kezdhetsz építkezni. Még ha a nulláról is kell kezdened, de ezúttal olyan életet varázsolhatsz magadnak, amilyet csak szeretnél!

 

boldogsag 05

 

De ehhez tudnod kell pár dolgot…

 

Például, hogy a boldogságot nem kell keresni. Nem kell megkeresni a lelki társadban, a jövendőbeli Nagy Ő-dben, sem pedig a pénzben, vagy abban, amit adhat neked. A boldogság már ott van veled. Benned. De ez persze túl egyszerű, túl banális, miért érnénk be ezzel, amikor lehet szenvedni a csóróságtól, a be nem teljesült álmoktól, a szakításoktól meg a sikertelen randiktól? Mert ennyire negatívak vagyunk. Hogy el hisszük, csak akkor leszünk boldogak, ha előbb bejártunk egy szörnyen sötét és rögös utat, tele szenvedéssel, mintha csak adóznánk az Istennek. Mert ez olvastuk, halottuk mások történeteiben.

 

Mivelhogy ki a fenét érdekli az, aki saját magában lelte meg a boldogságot, az által vált egy olyan optimista, elégedett és vidám emberré, aki mindent elért és varázslatos élete van? Az túl snassz! Róluk nem is hallani… pedig vannak ilyen emberek! A szenvedés nem kulcsa a boldogságnak.

 

boldogsag 02

 

Hol gáncsolod ki a saját boldogságodat?

 

Ez lenne az egyik legfontosabb hiba, amit illene már kiküszöbölni. Elfogadni, hogy a boldogság nem ajándék. Nem kiérdemelni kell, de még csak nem is kell megdolgoznod érte. Már ebben a pillanatban, de minimum holnap azzá lehetsz, ahogy kinyitottad a szemedet és kitörölted belőle az álmot.  Ugyanis a boldogság egy képesség, amire mindannyian képesek vagyunk. Csak kevesen tudunk róla és ezért…

 

Másoktól származtatjuk. Ezzel elérkeztünk a második hibához, amivel keresztbe teszünk magunknak. Hogy minduntalanul visszacsatolásokra vágyunk. Arra, hogy mások szeressenek, megdicsérjenek, bókoljanak, elismerjék szépségünket, tehetségünket. Mintha az ő szavuk szent lenne. De miért kell más ahhoz, hogy tudd, hogy szép, intelligens és tehetséges vagy? Hát nem bírod józanésszel magadtól felmérni? Hidd el, nem ettől leszel egoista, hogy ezt vallod. Csak lesz egy szép és egészséges önértékelésed, amit talán jelen pillanatban is másnak lízingelted, kölcsön adtad, odaajándékoztad, hogy más építgesse neked. Pedig a te dolgod lenne építeni! Neked kellene szeretned magadat és nem mástól várni, hogy szeressen. Ugyanis, ha te nem szereted magadat eléggé, hogy szeressen más?

 

boldogsag 04

 

Tanuld meg boldoggá tenni magadat!

 

Egyáltalán nem olyan nehéz, mint hiszed. Kezd azzal, hogy visszaveszed a szívedet meg az önértékelésedet másoktól. Felejtsd el, hogy mások véleményére és szeretetére pályázz. A sajátodé legyen az első!

 

 

Amint ez megtörtént, kezd gyakorolni a boldogságot. Szerezz magadnak kis és nagy örömöket, de lehetőleg pénz nélkül. Mert mondani sem kell, ugye ezt is elfelejted, hogy a boldogsághoz pénz kell…

 

Folytasd azzal, hogy szeretettel ajándékozod meg magadat. Ápolod a testedet és a lelkedet mindennap. Építed a személyiségedet, használj agykontrollt, meditációt, bármit, de programozd rá arra az agyadat, hogy tudatosítsd az előnyös tulajdonságaidat. A negatívaktól meg válj meg. Kezdj terveket szőni, hogyan valósítod meg a gyerekkori álmodat, hogyan legyen belőled emberi jogi ügyvéd vagy miként juss el Ausztráliába. A titok az, hogy ne ezektől származtasd a boldogságodat, hogy majd akkor leszel az, ha ezeket elérted.

 

boldogsag 03

 

Ha csalódás ér, mert nem jön össze egy randi, megkritizáltak vagy kirúgtak a munkahelyedről, ne mond azt, hogy boldogtalan vagy és vége az életednek. Mert emlékszel? Nem a külső tényezőktől származtatod már! Vagyis rázd meg magad és légy boldog, mert egy sokkal jobb pasi vár rád és egy sokkal jobb állás!

 

Mikor megleled magadban a belső boldogságot, már nem fognak megérinteni az előbb említett negatív események. Akkor is képes leszel boldog lenni, mert már az is boldoggá tesz, hogy nem érzékenyültél el, nem sírtál, hogy tudtál mosolyogni, hogy nem történt rosszabb. Neveld magadat pozitív gondolkodásra! Aki pedig boldognak érzi magát, még könnyebben veszi majd észre azokat a dolgokat, amiktől boldog lehet, vagyis még több örömet vonz be az életébe! Az egész világ kinyílik előtte.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

A boldogsághoz vezető út, amire százezrek kattintanak! - De minek?

 

Inspiráló gondolatok Gandhitól, ami a boldogsághoz visz

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!