A bizalomnak ereje, hatalma van. Hatással van ránk, emberekre. Befolyásol minket. Sajnos sokszor megtörténik, hogy egy hosszú ideig tartó kapcsolat egyszer véget ér, mert a pár valamelyik tagjánál elszakad az a bizonyos cérna. Lehet, ez barátság, szerelem, akár munkahelyi kapcsolat.

 

 

 

bizalom ara 01

kép: pinterest

 

Azt hiszem, nem tévedek, ha azt állítom, hogy ez most így tökéletesen helytálló, és egy komoly problémát vetít elénk. A kérdés csak az, hogy meg tudunk-e küzdeni ezzel a problémával vagy homokba dugjuk a fejünket, ahogyan azt idáig is tettük.

 

Szerintem mindenki volt már úgy, hogy a cérna elszakadt a bizalom megtört. Ilyenkor a legnehezebb, hiszen a hited is megtörik, akár az önbizalmad, rosszabb esetekben még a motivációdat is elvesztheted.

 

A bizalom olyan, mint egy üvegpohár. Ha eltörik, megragaszthatod, de soha sem lesz már ugyanolyan!

 

Kivel ne fordult volna már elő. Hittél valakiben vagy valamiben teljes bizalmat adtál, a másik pedig mit csinált eljátszotta. Ilyen történik mindig, de mi van akkor, amikor szemrebbenés nélkül a szemedbe mondja, hogy soha többé nem fog megtörténni, de mégis újra és újra megtörténik.

 

A bizalmat nagyon nehéz megszerezni, de elveszteni annál is könnyebb. Most pedig ezt a világot éljük. Fűt, fát megígérünk bárkinek, akár a télapónak is, de eszünkben sincs teljesíteni. Vajon miért?

 

bizalom ara 02

 

Miért lettünk ennyire önzők? Hogy bízhatnál ezek után bárkiben is? Akivel rendszeresen megesik, az lehet, hogy úgy bezárkózik, hogy élete végig nem lesz képes egy őszinte, tiszta kapcsolat kialakítására.

 

Sokkal nagyobb károkat tudunk okozni, azzal, ha folyamatosan mindenhol eljátsszuk a bizalmat, mert a végére biztosan egyedül maradunk. Tegyük fel a kérdést, biztosan egyedül akarunk maradni?

 

Az igaz, hogy ezt nagyon sokáig el lehet húzni, és haladhatunk ismerősről ismerősre vagy kapcsolatról kapcsolatra, de ez már nagyon úgy néz ki, mint egy komplett szélhámosság. Akkor tehát ezzel a végtelenségig lehet játszani, de az biztos, hogy nagyon szomorú állandóan egy egyszemélyes cirkuszt vezetni, ahol azért napi szinten is vannak buktatók. Ki tudja, mikor kibe, és hogyan botlasz bele. Kérdezem én, érdemes? Érdemes eljátszani a bizalmat, ahelyett, hogy megbecsülnéd azt, amid van?

 

Amikor bízol valakiben, azt érzed, és kimutatod. Boldoggá tesz a tudat, hogy mindig számíthatsz rá, hogy van valaki melletted. Ki lenne olyan hülye, hogy ezeket a dolgokat folyamatosan sutba akarná vágni? Sajnos nagyon is sokan.

 

bizalom ara 03

 

Sokkal nehezebb lenne saját magunkban keresni a hibát, szembenézni a korlátainkkal, felvállalni a tévedéseinket, betartani a szabályokat. Az emberiség mindig is híres volt arról. hogy a könnyebb és egyszerűbb utat kereste, amióta csak létezünk, de be kellene már látnunk, hogy mára a világ megváltozott.

 

 

Teljesen mindegy mennyire gyorsult fel vagy mekkora világjárvány söpör végig, ez az állapot sokáig úgysem tartható fent.

A bizalom az egyik legértékesebb dolog, ami két embert összetarthat. Gondoljuk át érdemes-e folyamatosan eldobni a lehetőséget magunktól. Nem lenne célszerűbb megbecsülni azokat, akikre mindig számítani lehetett? Természetesen mindenkinek vannak történetei, mindenki más szemszögből látja a történeteket. Ami teljesen normális, de kérdem én, vajon miért nem beszélitek meg? Ezen most nem azt értem, hogy a messengeren vagy e-mailben akármelyik internetes baromságon, hanem személyesen, de minimum telefonon.

 

Ez nem divat és trend kérdése. Vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen nem lehet fenntartani internetes portálokon sem online formában, és tudjátok mit? Ez teljesen rendben is van így!

 

Tudom, hogy nagy divat az antiszociális élet, de ha a bizalmat szeretnétek megtartani vagy kialakítani bárkivel is, akkor javaslom, hogy szakadjatok ki az online kis felépített világotokból, és térjetek vissza a való világba! Isten hozott titeket a bizalom, és a boldogság szigetén. Hívd fel azt, akiben bízol, és mondd el neki, hogy mennyire hálás is vagy azért, hogy Ő még létezik, és számíthatsz rá. Megérdemli.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért vágyunk olyanra, aki nem érdemel meg bennünket?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!